Dvůr mlhy a hněvu přehled

Dvůr mlhy a hněvu
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306865/bmid_dvur-mlhy-a-hnevu-7Ms-306865.jpg 5 3987 3987

Feyre přežila střet s Amaranthou a vrátila se na Jarní dvůr. Avšak ani zde nemá klidu, protože ji neustále pronásledují vzpomínky na to, co musela udělat, aby osvobodila Tamlina i jeho lid. A stejně tak nemůže zapomenout ani na smlouvu s Rhysandem, s kterým má strávit jeden týden v měsíci. Ač je nyní vznešenou vílou, srdce má stále lidské. A navíc si postupně uvědomuje, že na obzoru se objevuje ještě mnohem větší zlo, než jaké kdy zažila. A tak zatímco se snaží vyznat v zákrutech vílího života, zjišťuje, že její role zachránkyně ještě neskončila. Avšak dokáže se vyrovnat s nebezpečím, které se k ní blíží? ! Jak upozorňuje i sama autorka, tato série obsahuje velmi explicitní erotický obsah. Řeší se zde znásilnění, násilí na ženách, psychické problémy, promiskuita, diskriminace, problémy s alkoholem, potrat a traumatický porod, smrt blízké osoby, válka, traumata z dětství a spousty dalších věcí.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo

A Court of Mist and Fury, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr mlhy a hněvu. Přihlašte se a napište ho.

tittanie
11.01.2025

První díl mě pomalý rozjezd, ale zajímavý konec, který mě přesvědčil k čtení dalšího dílu.
Ale neměla jsem to dělat. Zase pomalý rozjezd a nuda. Neustálé popisování oblečení, drahých kamenů, a přitom čekali válku. Trochu mě zarážel překlad, když jsem objevovala věci jako uctívat zuby nebo bystré prsty.
Další díl číst nebudu.

Terez2002195
11.01.2025

(SPOILER) Bookstagram(Instagram): @bookish_tessie

Můj názor: Druhý díl byl o dost lepší, než ten první a to jen z důvodu, že se zde objevoval mnohem víc Rhysand spolu s Feyrou - jo ty já spolu vidět můžu

Naopak kdo mi tady pil krev mnohem víc, než v jedničce byl opět blonďatý vladař jarního dvora - Tamlin. Nejenže mi pil krev, on mě stihl i pořádně naštvat a to hned u konce (kdo četl, tak mě určitě chápe) A nejen to! To co udělal Feyre? Já bych ho na místě fakt asi zabila, jelikož to co provedl… Tak naštvaná jsem na něj byla a stále jsem!

Nicméně naše hlavní dvě postavy jsou fakt dokonalé a tu ženskou co organizovala to co organizovala pro Tamlina a Feyre.. Ne já to nehodlám ani trochu komentovat, jelikož bych spoilerovala a to ani trochu nechci.

Rhysand si získal mé srdce a nejen on, ale i Cassian a Azriel! A to co Feyre udělala na konci? Jako to bylo fakt něco! Ona kdyby nemalovala, kdyby to nebyla romantasy, tak by měla být herečka!

Pardon, ale tady mě fakt vytáčel Tamlin a jsem ráda, že se mi nelíbil už od začátku, je fakt hnusnej a hnusil se mi od chvíle kdy ho Feyre spatřila u ní doma.

Plus za to co udělal Rhysandovi? Fakt by si zasloužil hrozně, šíleně trpět a ani tu lásku mu nepřeji a doufám, že on žádnou ani mít nebude, za to jak se chová k ženám? Bych mu pleskla a byl by pokoj.

Jak jsem říkala, druhý díl byl o dost lepší, díky Rhysandovi a Feyre. A to není všechno jelikož tady odkrýváme další tajemství co je mezi Rhysem s právě hlavní hrdinkou Feyre což jsem si fakt užila!

Četli jste sérii nebo jinou knihu od autorky? Zajímá mě váš názor v komentářích!

,,Už sis toho tolik prožila. Nechtěl jsem, aby sis myslela, že všechno, co jsem udělal, mělo za cíl získat tě, jen abych ochránil svou zemi. Jenže jsem si nemohla pomoct, toužil jsem s tebou být, miloval jsem tě a chtěl jsem tě. Pořád bez tebe nedokážu být.“

,,Lucien spustil ruce k bokům. Hlas se mu zlomil, když zašeptal: „Jsi moje družka.“

Veronika_mad
06.01.2025 5 z 5

Naprostá pecka, přečteno jedním dechem!

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)

29.09.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

„Už sis toho tolik prožila. Nechtěl jsem, aby sis myslela, že všechno, co jsem udělal, mělo za cíl získat tě, jen abych ochránil svou zemi. Jenže jsem si nemohl pomoct, toužil jsem s tebou být, miloval jsem tě a chtěl jsem tě. Pořád bez tebe nedokážu být.“ ~ Rhys ~

„Ne manželkou, ne ženou. Feyre je vladařkou Nočního dvora.“ Je mi po všech stránkách rovna. Bude nosit korunu a sedět na trůně po mém boku. Nikdy nebude ponechána stranou a nebude mít na starost pouze rození potomků, večírky a výchovu dětí. Je mou královnou. ~ Rhys ~

Kniha Dvůr mlhy a hněvu v seznamech

v Přečtených5 484x
v Mé knihovně1 302x