Miri294 komentáře u knih
(SPOILER) Moje oblíbená série je u konce a musím říct, že mě poslední díl trochu zklamal. Myslím si, že smrt Mirabelly a Kathariny byla zbytečná. Popravdě Arsinoe jsem měla ráda ze všech nejméně už od začátku. Podle nápisu na knize jsem si myslela, že Jules dá sestry dohromady a budou vládnout společně. Jinak jako celá série byla skvělá.
(SPOILER) Děj knihy byl rozvleklý, konec mi přišel trochu uspěchaný. Nix se soustředil na detailní popis míst a osob. Nejdřív jsem si myslela, že být andělským mágem je ojedinělá schopnost, ale pak jsem zjistila, že vyvolávat anděly může každý kdo má ikony. Využívání andělů by mělo být jen v nutných případech a ne že si vojáci pomocí anděla chtějí vysušit boty. Nejrušivější bylo, že každý druhý člověk měl jméno na D a bylo těžké se zorientovat. Nicméně kniha nebyla špatná, ale kdyby Nix zaměřil svou pozornost víc na děj a konec než na popisy míst, bylo by to zajímavější.
Skvělá kniha. Jediné, co mě mrzí je, že jsem si jí nekoupila už dříve. Četla jsem ji několikrát a určitě se k ní ještě vrátím. Moc mě bavil napínavý příběh zasazený do Ruska.
(SPOILER) Kniha je taková oddechovka. Přestože jsem věděla, že si Calla vybere Shaye, byla jsem zklamaná. Rena jsem si oblíbila a když na konci Callu prosil, aby s ním zůstala, bylo mi ho líto. Stejně tak Ansela a celé smečky. Některé části byly trochu předvídatelné. Například, že Shay má být obětí při obřadu. Do dalšího dílu se mi zatím moc nechce.
Nádherná kniha. Možná kdybych si ji přečetla dřív než Nástroje smrti, byly by informace o něco zajímavější. Přesto jsem si čtení užila. Krásné ilustrace a bavily mě i ty připsané komentáře.
Po dlouhé době se mi povedlo sérii sehnat. Začátek byl sice trochu zdlouhavý, ale bavilo mě to. Všechny díly jsem přečetla jedním dechem a určitě se k nim ještě vrátím.
Z knihy jsem nadšená. Jelikož mám příběh Krásky a zvířete ráda, knihu jsem přečetla jedním dechem. Už se nemůžu dočkat, až začnu číst další díl.
(SPOILER) Tento díl mě zatím bavil nejvíc. Kniha byla plná překvapení například že má Zářena bratra a nakonec se stane královnou dešťoletů. Bylo by skvělé, kdyby se dešťoleti začali víc zajímat o svá vejce a věnovali se něčemu jinému, než Slunečnímu času. Zářena je jistě připraví k boji a vydají se zachránit unesené draky. Naneštěstí se Hvězdoplav potají vydá varovat Nocilety. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.
Když jsem si knihu poprvé půjčila, odložila jsem ji v půlce. Děj mi přišel zdlouhavý a nudný. Asi po dvou letech jsem se rozhodla dát jí znovu šanci a první polovinou jsem se prokousala. Ta druhá byla lepší, nápad není špatný, kniha mě však moc nezaujala. Dračí tématiku miluji, ale druhý díl číst nebudu.