Dvůr trnů a růží přehled
Sarah J. Maas
Dvůr trnů a růží / Na dvore z tŕňov a ruží série
Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale Tamlin – jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce. ! Jak upozorňuje i sama autorka, tato série obsahuje velmi explicitní erotický obsah. Řeší se zde znásilnění, násilí na ženách, psychické problémy, promiskuita, diskriminace, problémy s alkoholem, potrat a traumatický porod, smrt blízké osoby, válka, traumata z dětství a spousty dalších věcí.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2016 , CooBooOriginální název:
A Court of Thorns and Roses, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr trnů a růží. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Dvůr trnů a růží – nebo Popelka, Kráska a zvíře, Modrý pták a Ledová královna na steroidech?
Sarah J. Maas nám servíruje epickou pohádku pro dospělé, která zjevně čerpá z klasických pohádkových zápletek.
Začínáme hlavní hrdinkou, která startuje jako Popelka, jenž žije na pokraji bídy odvržena "zlými" sestrami, kterým slouží. Načež se převtělí do Bell, kterou odvádí Zvíře do zakletého království - a ano, ona jediná jej může svojí láskou vysvobodit - a teď pozor, bude twist - neudělá to - a musí svého vyvoleného Modrého ptáka zachránit pomocí úkolů.
Samozřejmě nesmí chybět kouzelný milostný trojúhelník! Zatímco v pohádkách si Popelka vystačila s jedním princem, Feyre je natolik oblíbená, že by klidně mohla organizovat svůj vlastní Bachelorette mezi vílími lordy.
A hned je tu "nový příběh" ve starém kabátu s našitými extra flirty a flirty, do nějž přidáme trochu dusného napětí a okořeníme vílí politickou krizí a hromadou explicitní erotiky - nezáživný začátek je dostatečně vykoupen akční třetí třetinou a patetický závěr nutný pro další hromady dílů ságy mu odpouštím.
Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)
29.09.2024
Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)
25.08.2024
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Protože mě tvá lidská radost fascinuje - to jak věci prožíváš, v krátkém čase, který ti byl určen na tomto světě, tak prudce a hluboce a vše najednou, je úchvatné. (Tamlin k Feyre)“
„"Zůstaň s vladařem, lidská ženo."“
Kniha Dvůr trnů a růží v seznamech
v Přečtených | 6 697x |
2017 | Dvůr mlhy a hněvu |
2016 | Královna stínů |
2020 | Rod země a krve |
Bookstagram(Instagram): @bookish_tessie
Můj názor: Už předtím jsem pokukovala po Dvorech, přemýšlela jsem nad tím jaké jsou a když už jsem začala číst ty romantasy kamarádce Angie a druhé kamarádce Em tak jsme si s Em domluvili společné čtení na dvory, které měla jako první přečtené.
Já se přiznám a říkala jsem to i holčinám se kterými jsem se bavila na Humbookfestu (zdravím je! ) tak jedničkou se fakt člověk musí prokousat a holkám jsem říkala, jak je to nudné a jak mě to nebaví.
Tak ke konci to bylo lepší, ale koho tam fakt ani trochu nemůžu snést je Tamlin, prosím, že nejsem jediná? Když byla v knize Freye s Tamlinem sama, musela jsem se nutit číst co ti dva tam dělají, ty dva mě nebavili, naopak Freye jsem si zamilovala a kdyby její palice nebyla taková jaká byla, tak bych jí i měla radši.
Za to Lucien? Bože toho jsem si zamilovala a to jak si dělal prdel z Freye a prohlásil na Freye a Tamlina:
,,Kotlík mě spal a uvař.
To je od něj za mě nejlepší hláška a bavím se nad ní doteď! Freye jsem zase na jednu stranu obdivovala jak zvládala starat se o sebe i svou rodinu. No a když přišel na řadu Rhys? Už mi pak kniha nepřišla tak nudná a scény s Freye a Rhysem se mi fakt líbily!
I když jsem si musela protrpět části kde je Tamlin a Freye, tak jsem se musela ke konci co se tam stalo uculovat, ale štvalo mě jak konec skončil i když na jednu stranu to chápu a někdo kdo nečetl dvojku neví, co a jak bude dál
,,Liščí maska. Velmi příhodné, Luciene.
,,Táhni do pekel, Rhysi.
,,Buď vděčná za své lidské srdce, Feyre. Lituj ty, kdo necítí vůbec nic.
9/10