moudivlacek komentáře u knih
Velmi zdařilé pokračování. Katy a Daemon se sestrou Dee mají poznat, že i oni mají své slabiny a rozhodně se nejedná pouze o tělo. A také se zde Katy učí novým svým schopnostem, ale něco za něco.
Všichni poznají, že si musejí dávat větší pozor, kdo je na jejich straně a kdo nebezpečný sok.
Tenhle díl je ke konci smutný, ale věřím, že hrdinové i tak mají naději.
Příběh mi připomínal filmové Stmívání. Jenže zde nejsou vlkodlaci a upíři, ale mimozemšťané - děti světla a děti stínu. Určitě uhodnete, kdo komu dělá problémy. A do toho vpadne školní nováček.
A je tu vše, co tyhle příběhy mají mít. Skvělé pro odreagování. Jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet vztah mezi obyčejnou holkou a mimozemšťanem na úrovni lásky, a co na to jejich okolí a jejich nepřátele.
I když se začátek může zdát hodně podobný jako ten u Hester, tak, jako je každá ze sester jiná, je to i jiná "pohádka". Eliza je unesena lstí, s únosci míří do Skotska, když cestou je míjí anglický učenec Jeremy. Náhoda tomu chtěla, aby Jeremy pochopil, co viděl a o co se Eliza snaží. Sice je badatel a ne rytíř, ale rozhodně má čest v těle. A ta mu velí, zachránit mladou dámu z rukou lotrů.
Ale jedno je jisté, přesně vykalkulované plány vědce se bohužel či bohudík velmi brzy rozpadnou. Ale on nehází flintu do žita. Eliza si myslí, že na rozdíl od sester není tak odvážná a statečná atd. Ale to, co Eliza a Jeremy zažijí a co jsou nuceni zvládnout cestou do bezpečí Anglie, je rozhodně změní.
On lásku nehledal, láska si ho našla sama. Ona lásku hledala a marně a najednou je ve víru lásky.
Těším se na příběh s divokou Angelicou a také tajemným Skotem.
Věda a její poznatky jsou skvělé, ovšem dokud se je někdo nepokusí zneužít ve svůj prospěch.
Lidská chyba v laboratoři, tajné výzkumy, náhled do světa mikrobiologie, ale i lidská nadřazenost a hamižnost. A hlavně humus vysoké politiky. Na druhé straně Steven Dunbar, který spolu s dalšími odborníky se snaží pomoci hlavně obyčejným lidem a najít pravdu.
Závěr je velice reálný a plně zde chápu postoj Stevena. Dýchat zhluboka by mi asi moc nepomohlo.
Těším se na další díl.
Skvělý thriller či spíše psycho thriller. Mladý student Matt má bratra Dannyho ve vězení za vraždu své přítelkyně. Sice je nevinný, ale rodina a hlavně otec s dcerou Maggie zatím marně hledají důkazy. Jenže najednou se Matt dozvídá od agentky FBI Kellerové, že jeho rodina je mrtvá. Matt se z toho těžko dostává.
A najednou tu jsou "nehody" a divné potíže. Příběh je vlastně Mattovo snaha s Kellerovou zjistit skutečnou pravdu prolínaná s koncem života rodiny.
Matt objeví, kdo je skutečný přítel a co je v životě opravdu důležité.
Knihu jsem si užila.
Správná oddechovka. Patrick slavný herec, který "uklouzl" a potřebuje si vylepšit reputaci, a číšnice Norah, které se líbí, ale stojí pevně na nohou. No, aspoň se o to snaží.
Ukázka toho, že bohatství a sláva neznamená vždy také osobní štěstí. A že ti slavní mohou být zároveň ti nejopuštěnější. A také že když jste dosud měli smůlu na vztahy, neznamená to ji mít navždy...
Možná půjdu proti komentářům zde, ale mně se to líbilo. Je to syrové, je to zároveň romantické s kapkou detektivky.
Každý muž je za určitých okolností schopen násilí. Stejně tak žena. Teď tomu rozuměla.
I když zrovna nejsem příznivkyně mužů jako je zde hrdina Torr, přesto mu nelze odepřít přitažlivost. Torr naoko jemný, ve skutečnosti majetnický, zásadový, ale také ochránce do morku kostí a věrný. Abby je jeho přesným opakem ve všech směrech, až na jedno. I ona vyznává věrnost a čest. A i když jsou oba vtaženi do drsné situace, oba poznávají toho druhého, až pochopí, kam jejich vztah směřuje.
Je to harlekýnka, tak není těžké si domyslet, jak to vše dopadne, ale i tak to bylo příjemné oddechové čtení.
Tento díl s Evou byl "relativně" klidný a po dlouhé době tu nebyla ani zraněna.
