molen molen komentáře u knih

☰ menu

Kronika konce světa Kronika konce světa Shigor Birdman (p)

Živý mrtvý po česku. Příjemná oddechovka, která není náročná na děj a autor píše jednoduše.

26.07.2024 5 z 5


Stín ve dveřích Stín ve dveřích Tim Weaver

Trochu jinak pojatá kniha a prolínání děje než obvykle, ale o to byl celkový dojem osvěžující a David R. nemusí být vždy jen v popředí. Na scénu se dostávají postavy z předešlých dílů a prohlubují se jejich dílčí příběhy. Napínavé až do závěrečné kapitoly. Audiokniha byla dobře načtená.

15.07.2024 5 z 5


Hon na mrtvého Hon na mrtvého Tim Weaver

S vývojem děje jsem byla spokojená a těším se na další díly série. Napínavý příběh s překvapivým závěrem. Trochu mi vadila nesmrtelnost Davida Rakera a jeho léčitelské schopnosti, kdy byl i po pořádné nakládačce schopný během dvaceti čtyř hodin bez pořádného ošetření a spánku odzbrojit svého nepřítele.

18.09.2023 4 z 5


Údolí mrtvých Údolí mrtvých Tim Weaver

O něco lepší díl než ten úvodní (neobsahuje pasáže s popisem hlavním dějových postav). Napínavý příběh, kde David Raker pokračuje v hledání pohřešovaných osob. Hlavního záporáka jsem odhalila už v první části knihy, což vůbec nevadilo, jen je to trochu podezřelé, protože většinou jsem s tipy úplně mimo.

18.09.2023 5 z 5


Skrytá moc Skrytá moc Tom Clancy

Další vynikající díl. Řadím mezi nejlepší a v současné době velmi aktuální. Jako by autor už předem věděl. Líbí se mi prolínání současnosti a třicet let starého případu, který řešil Ryan starší. Je znát vliv jiného autora, kniha více rozvádí děj a chybí klasické rozsáhlé popisy, na které jsem v sérii už zvyklá.

27.08.2023 5 z 5


Cílená hrozba Cílená hrozba Tom Clancy

Jeden z nejlepších dílů série. Válka se přesunula do kyberprostoru a do akce se zapojuje americká vláda a členové Univerzity. Jako by to autor napsal před pár měsíci. Líbí se mi postava Melanie, která zápletku trochu zpestří.

22.08.2023 5 z 5


Òrovo putování Òrovo putování Dorblin (p)

Příběh o dobrodružné výpravě skřetů k pramenu řeky, který je proložen dílčími vyprávěními, protože skřeti mají příběhy a písně u ohně rádi. V knize je znát věk autora, ale i tak mě Órovo putování zaujalo.

25.06.2023 3 z 5


Manželkou podruhé Manželkou podruhé Melanie Summers

Knihu jsem si připravila jako letní čtení v roce 2022, ale dočetla jsem ji až na jaře 2023. Příběh mě velmi nezaujal a děj byl příliš vleklý a překvapivý konec byl vměstnán do jedné krátké kapitoly.

16.06.2023 2 z 5


Operace Petragun Operace Petragun František Kotleta (p)

Posádka Kraksny a jejich mise je konečně zpět! Děj se opět posouvá a nás čeká spousta akce, hlášek a vtipů. Jen jsem trochu zklamaná, že se posádka vůbec nerozrůstá o další mimozemské druhy, a to je velká škoda. Po neúspěšných posledních dílech se moc těším na další díl.

06.06.2023 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Ke knize jsem se dostala náhodou a příjemně mě překvapila. Zachycuje složité lidské osudy, jejich utrpení a radosti z maličkostí. Vše je zasazeno do období 18941921. Kniha je velmi dobře napsána, prolínání jednotlivých příběhů v čase bylo dobře zpracováno. Chystám se na další díl.

06.06.2023 5 z 5


Mrtvá schránka Mrtvá schránka Kristýna Sněgoňová

Pro mě velké zklamání a to jsem si myslela, že už Pán hor byl špatný. Mise posádky Kraksny na Zemi byla nudná, předvídatelná a děj nikam neposunula. Zároveň mi tam spousta věcí a situací neseděla a byla až velmi těžko uvěřitelná. S většinou komentářů se neztotožňuji a pro lepší dojem z celé série doporučuji tuto knihu vynechat. Stále doufám, že v dalším díle nadšení z vesmírné posádky opět poroste. Ať žije petragun.

