MisaDud MisaDud komentáře u knih

Dům soli a smutku Dům soli a smutku Erin A. Craig

Moc pěkný příběh zasazený do zajímavého fantasy prostředí. Zde vidím nevyužitý potenciál v jednotlivě popsaných oblastech a božstev. Klidně by mohlo být i více knih. Samotný příběh byl strhující, předvídatelný, ale přesto krásný, místy dějově kostrbatý. Autorka velmi hezky popisuje jak šaty, plesy tak i přírodu, toto je opravdu její velké plus. Celkový dojem z knihy je tedy velmi uspokojivý. A co si budeme povídat, obálka knihy je prostě úžasná.

28.07.2023 4 z 5

Polib mě Polib mě Stella Tack

Nejsem cílovou skupinou této knihy, už dlouho. Mladí lidé jistě budou velmi nadšení. A i mě velmi bavila, byla vtipná, hlavní hrdinka mi byla sympatická, potetovaný a piercingy ozdobený mladý muž taky. Lidé s předsudky k těmto ozdobám těla si aspoň uvědomí, že né každý potetovaný je pitomec a né každá bohatá a hezká holka to má v životě lehké a je "kráva". Kniha výborně boří výchovná dogmata mých rodičů.

23.07.2023 4 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Hezké pohodové čtení, nic náročného, přesně to co člověk potřebuje na dovolené.

15.07.2024 5 z 5

Toskánské věže Toskánské věže Carol M. Cram

Tato kniha mě bavila, na jednu stranu romantická, trošku možná víc. Na druhé velmi zajímavý náhled do středověkého malířství.

17.09.2023 4 z 5

Nové sny Nové sny Lilly Lucas

(SPOILER) Třetí díl byl za mě trošku slabší, než předchozí dva. Láska mezi hlavními postavami vznikla na můj vkus moc rychle. Pobyt s dětmi mi přišel taky trošku přestřelená volnočasová aktivita pro "dospělé", než máme za ně zodpovědnost. Ale jinak to ušlo.

25.07.2023 4 z 5

Život zn.: Hygge Život zn.: Hygge Rosie Blake

Příjemné nenáročné čtení o tom, že život není jenom práce. Příběh velmi milý a předvídatelný. Je to milé zastavení všedních dnů a pokud budete chtít i návod, jak si pošmourné a mrazivé dny vylepšit a dívat se na svět jinýma očima.

20.07.2023 4 z 5