111moni 111moni komentáře u knih

Spravedlnost v Divine Spravedlnost v Divine David Baldacci

Asi není ideální začít číst sérii uprostřed, ale na příběhu to nic nemění. Napínavý, svižný, plný překvapení.Trochu "klika "schovat se někde,kde je průšvih za každým rohem.A tak se z hlavní postavy stane lovna,a to rovnou na dvou frontách.

13.06.2021

Znamení kobry Znamení kobry Elizabeth Peters (p)

Po dlouhé přestávce jsme se k autorce vrátila, trochu mě překvapilo, jak přeskakuje v tom, kdo příběh vypráví, jinak opět poutavé oddechové čtení.

23.05.2020 3 z 5

Lobbista Lobbista John Grisham

Trochu nevím, co si myslet,buď já od Grishama očekåvæm více, nebo to byla jedna ze slabších knih.Trochu napětí, ale ne zase moc na to,aby člověk musel mít pocit,že musí číst dále,milostná a nemilosrdný pletka,rodinné vztahy ,které zůstaly kladné, vražda.Za mě taková nedovařená polívka,žádná velká konspirace,pronåsledovåní,klidné přechody hranic.Autor to umí rozhodně lépe.

31.10.2019 2 z 5

Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Stoletý stařík byl čipera, co zdrhl, stojednaletý stařík je už krapet unaven a z toulek už mu stačí toulat se virtuálně. Kniha už nemá ten spád a náboj, jako první,nicméně,asi se nelze jen tak strefovat do žijících :-) A tak se je to jako houpat se na vlnách a nechat se unášet , žádná bouřka na obzoru.

27.03.2019

Dva druhy pravdy Dva druhy pravdy Michael Connelly

Tak nějak nevím, autora mám ráda, čekám vždy na další knihu, ale nějak mám pocit, že s tím, jak stárne Harry,jsou příběhy tak nějak plošší, klidnější, méně napínavé. Jakoby Harrymu docházel dech. I přes dva případy v jedné knize mi něco chybělo, u lékárníků, jako by se zápletka měla rychle vyřešit,aby nezdržovala druhou.
Přesto velmi čtivá a napínavá kniha .

09.12.2018

Krásný holky Krásný holky Karin Slaughter

Tato autorka mě nikdy nezklame,opět velmi dobře napsanå kniha,Kniha o přetvåřce,krutosti,hledånī.Dvě tak odlišné postavy,a nevīte,s kterou sympatizovat,protože ani jedna neni hrdinou v tom pravém slova smyslů,nejsou to klaďačky .Kniha je rozhodně jiná,než ostatní, jako by si autorka chtěla vyzkoušet nėco jiného,brutálnějšīho,temnějšīho.

11.11.2018

Černá díra Černá díra Yrsa Sigurðardóttir

Autorka nezklamala, napětí, hříchy minulosti,které se projeví v přítomnosti, lidé, kteří musí najít souvislosti , o kterých neví, kde začínají, s čím vlastně souvisí. Hledání a postupné odkrývání zla,které čekalo tolik let. A kdo je mstitelem?

07.10.2018 5 z 5

Oběti ráje Oběti ráje Kristina Ohlsson

Ač se jedná o beletrii, člověk si říká, zda by bylo možné, aby tajné služby, policie takto fungovaly. Zamlčování informací, nesdílení a následné vyhodnocení dat, které nejsou úplné na úkor civilistů. Na druhou stranu obavy ,aby nebyl neprávem obviněn někdo,u koho jsou náznaky z terorismu.Co je důležitější. Kde končí svoboda jednotlivce? Kniha je zajímavá více svým poselstvím, než příběhem a neuzavřený konec čtenáře nechá ve stavu nesouladu s pocity, že takto to dopadnout nemělo.

21.07.2018 3 z 5

Kniha tajemství Kniha tajemství Tom Harper (p)

Zajímavá kniha s historickou nåvazností.Líbilo se mi prolínåní dějových linek,cesta Johanna životem,jeho touha a hlad po tom vytvořit dokonalost ,a zároveň cestu a odkrývåní dåvného tajemství. Kniha čtenáře nejen pobaví zapltkou,ale přidá i kousek poučení, snad fikce,co se mohlo dít.Konec ,kdy vlastně důvody zmizí mě mrzel,inu,kterého čtenåře by nemrzela shořelá knihovna.?