27.04.2023 2 z 5


Pán hor Pán hor Kristýna Sněgoňová

Přestože mám sérii Legie ve velké oblibě, tak jsem se do této knihy musela až nutit a jsem zklamaná. Konec byl velmi uspěchaný a zasloužil by si více pozornosti. V knize je hodně hluchých míst, a to mám popisy mimozemských druhů a planet ráda. Doufám, že v dalších dílech se vrátí kvalita série Legie a hlášky členů posádky Kraksna budou tak propracované a skvělé, že si je zapamatuji i do dalšího dne.
Po přečtení Mrtvé schránky musím upravit hodnocení této knihy a přidat jednu hvězdu.

19.04.2023 3 z 5


Amanda Amanda Kristýna Sněgoňová

Další pokračování série Legie s jasnou misí: najít buchtu s epesníma dudama. V díle Amanda se rozrůstá posádka Kraksny a rozvíjí se charaktery jednotlivých postav. Opět se seznámíme s novými mimozemskými druhy. Audioknihu poslouchám už podruhé a některé hlášky jsou legendární.

10.04.2023 5 z 5


Mrtvý na pláži Mrtvý na pláži Anna Johannsen

Knize něco chybí, autorka není ještě dostatečně vypsaná. Zápletka byla docela zajímavá, ale celkový dojem je velmi průměrný. Chvílemi jsem si myslela, že čtu už několikátý díl série, a proto nechápu mnoho narážek a náznaků z minulosti komisařky, ale v sérii je to teprve první díl. Pokračovat nebudu.

09.03.2023 3 z 5


Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Na sérii Legie jsem narazila náhodou (audiokniha) a od té doby netrpělivě čekám na každý další díl. Některé hlášky jsou legendární. Posádka Kraksny se vám rozhodně dostane pod kůži! Začátek knihy Operace Thümmel je trochu nepřehledný, ale postupem času získáte přehled o dalších rasách ve vesmíru a jejich zájmech.

03.03.2023 5 z 5


Tygří zuby Tygří zuby Tom Clancy

Začátek knihy nás seznamuje s novou bezpečnostní institucí a budováním nového komanda, což je v dlouhé sérii příjemná změna. Díky Jacku juniorovi neztrácíme informace i o předchozích hrdinech. Od půlky knihy se děj rozjíždí a pokračování případu bude snad v další knize.

03.03.2023 4 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Páni, tak to jsem nečekala. Při večerním čtení jsem byla vděčná, že jsem v bytě uprostřed města, ale stejně mi běhal mráz po zádech. Výborně napsáno, časové prolínání se mi moc líbilo a při rozuzlení jsem lapala po dechu. Moje první kniha v sérii a už jsem si práci Harryho Hola oblíbila. Doporučuji.

17.02.2023 5 z 5


Medvěd a drak Medvěd a drak Tom Clancy

Poprvé v sérii dávám o hvězdičku méně, ale v tomto díle mi velmi vadilo neustále brečení Jacka Ryana, že je prezident. Už je toho prostě moc. Také to asi nečtu v nejlepší dobu, kdy mi námluvy Ruska a NATO nejsou zrovna příjemné. Děj je zajímavý a líbí se mi čínská linie příběhu.

17.02.2023 4 z 5


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Moje první kniha od autora a jsem spokojená. Velmi dobře se čte, žádná hluchá místa a překvapivé rozuzlení.

01.01.2023 5 z 5


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Zatím nejlepší díl v sérii. Vedle postupného rozklíčování 40 let starého případu zmizení lékařky Margot je zajímavý i prohlubující se vztah mezi Strikem a Robin. V knize jsou popsány i další případy detektivní agentury a spolupráce se subdodavateli. Líbí se mi nová sekretářka agentury a těším se na její zapojení v dalších dílech. Rozsah knihy mi nevadil a žádná hluchá místa jsem nenašla.

01.01.2023 5 z 5