Milena1967 Milena1967 komentáře u knih

Příliš krásná dívka Příliš krásná dívka Jan Seghers

Dobrá detektivka, velmi dobře se četla, děj byl plynulý. Jediné co bylo divné byl konec, ovšem jiný kraj, jiný mrav.

28.02.2018 5 z 5

Jedovatá slova Jedovatá slova Patricia Evans

Doporučuji přečíst všem ženám, které nevědí, co se vlastně ve vztahu děje, snaží se,aby byl pěkný, aby bylo vše v pořádku, nechtějí se hádat ani vyvolávat konflikty.
Nechápou, proč se partner chová urážlivě, proč si vždy připadáte po každé hádce jako neinteligentní blbka, přemýšlíte, jestli jste opravdu řekla určitou větu, když partner vám tvrdí, že jste řekla něco jiného, vše co řeknete je blbost a každý váš názor je špatný.
Autorka píše o ženách, které se neuměly bránit, všechny tyto urážky trpně snášely. Asi záleží na povaze ženy, ale fakt tam nebyla ani jedna, která by se tomu stavěla od začátku aspoň tím, že se bude s chlapem po každém takovém napadení hádat.
Vřele doporučuji, úlevu vám kniha poskytne aspoň v tom, že konečně budete umět pojmenovat, co se vlastně doma děje. Jak se pak člověk rozhodne dál, je na něm.

24.02.2018 5 z 5

Plantážníkova žena Plantážníkova žena Dinah Jefferies

Nádherná kniha u které, přiznám se, jsem si na konci i poplakala.

22.02.2018 5 z 5

Mildred Pierceová Mildred Pierceová James M. Cain

Parádní kniha, ovšem Vedu bych liskala od rána do večera.

19.02.2018 5 z 5

Řetěz Řetěz Adrian McKinty

Kniha, kterou jsem po pár stránkách chtěla odložit. Ne proto, že by byla špatně napsaná, naopak, ale ten námět, celkové napětí, neuvěřitelné psycho mne dělaly natolik zle, že jsem se musela neustále přemlouvat, abych ji vůbec dočetla. Fakt jsem nezažila u knihy pocit, že ji vlastně nechci číst, ale zároveň ji musím dočíst, i když se mně chvěje odporem každá buňka v těle. Dávám pět hvězd.

05.02.2021 5 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Říkala jsem si - divná kniha, divný hlavní hrdina na kterém mne od začátku něco nesedělo, ovšem konec byl dobrý.

18.05.2020 4 z 5

Deset žen Deset žen Marcela Serrano

Naprosto úžasná!
Jsou knihy které přečtete a za hodinu nevíte o čem jsou. Pak jsou ale knihy, které mají v sobě neuvěřitelnou životní moudrost - a to je jedna z nich. Podle mého názoru ale tuto knihu ocení spíše člověk, který už něco prožil, je starší, má už na život svůj názor. Myslím, že kdybych ji četla ve dvaceti, asi by mně nebavila.

12.03.2018 5 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Petra Soukupová opět nezklamala...

19.02.2018 5 z 5

Švadlena Švadlena Rosalie Ham

Přiznám se, že jsem se do ní nemohla ze začátku začíst, chtěla jsem ji i odložit. Nicméně dočetla jsem ji a řekla si - paráda. Je to takový ten pocit - byla to opravdu krásná kniha.

30.12.2017 5 z 5

21 kalhotek 21 kalhotek Hana Kašáková

Kniha se mi líbila, je napsána čtivým způsobem, první povídka je, řekla bych, úplnou psychologickou sondou do života stárnoucí, opuštěné ženy. Možná si autorka mohla více vyhrát s třetí povídkou, ale za mě velmi dobré.

20.12.2021 5 z 5

Slzy pro Araba Slzy pro Araba Mirka Manáková

Naprosto nevěrohodný za vlasy přitažený příběh, chvílemi jsem si říkala, jestli to paní spisovatelka myslí vážně, konec poplatný celé knize, takže jsem se už nedivila ničemu. Četla jsem Ztracené od Urbanikové a to byl úplně jiný level. Tento žánr obvykle nečtu, ale řekla jsem si, přečtu si slovenskou spisovatelku. Měla jsem raději zůstat u svých psychothrillerů.

01.05.2021

Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Krátké, pěkné...

03.06.2019 5 z 5

Sestry Sestry Bernard Minier

Jako obvykle Minier nezklamal. Je prostě super.

14.04.2019 5 z 5

Nevěsta ve sněhu Nevěsta ve sněhu Jan Seghers

Třetí kniha o komisaři Marthalerovi kterou jsem přečetla, za mne ano, dobře se čte.

19.04.2018 5 z 5

Kdo to je, kdo to je, kdo ten záchod blokuje? Kdo to je, kdo to je, kdo ten záchod blokuje? Hynek Vilém

Pamatuji si časy, když měl můj nejstarší syn "fekální období" a jeho nejoblíbenější podstatná jména byla " sra...ka, ho...no, pr.....el. Byly mu myslím dva roky? Neuvěřitelně mně to lezlo na nervy a nedej bože, když se takhle prezentoval někde na veřejnosti. Pokud chci do děcka investovat čas abych ho naučila básničku, tak proč ne třeba "Vezmi žlutou tužku,
namaluj mi hrušku
a pod hrušku talíř
sláva, ty jsi malíř !
Proč bych DOBROVOLNĚ učila dítě básničku o hovnech?

19.02.2018

Sběratelka parfémů Sběratelka parfémů Kathleen Tessaro

Perfektně napsaná kniha.

30.12.2017 5 z 5

Sukničkář Sukničkář Karin Krausová

Podtitul knihy by mohl znít" komu není rady, tomu není pomoci". Nenáročná oddechovka.

30.12.2017 3 z 5

Já hlupák Já hlupák Magda Váňová

Další super kniha od Váňové. Co kniha to jiný příběh, v porovnání třeba s Keleovou, kde mám pocit, že čtu stále to stejné. A že jsou tam delší popisy? Aspoň se člověk něco dozví, nad prací kostýmní návrhářky jsem nikdy nepřemýšlela. Od Váňové jsem přečetla všechno co napsala a nemůžu říct ani o jedné knize, že by byla slabá.

27.12.2017 5 z 5

Stíny jezera Stíny jezera Rachael Blok

Nevím jak knihu popsat, divná, rozvláčná, odtažitá, nezáživná, neměla jsem ji chuť ani dočíst, nakonec jsem ji dočetla, ale za mne tedy ne.

01.12.2020 1 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

super, super, víc není co dodat.

03.06.2019 5 z 5