miredita miredita komentáře u knih

Aliance Udatných Aliance Udatných Ester Stará

Ester Staré a Jiřímu Frantovi se podařilo udělat knihu, která má adekvátně nabito do nerovného boje s počítačovými hrami.

Vedle atraktivního příběhu, který je s řemeslnou přesností namíchaný pro kluky i holky v téměř celém spektru základní školy (uvádí se 10+, ale nebála bych se dát i mladším, pokud mají zkušenost s hraním), zaujme velmi dobře čitelnou sazbou (řidší řádkování, vhodně zvolený font).
Kombinací komixu (virtuální svět), prostého textu (reálný svět) a doplňujících ilustrací, dostáváme z poměrně hodně komplexního celku velmi přehledný příběh.

Kniha, ačkoli velkého formátu a zdánlivě silná (je tištěná na vysokogramážový papír) při čtení dobře odsýpá a dětem může přidat čtenářské sebevědomí, až se na závěr podívají, jak obsáhlou knihu přečetly.

Pro mě, jakožto “nehrajícího rodiče bylo objevné a i trochu terapeutické nahlédnout, co na tom vlastně děti mají a proč chtějí ve virtuálním světě trávit tolik času.

24.10.2024 5 z 5

Dny opuštění Dny opuštění Elena Ferrante

Za mě skvělá kniha! Syrová, v emocích jdoucí na dřeň, nemající ambice budit sympatie.
Je Olga sobecká? Někdy zlá vůči dětem, bezohledná a ztracená ve svém životě? Ty ne?

09.02.2020 5 z 5

Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Z kraje až bolestně křečovitě banální, ale od půlky jsem si to docela užila. Nevím, zda jsem si zvykla, rezignovala, nebo to bylo prostě lepší.

11.01.2020 3 z 5

Ždibřich Ždibřich Richard Skolek

Kdyby byl Ždibřich skutečnej chlap, zamilovala bych do něj.. tiše, platonicky a sebemrskačsky! Baví mě vysoce inteligentní a mírně nerudní muži s drsným smyslem pro humor a briskním postřehem.
Na stripech je vidět vývoj, některé mě oslovují více, ale je to zcela logické vzhledem ke škále toho, k čemu se vyjadřují.
Za mě rozhodně knížka, kterou chci v knihovně mít a už teď se těším, až ji budu při debatě s rodinou či přáteli vytahovat a ukazovat, jak tu či onu situaci vidí Ždibřich.

20.09.2019 5 z 5