Zběsilost přehled
Karin Slaughter
Grant County série
1. díl >
Poklidné městečko Heartsdale ochromil strach: na toaletě místního bistra bylo nalezeno tělo brutálně zavražděné mladé ženy. Smrt nastala vykrvácením ze dvou ran ve tvaru kříže, které jí vrah vyřízl do břicha. A jako by to už samo o sobě nebylo dost děsivé, při pitvě doktorka Sára Lintonová zjistí celkovou zrůdnost vrahova činu. Vyšetřování je svěřeno šerifu Jeffreymu Tolliverovi, bývalému Sářinu manželovi. Stopy ho vedou hned k několika podezřelým, ale když je o několik dnů později objeveno další mladé ženy, rozprostřené do tvaru kříže na kapotě Sářina vozu, začíná vycházet najevo, že v Heartsdale řádí sadistický sériový vrah. Městečko paralyzuje hrůza. Další obětí se může stát kterákoli žena... A klíč k dopadení pachatele má ve svých rukách Sára. Jisté tajemství z její minulosti může napomoci k odhalení bestiálního psychopata – anebo ji bude stát život...... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2013 , DominoOriginální název:
Blindsighted, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zběsilost. Přihlašte se a napište ho.
Nechápu zdejší hodnocení, pro mě je to červená knihovna říznutá kapkou zločinu. Jak tu hodně lidí píše, kdo je vrah se dá uhodnout velmi rychle a nějaký velký napětí v tom není. Ještě bych měl podotknout, že jsem to poslechl v audioformě neznámého původu a ten expert, co to načetl, by mohl z fleku uspávat hady, což na zážitku rozhodně nepřidalo.
Jestli to bylo trochu předvídatelné? Bylo. Vůbec mi to ale nevadilo. Kniha se četla sama a byla to pro mě taková večerní jednohubka. Během čtení jsem měla pocit jakési povědomosti. A potom jsem si na konci přečetla, že tato autorka napsala Tryptych. A jsme doma. Skvělá kniha, o chlup lepší. Jde znát, že už byla autorka více vypsaná.
Kniha Zběsilost v seznamech
2007 | Triptych |
2009 | Genesis |
2019 | Čisté zlato |
2003 | Smrtící polibek |
2003 | Mrazivý strach |
(SPOILER) Několik autorčiných knih mám už za sebou, proto je mi její styl psaní poměrně známý. Tohle byla sice její prvotina, ale musím uznat, že pokud jde o kvalitu, klidně se může srovnávat s jejími pozdějšími knihami. Konkrétně zde je hlavní postavou doktorka Sára Lintonová. Na toaletě jednoho bistra v městečku Heartsdale byla totiž brutálně zavražděná mladá žena - a právě Sára musí provést její pitvu. Vyšetřování vraždy je zase na Jeffu Tolliverovi, jejím bývalém manželovi. No a po určité době dojde k obdobnému činu - a je jasné, že tento pachatel je nejen krutý a doslova bestiální, ale zároveň se nezastaví absolutně před ničím, a s velkou pravděpodobností má již vyhlédnutou další oběť... Paralelně k tomu Sára vnitřně zpracovává svůj vlastní zážitek z doby před několika lety, kdy byla znásilněná a v důsledku toho už nikdy nemohla mít děti. A je to pouhá náhoda, že je zde určitá podobnost s aktuálními zločiny? To už se budete muset přesvědčit sami ;-). Kniha je čtivá a opravdu dobře napsaná. Proto ode mne dostává všech pět hvězdiček a časem si určitě nedám ujít další setkání se Sárou a Jeffem ;-).