15.07.2018 5 z 5

Zeměbouře Zeměbouře Mons Kallentoft

Jako by to více než příběh o násilí měl být příběh o poselství, o tom, že je něco špatně ve společnosti celkově. Z posledních knih mám pocit, jako by detektivka byla jen "vedlejší" a nutnost napsat co je špatně v celé společnosti to hlavní. Styl psaní je stejný, postavy známe,jen jsou starší...zkušenější, snad.

09.04.2018 4 z 5

Větrné duše Větrné duše Mons Kallentoft

Trochu více Malin a trochu méně kriminalistiky, nicméně, dobře se to četlo a jako přidaná hodnota trochu aktuální pohled do sociálního zařízení. Změna je patrná,ale čtení je to stále napínavé .

28.03.2018 4 z 5

Odvrácená strana konce Odvrácená strana konce Michael Connelly

Další skvělá kniha,čte se jedním dechem, resp. nejlépe na jedno nadechnutí. Přiznám, trochu přeskakuji cestování, vzhledem k tomu, že netuším, co kam vede, nebo, co kde leží, je to pro mne irelevantní. Zajímavé zápletky, vylíčené s napětím. Chvílema jsem četla se zadrženým dechem - co když...:-)

10.11.2017 5 z 5

Ta druhá Ta druhá Michelle Adams

Zase něco jiného, a bavilo mě to, a chtěla jsme vědět,co je za tím. Autorka mohla méně líčit a vracet se ke stejným událostem z minulosti Irini a vice rozvést minulost obou sester dohromady, ale i Elle . Manipulace,tajemství. Možná mohlo být méně náznaků a více konkrétního. Nicméně, za mě dobrý, jiný styl, než jsem zvyklá, osvěžující .

31.10.2017 4 z 5

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Nedočteno, humor jsem v tom nenašla,asi mám tu strunu jinde. Spíše mě ta kniha , a to jen začátek, dost vyděsilo, jak málo stačí.Jak lidé nepřemýšlí a slepě odkývají. Jak je možné rychle zapomenout pro některé. Nejvíce mě to děsí v dnešních souvislostech, kdy se prosazuje zase něčí právo nad právo jiných. Brrr.

04.09.2017

Sestra Sestra Rosamund Lupton

Na Sestru jsem se těšila, po V plamenech jsem byla zvědavá co příjde, a přišlo, příběh,který se pohybuje na hranici skutečnosti a celou dobu tušíte,přemýšlíte.Za mě velmi zajímavé pojetí .Kniha, která se odlišuje a přesto nenudí.

31.08.2017 5 z 5

Vysněný život Ernesta G. Vysněný život Ernesta G. Jean-Michel Guenassia

Velmi čtivý příběh, jen jsem u každé události čekala něco, nějakou dohru...nicméně,zajímavý příběh popisující velmi dlouhou dobu.Setkání se smutnou dobou,kde se aktéři knihy snaží "jen" žít.

24.07.2017 4 z 5

Spálená obloha Spálená obloha Gilly Macmillan

Napínavá knihy ,děj, který měl spád,pochyby,otázky,které si člověk během čtení kladl a konec,který čekal nečekal. jen ta podivná zápletka policajtů byla nějak divná, taková nedodělaná.

12.07.2017 5 z 5

Pravda o případu Harryho Queberta Pravda o případu Harryho Queberta Joël Dicker

Začala jsme číst jen na základě "reklam" a byl z toho zážitek, prázdninové čtení , moc hezky se četlo a prožívalo.

12.07.2017 5 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Rosamund Lupton

Za mě tedy nejslabší ze tří knih, dočetla jsem,nicméně jen abych dočetla.Předchozí dvě byly naprosto skvělé. Tady byla zápletky předvídatelná a děj nějak plochý.

12.07.2017 2 z 5