MOu598 komentáře u knih
Zajímavá knížka. Už se těším na druhý díl a na autentické vyprávění Marca Pola. Nelíbilo se mi však, že při přímé řeči v diskusi jsem musela odhadovat, kdo co říká. ASI CHYBA PŘEKLADU.
Přehled života a tvorby. Barevné reprodukce obrazů.
Obrazy hezké, povědomé.
Těžký krátký život - končí v koncentračním táboře na celou válku.
Četla jsem v dubnu 2010. Podle mých poznámek:
Doba ovládnutí Finska Rusy.
Ruský vládce při cestě na Sněm se setká s dívkou a propuknou city.
Čtivé, románové, zajímavé. Zdaleka NE to nejlepší od autora.
Knížka mé dcery, která problematiku studovala a v oboru pracuje.
Knížku jsem nečetla/nestudovala, považuji jí ale za dobrou a obor se mi vždy líbil.
Nehezká knížka, ale dostala jsem jí před lety od spolupracovníků. Kladem je, že recepty jsou seřazeny podle druhu zeleniny. Recepty jsou divné - třeba 6 g porku, 1/4 vejce, atd. A u všeho uváděny kilojouly - to mne vždy pořimělo knížku zavřít, ještě než jsem začala vařit.
34 receptů - nezvyklé pro Čechy, dříve i nezvyklé suroviny. Hodí se pro inspiraci.
Řada receptů, pár foto, jednoduše napsané, ne moc surovin. Připadá mi to takové domácí.
Nějaký šotek 4 stránky nepotiskl.
Knížku jsem koupila svému synovi, on mi jí nechal a já zatím nepoužila. Asi škoda, u mne kuře chutná vždy jako kuře.
Knížka je hezká, doplněna barevnými foto.
Hezká knížka, bohatá na foto u většiny receptů. Recepty jsou z různých surovin, většina jich je běžně dostupná.
Pěkné, něco jsem již vyzkoušela.
Hezky zpracovaná knížka. Recepty mi ale připadají náročné na suroviny. Myslím, že smoothie bylo též otázkou mody. Ale občas - proč ne, já ne.
Vizuálně hezká knížka. Mám ale radši nešizená jídla - co by člověk pak na světě měl.
Velká, reprezentativní, barevná knížka. Recepty rozděleny dle hlavní použité suroviny. Pěkné, něco jsem již vyzkoušela.
Obrázková knížka, která v obrázcích připomíná desítky pohádek. Vhodné pro prohlížení a vyprávění s dětmi. Hezké, barevné, dětské, veselé.
Pěkný průvodce, v tom podstatném nezastaralý. Je zaměřený hlavně na památky, ale poznat jich i jen část by vyžadovalo několik dovolených.
Slova, noty, akordy a v duchu si zpívám - většinu písniček znám. Pěkné. A v úvodu se mi líbí vyjádření: "Noty jsou mezinárodní jazyk... tak hrajme a zpívejme si."
Hezká knížka. Je to sice starší průvodce, ale je do kapsy a památky nezastarávají (hlavně ty nejstarší :). Dost informací i mapky, i fota (malá).
Útlá knížka, která obsahuje spoustu rad, co kam zasadit, abychom se moc nemuseli starat.
Hezké.
Nečetla jsem, ale nyní si knížku bere u chalupu - snad mi pomůže, rady nezastarávají. Škoda, že nemám první díl.
Nečetla jsem, jen prolistovala. Jsme úplně jinde než před 40 lety.
A přece ráda vzpomínám na dobu, kdy jsem měla na školách a pak v práci asi 10 let jednu kalkulačku, která to se mnou táhla stále na původní baterii, a nepočítali jsme jen +, -, ale statistické výpočty.