Monyčí komentáře u knih
Kniha se mi vážně moc líbila. Jen úplně nedokážu říct proč, prostě ve mně něco zanechala a nikdy se mě nepustí. Jediné, co mi vadilo byly občas poměrně dlouhé a podrobné popisy, proto 4*
Kniha je mile, citlivě lehce napsaná. Určitě potěší každého milovníka psů. Ale po velké mediální bublině a chvále jsem zkrátka čekala od příběhu víc. Téma bylo zajímavé, ale vlastně mi to u příběhů méně rozvinutých psů přišlo stále jedno a to samé dokola. Mnohem více mě bavil právě život Ellie, který pro mě byl asi nejlepší z celé knihy. Sečteno podtrženo...kniha bylo hezká, ale nepředčila mé očekávání.
Knížka je opravdu nádherná, citlivá a rozhodně speciální. Knížek, kde by hlavní protagonistou bylo zvíře moc neznám a tahle byla asi i první kterou jsem četla. Rozhodně krásný příběh, se sympatickými hlavními hrdiny a hrdiny, kteří se konce nedožili. Knihu máte přečtenou raz dva, ale i přesto si ji dokážete vychutnat jako by měla o dost více stran a písma. Určitě doporučuji!
Kniha mě zklamala. Nesedl mi styl psaní autora. Přišlo mi to, jako když chce být autor za každou cenu vtipný, ale moc mu to nevycházelo. Přišlo mi to trochu urážející a hrubé. Do dalších dílů se rozhodně pouštět nehodlám. Myslím, že čas se dá využít i mnohem zábavnější a kvalitnější literaturou.
Pěkná doplňková knížka k sériii Selekce, která potěší každého milovníka této série. Nakoukneme do myšlenek ať už úplně hlavních postav nebo také méně oblíbeným postavám. Určitě, kdo má sérii rád, ocení i tuto knihu.
Romeo a Julie je klasika, snad jsme to ani nemuseli číst a stejně víme o čem to je a jak to končí. Musím říct, že jediné, co mě na knize opravdu bavilo byl právě tragický konec, který podle mě i z knihy, která moc nenadchne udělá nakonec něco dobrého. Mě příběh vlastně ani moc nezaujal, přišlo mi to takové zdlouhavé a až moc "básnicky" psané. Možná bych z knihy měla lepší dojem kdybych kdybych nevěděla dopředu konec a kdyby kniha nebyla tak oslavovaná a opěvovaná. Ale zas úplný propadák a zklamání to také nebylo.
První polovina mě děsně nebavila, byla děsně rozvleklá, druhá už byla mnohem lepší a zajímavější. Rozhodně oceňuji námět a rozuzlení. To stálo za to. Co mi na knize v jednu chvíli neuvěřitelně vadilo bylo to, že končila kapitola Nicka, tak že prostě potřebujete číst dál, ALE pak následuje kapitola Amy a já byla vytržená ze zápalu a i z chuti pokračovat. Stejně to fungovalo i naopak. 3* mluví za vše.
Já za sebe musím říct, že jsem se čtení po vyslechnutí a přečtení různých recenzí bála. Nakonec mě to mile překvapilo. Jsem ráda, že jsem se mohla vrátit do Bradavic a nahlédnout do pokračování našich hrdinů, i když už tam samozřejmě nebyli ti hlavní. Opravdu jsem si oblíbila postavu Scorpiuse, který je prostě zlatíčko. Chování původních hrdinů už mi nepřišlo jako dřív, ale je to logické, vždyť dospěli a už zkrátka nebudou jako dřív. Občas jsem se hodně pobavila u hlášek Rona, který prostě nikdy nezklame. A Draco jako starostlivý otec, který život neměl a ani vlastně nemá jednoduchý byl zkrátka okouzlující. Za mě opravdu milé a úspěšné počtení.
Úžasná kniha! Je skvěle, čtivě napsaná a příběhem Vás hodně zasáhne. Příběh jak hlavní hrdinky, tak vlastně její rodiny, která je ovlivněna zdravotním stavem Alice je jednoduše za srdce beroucí. To jak je v knize popsán vývoj nemoci je úžasné a na druhou stranu strašné. Pro mě to je jedna z nejlepších knih jaké jsem četla. Ta ironie, že ona vyučuje kognitivní psychologii, zabývá se mozkem a pak ji ze dne na den začne mozek, část těla bez které si ona ani život neumí představit, požírat Alzheimerova choroba.
Tato knížka je jako dělaná na pohodové počtení. Pokud nechcete nic náročného a odpočinout si. Blog jsem nečetla, takže pro mě to bylo něco úplně nového a rozhodně zajímavého, protože jsem se mohla dozvědět něco ze života herečky. Je to taková knížka, kterou nemusíte číst pořád, spíše, když máte chuť třeba před spaním, jednu dvě kapitolky. Doporučuji.
S touto sérií žiji už od té doby co vychází. Na nové díly se těším vždy od dočtení posledního dílu a hned jak vyjde nová naběhnu do knihkupectví a už ji čtu. Další díl mě opět nezklamal. Po shlédnutí několika recenzí jsem se začala bát povahy hlavní hrdinky, ale nakonec to nebylo vůbec strašné. Ze začátku byla trochu větší spratek, ale postupně jsem si Eadlyn oblibovala čím dál víc. Kluci ze selekce byli také moc příjemní a roztomilí. Už se těším až se v dalším díle dozvím, kdo nakonec získá srdce naší princezny.Pár svých typů mám.
Strašně znepokojující a dost krutý příběh. Při čtení jsem měla pocit, jako bych prožívala všechno s nimi, jako bych tam byla a absolutně jsem nevnímala okolí. Geniálně napsaná kniha, plná zvratů a konce, díky kterému musíte číst dál. Tuhle knížku budu mít ještě dlouho ve své mysli a rozhodně se už teď řadí do mých top knih roku 2016.