monika0181 komentáře u knih
Druhý díl série mě bavil o chloupek méně než první. Ale celá série nutí člověka se zamyslet nad postavami jejich životy a starostmi. Kniha je čtivá, není tak náročná, ale nepočítejte s odpolední oddechovkou, která na Vás nic nezanechá. Ještě dlouho po přečtení jsem na postavy myslela a je to dobře, že nás knihy donutí se zamyslet na životem.
Dlouho jsem čtení této knihy odkládala, sama nevím proč, protože mě to ve finále chytlo tolik, že jsem vzala celou sérii hned po sobě. Každopádně kniha není žádná oddechovka. Je v ní zpracováno velmi vážné téma ztráta rodičů v mladém věku a vyrovnání se situací v následném životě. Každopádně odhalení souseda 1D mě překvapilo a i vývoj jeho postavy. Kniha jistě stojí za přečtení a hlavně i za zamyšlení. Nečekejte odpočinkové čtení. Udělejte si na knihu opravdu čas a i čas na zamyšlení, jaký život může být a hlavně je.
Christina Lauren patří mezi mé oblíbené autorky. Jak vidím novou knihu neváhám, bylo to tak i tentokrát. Přečetla jsem jí na jeden zátah a i momenty, kdy jsem ji musela odložit mě mrzely. Děj byl sice lehce předvídatelný, ale psaný tak čtivě, že fandíte hrdinům, ať je to Happy end. Mohu říct, že mě moc potěšila postava Connora, který má se svou ex hezký vztah. To je po dlouhé době, kdy je jiná zápletka než trauma z předchozího vztahu. Každopádně spisovatelka romantických knih a reality show je aktuální téma, zpracováno vtipně, čtivě. U knihy odpočinete, pobavíte se a jistě zahřeje i u srdce, pokud máte rádi romantiku.
Nevěra, psychické zhroucení, fyzické a psychické týrání, vydírání, alkoholismus, bisexualita, rasová vyváženost - co vše se dá dostat do jedné knihy. Autorka to pojala jako magický nápoj. Lžíci toho a onoho a kapku jiného, pořádně promíchat a je z toho úžasná kniha, čtivá, co Vás drží ve střehu a napíná na správných místech. Nevrtáte se celou knihu v minulosti, kdy si hrdinové na posledních 10 stranách uvědomí, že je čas na změnu. Naopak pracují na sobě celou dobu. Za mě favorit Jacob, konečně chlap, co neuspokojí ženu 6x ještě než dojde do ložnice. Teda ne že bych ráda nečetla o chlapech s pekáčem buchet a krásným Véčkem. Ale poloha Jacoba mi opravdu sedla, stejně jako ostatní postavy - krom tech záporných :) Jsem ráda, že byla vydána další kniha autorky, mám jí v oblíbených a na knihu jsem se moc těšila.
Když čtu u knih hodnocení, moje osobní bývá většinou lepší než jsou jiná hodnocení. Ale tentokrát mi kniha opravdu nesedla. Byla místy vtipná, ale celou dobu je to hrabání v manželství, kde byl manžel opakovaně nevěrný, rozvodu a následky po té. Bohužel ani konec na mě nepůsobil tak, že by bylo již vše vyřešeno a hrdinka se posunula dál. Mě nenadchlo a zatím nemám v plánu číst další knihu autorky.
Je to taková oddechová jednohubka. Oslava narozenin, noc s neznámým mužem, nečekané těhotenství, otec je princ.... možná klišé, ale psáno s takovou lehkostí, že knihu přečtete jedním dechem. Je odpočinková, nenáročná, ve finále vlastně pohladí na duši, i když ukazuje stinné stránky být známou osobností. Za mě dobrá volba, autorku mám ráda.
Na začátku jsem myslela, že to nedám. Catalina se chovala jako náctiletá "pipina". Ale kniha se rozjela a bavila jsem se. To škorpení, ta chemie. Super. Sice předvídatelná slaďárna, ale odpočinkově mě uspokojila.
Nenáročné, zábavné. Sice opakované téma: nemůžu najít přítele - já Ti pomůžu. Ale psáno tak, že Vás to nadchne, pobaví a přečtete jedním dechem. Já jdu rozhodně na další knihy autorky.
Kombinace situací a problémů by vystačila i na jiné postavy knihy. Tady už toho bylo tolik, že těžko uvěřit, že je to aspoň trochu reálné. Což je škoda, protože to knihu poškozuje. Bohužel myšlenka se ztrátou a návratem paměti mi přijde nedotažená a v ději chybí ten okamžik, kdy se paměť vrátí. Děj tomu na několika místech pěkně nahrává. Takto to vypadá, že to bylo třeba rychle vyřešit a napsat konec knihy. Myšlenka celé série zajímavá, ale u mě se na TOP nedostane.
Snažím se vždy pochopit, že knihu čteme v určitém naladění a rozpoložení. Většinou s hrdiny soucítím a chápu, že všechny problémy není možné vyřešit na dvou stranách knihy. Ale postava Madison fakt byla tady přes čáru. Její problém vlekoucí se celou knihou a pořád dokola se opakující se její myšlenkové pochody ubírají na zážitku z knihy. Kniha není špatná, ale na 6* to rozhodně není.
Všechny knihy autorky jsou famózní a zaslouží si být v knihovně v papírové verzi. Jsem si jistá, že se k nim budu opakovaně vracet. Série Hřiště lásky mě moc baví, a když jsem zjistila, že bude nový díl, netrpělivě jsem čekala na vydání. Psáno tak chytlavě, že Vás donutí přečíst knihu jedním dechem.