monca0188 komentáře u knih
Konec tohohle dílu mě napůl hodně překvapil, ale zároveň jsem to trochu čekala, že takováhle trilogie může skončit jedině smrtí jednoho z hlavních hrdinů :'(( Když jsem to dočítala, tak jsem brečela!!! Nejsem ubulínek, ale tohle mě celkem i bolelo, protože mi za tu dobu ti hrdinové přirostli k srdci!! :'((
Obsahově byla mnohem náročnější než předchozí dvě a to se mi taky líbilo!
Byla tam romantika, dobrodružství, popsané pocity obou stran (Trisiny i Tobiasovi) a to mi pomohlo vžít se do děje ještě líp!
Přesně takovéhle knihy hledám!! A tím nemyslím jen tu 'povstaleckou' podstatu, ale taky směsici té romantiky s okolní situací!
Moc se mi líbilo jak byla ta kniha napsaná, ale zároveň se mi i líbil smysl toho děje!!
Myslim, že z toho bude trochu těžký spaní kvůli tomu vstřebání všeho co sem se tam dočetla, ale na druhou stranu mám takový knížky mnohem radši než ostatní!
Myslela jsem, že když už měli Tris s Tobiasem už tak dost těžkej život v tý knížce, tak že by mohli mít aspoň nějakej HAPPY-END a tak mě trochu mrzí, že ne... :(( Byla to docela škoda, že tam žádnej nebyl :((
Jinak se mi i tahl eknížka moc líbila!!
TAHLE TRILOGIE BYLA SUPROVÁ (alespoň podle mě!). Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla!
Jak už jsem psala u Divergence: tuto trilogii jsem si hooodně oblíbila, takže nemůžu přímo říct že by se mi nelíbil tento díl, ale musím uznat, že ten první díl byl o něco takovej akčnější, živější a o něco i logicštější! Byly tam samozřejmě i světlé scény (to zase né že ne), ale v tomhle díle se moji dva oblíbení hlavní hrdinové (Tris a Tobias) hodně hádali a já osobně mam radši když jsou spolu jako i fyzicky ale i emocionálně!!
Jednička Divergence byla o malinko lepší, ale tento díl byl taky úžasnej...
Jsem ráda, že už jsou všechy díly napsaný, abych nemusela čekat na bydání nebo přeložení!!
(Na třetí díl Aliance se moc těším, ale zároveň se obávám jak to skončí, hlavně kvůli Trisině tvrdohlavosti atd... Doufám že bude ještě lepší než předchozí dva díly :)) )
Ovšem teto díl určitě taky stojí za přečtění!!! (o tom žádná!)
Tady bych dala asi tak 4,75 hvězdiček
Musím přiznat, že knihy si často vybíram tak, že nejdřív vidim nějakej film podle té knihy a až pak si ji přečtu. A tak jsem to měla i s prvním dílem této Trilogie. Film byl absolutně úžasný, ale kniha byla ještě milionkrát lepší!! Okamžitě jsem si tuto trilogii zamilovala! Když jsem přečetla 1. díl hned jsem chtěla na jeden dech pokračovat v dalším. A přesně tak si představuju ideální knihy (tímto stylem)!!
Aby to nebyly jen samý + tak musím přiznat, že pár věcí jsem buď nepochopila a nebo byly dost neskutečný, ale jak říkam: ty + hoooodně převažovaly!!
(Newm jak), ale dávam určitě 4,99 hvězdiček