Eva dostává případ vraždy muže, z kterého se vyklube lidská odporná zrůda. Ale ani té Eva neupře spravedlnost. A tak můžeme číst o sexu, který umí zamilované sbližovat a odreagovat, na druhé straně je to způsob, jak někomu hodně ublížit a zlomit mu srdce. Takže sex o dvou stranách. Do toho vánoční večírek Evy, Roarka a jejich přátel. Příběh o úctě a lásce v manželství, jakož i o pravém opaku.
Pěkný romantický příběh s kapkou detektivky. Dobrodruh a cestovatel Bennett přijíždí zpět do Anglie z Konga, aby zjistil, že jeho společník mu ukradl poznatky a deníky z poznávání po Africe a sepsal knihu. Bennett teď má zničenou pověst a je rozhodnutý získat zpět výsledky své práce a své postavení a úctu. Ale poznal dívku "modrou punčochu" Flip. Nechápe, jak tato pro něj nádherná mladá žena, nemá žádného ctitele a spíš slouží společnosti k pobavení. On ji chce, jenže Flip mu ukáže, že pravidla žití v Londýně a v Africe jsou opravdu rozdílná. A on by chtěl dál cestovat a ona jen o tom číst. Příběh napsaný vtipně a s důrazem na osobní čest. Kniha mě pobavila, a to byl její účel.
Příběh skotského náčelníka z Vysočiny neprávem obviněného ze zlodějny a úkladných vražd a poté králem vyhnaného ze svého domova. Náčelník Aiden se nevzdává, očistí svoje jméno, získá zpět rodinný majetek a zachrání trosky svého klanu. A podaří se mu to zajetím sestry zavražděného Johna, úkladné své 1 z obětí. Toť aspoň jeho prvotní plán. Jenže Isabail není zrovna křehotinka a rozhodně nemíní zprvu měnit názor na Aidena, je to prostě zloděj, vrah, vyděděnec a psanec, sakra, proč jen je tak hezký? A tak začíná vnitřní boj obou dvou, nepodlehnout lásce a jít za svým cílem, nebo podlehnout lásce a zapomenout na křivdy a smířit se s osudem.... Anebo je tu třetí možnost, zkusit najít pravdu a změnit své osudy... Krásná historická romance. A těším se na další díl o Wulfovi-Magnusovi, který je nalezen, ale ve své duši stále ztracen....
Těšila jsem se na další díl s Annou a Pavlem, ale jsem trochu zklamaná. Očekávala jsem vyšetřování jako v minulých dílech. Sice se tu vražda vyšetřuje, ale objevuje se zde záhadný známý Satoria, ten se nyní chová divně a Lorenzo je z toho nešťastný. Dozvídáme se tu část Satoriovy minulosti, která nyní vystrkuje drápky.
"Vraha" jsem uhodla zčásti, ke konci jsem si již byla jistá, přesto se povedlo autorce mě překvapit takovou "třešničkou na dortu". Každopádně doufám, že příště to bude klasika. I tak jsem si příběh užila.
Pěkný příběh, ale trošku je zavádějící mluvit o příběhu lásky Beth a Maria, spíš mi připadali velice okrajové postavy. Hlavními jsou hrdinové minulého příběhu - Randal a Sophie, kteří se chystají na svatbu. Randal si dal závazek, že nyní bude opravdu ten čestný gentleman, jenže se chová jak suchar a Sophie z toho šílí, neboť neví, zda se opravdu chce ženit a zda ji má rád. A pak je tu tajemná stařena, kterou nikdo nezná. Je to příběh lásky, která se drží na uzdě, aby rozhořela ve správný čas. A to se dá vztáhnout i na dvojici Beth i Maria, byli to mí miláčci v příběhu. Na další příběh Temného anděla se moc těším.
Další příběh mých oblíbených Cynsterů. Rodina se pěkně rozrůstá a nyní je to mladá Amelie, která touží zakotvit v manželském přístavu. Za svůj objekt zájmu si zvolila rodinného přítele Luca. Nabídne mu svatbu - manželství za peníze, a tajně doufá, že se jí podaří v něm vzbudit lásku. On zrovna zjistil, že těžké utajované časy jeho rodiny konečně skončily. Po ale nenadálém a neobvyklém návrhu Amelie pochopí, že by si mohl splnit svůj sen. Jenže on je chlap a rozhodně nemíní své drahé polovičce říci, že ji miluje. Příběh dvou srdcí, které k sobě hledají cestu, důvěru a lásku. Těším se na dalšího z rodiny Cynsterů.
Krásný romanticko-detektivní příběh o dvou lidech, kteří se svým chováním tak trochu vymykají normálu společnosti té doby, jsou k sobě vzájemně přitahováni, a zároveň se oba dva snaží přijít na stopu nejen vrahovi zvanému Ženich, ale i na stopu špiona, který se neštítí ničeho. Hlavní hrdinové mi byli od začátku sympatičtí a jejich svérázný humor a postoj mi byl hodně blízký. Dobrodružka cestovatelka Amity a vědec inženýr Benedict byli má krevní skupina, krásně se doplňovali. Další pozoruhodný pár policista Logan a sestra Amity Penny. Tato čtyřka se autorce povedla. A já si vše s chutí užila.
Tuto řadu čtu poctivě a stále se tak trochu divím, že mě stále baví. Vlastně nedivím, Eva a Roarke se postarají nejen o vyřešení případu, ale i o zvažování lidských chyb a provinění.
Tentokrát Eva a kolegyně Peabodyová vyšetřují případ, kdy jim jde oběma o život. Ale Eva dá jasně najevo, že nejdřív musí vraha "poznat", jeho motiv, jeho chování, a to je pak vlastně jeho konec.
Eva totiž ví, že 7 smrtelných hříchů vede k pádu. A vrah nemusí spáchat všechny, stačí pár. Vrah totiž zapomněl vzít v úvahu, že Eva nedojde klidu, dokud spravedlnost nezvítězí nad zlem.
A osobní vztah Evy a Roarka, jejich láska a vzájemné podporování je pro mne vždy jen ta třešnička na dortu.
Tentokrát za svou lásku bojuje Cynsterová, ne Cynster, ale rozhodně za muži v ničem nezaostává. Jejím nečekaným "protivníkem" je muž Martin hrabě Dexter, kdysi vyloučený ze společnosti, muž, který má sice titul i peníze, ale i život "ve stínu". Amanda se rozhodne, že Dextera donutí znovu uchopit jeho právoplatný život, donutí ho vzdát se upřímné lásce, ale i sprovodit ze světa starý skandál.
Amanda a Martin jsou od začátku rovnocenní protivníci, jsou tu vtipné hlášky, ale i poznání, jak rychle se může jedinci život změnit, aniž by se na tom podílel.
Romantika pro mne jak vyšitá, ale od této autorky a v téhle sérii ani nic jiného nečekám. Těším se na další příběh.
Kniha mě zpočátku velmi mátla - spolek milovníků poezie a salzburská kriminálka, která řeší údajnou sebevraždu a vraždu. Velmi pomalými kroky se děj vyvíjí a velmi pomalu si člověk začíná uvědomovat, o co tu jde.
Jsou tu úryvky básní a je jich tu dost, ale ani jedna mi nic neříkala.
Každopádně pro mne se konec příběhu vyvinul ve velmi silné drama s kořínky zla v minulosti. Zlo se nedá schovat, zlo vždy zůstane zlem. To je asi tak hlavní motiv příběhu.
Budu se těšit s ústřední dvojicí na další jejich případ.
Hezký příběh, ale pro mne takový "neslaný, nemastný". Poznáme dva kuchaře - jeho a ji - a oba mají rozdílný názor na jídlo na talíři ve vyhlášených restauracích, ona je lidovější a chce, aby se každý dosyta najedl za rozumnou cenu, on preferuje spíš francouzskou delikátní linii. Oba jsou vynikající kuchaři. A když se k tomu přičte vzájemná přitažlivost a krátce nato vztah, je nabíledni, že brzy se něco "nevyvede". Ale no tak... vždyť je to červená knihovna, tak jak to asi může skončit....
"Lehká" ukázka náročné práce tajných agentů a jím podobných. A také o tom, jak náročný je nejen jejich výcvik, ale jak těžká práce to je i po emoční stránce. Nováček týmu operativec dronu Jina mě bavila na jejím výcviku, přezdívka Babe a tvrdé podmínky na cvičišti ji mění a ona se rozhodla nevzdat. A jsem ráda, že není žádná superholka, která umí hned všechno a dokonale. Na její skutečný tandemový seskok padákem budu ještě dlouho vzpomínat, sice jsem se hodně nasmála, zároveň si ale říkám - klobouk dolů, tohle bych já nedala. Soudržnost týmu i skutečné mise, ale i to ostatní mi říká, že těmto chlapům i ženám není co závidět. Prima čtení, škoda, že není ještě nějaký díl. Doporučuji.
Tentokrát autor silně přitvrdil. Logan už má dost ponižování od nadřízených, bohužel je zde přímo magnetem na maléry, občas je dost naivní a nechá se napálit "údajným" spojencem. Do toho Steelová, která chce od něj osobní službičku, kterou on odmítá splnit. Každopádně - drsné, stále aktuální téma.
Jen nemohu uvěřit tomu, že se u nás další díly prostě nevydaly! Nechápu to! Doufám, že někdo pochopí, jakou by udělal českým čtenářům radost, kdyby vydal další díl této série.
Knihu doporučuji.