V patách Elize Cynsterové přehled

V patách Elize Cynsterové https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/279091/bmid_v-patach-elize-cynsterove-ieb-279091.jpg 4 94 94

Cynsterovská sága série

< 17. díl >

Tři Cynstersovy sestry série

2. díl

Svatba slečny Elizy Cynsterové bude jistě velkolepou a nezapomenutelnou událostí… … jenže nejprve ji někdo musí zachránit ze spárů tajemného a nebezpečného muže! Eliza je unesena ze zásnubního večírku sestry Heather přímo před očima svých bratrů, kteří ji měli chránit. Únosci s ní míří na sever do Edinburghu. Eliza se však jen tak lehce nevzdává a je rozhodnutá využít každou příležitost, aby z jejich spárů unikla. Do cesty se jim připlete mladý a přitažlivý učenec Jeremy Carling… Jenže Eliza netuší, zda jí tenhle urozený muž s hlavou v oblacích může nějak pomoci. Jeremyho zajímají jen starověké hieroglyfy, ale se zločinci a záchranou dívek nemá žádné zkušenosti. Může nechat Elizu, jejíž vystrašený obličej zahlédl v kočáře, na holičkách? Jeho čest mu nic takového nedovolí! Na útěku od záhadného skotského šlechtice, jenž stojí za únosem Elizy i její sestry Heather, se Jeremy s Elizou musejí vypořádat s řadou nebezpečí a překážek, které jim osud staví do cesty. Avšak mnohem větší hrozbou, než je pronásledování únosci, je jejich vzájemná přitažlivost, jíž nedokážou odolat.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Harlequin
Originální název:

In Pursuit of Eliza Cynster , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V patách Elize Cynsterové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

kacenka6144
24.04.2024 4 z 5

Příběh další ze sester Cynsterových, tentokrát jemnější Elizy. Začátek kopíruje dějovou linku prvního dílu této trilogie, ale jsou zde vedlejší postavy (Cobby a Hugo), které děj trošku odlehčí. Jeremy a Eliza musí spojit svoje síly, aby unikly všem nebezpečím a nástrahám, které jim klade do cesty poťouchlý osud. A pořád je tady postava tajemného Skota. Jsem zvědavá, o co tady vlastně jde. A těším se, až to společně s nejmladší Angelikou zjistím.

moudivlacek
28.12.2023 4 z 5

I když se začátek může zdát hodně podobný jako ten u Hester, tak, jako je každá ze sester jiná, je to i jiná "pohádka". Eliza je unesena lstí, s únosci míří do Skotska, když cestou je míjí anglický učenec Jeremy. Náhoda tomu chtěla, aby Jeremy pochopil, co viděl a o co se Eliza snaží. Sice je badatel a ne rytíř, ale rozhodně má čest v těle. A ta mu velí, zachránit mladou dámu z rukou lotrů.
Ale jedno je jisté, přesně vykalkulované plány vědce se bohužel či bohudík velmi brzy rozpadnou. Ale on nehází flintu do žita. Eliza si myslí, že na rozdíl od sester není tak odvážná a statečná atd. Ale to, co Eliza a Jeremy zažijí a co jsou nuceni zvládnout cestou do bezpečí Anglie, je rozhodně změní.
On lásku nehledal, láska si ho našla sama. Ona lásku hledala a marně a najednou je ve víru lásky.
Těším se na příběh s divokou Angelicou a také tajemným Skotem.


Lembac
28.11.2022 5 z 5

Klidná a jemná Eliza je unesena z neznámého důvodu do Skotska, kde si ji má převzít záhadný cizinec. Elize se podaří cestou upoutat pozornost trochu zaprášeného akademika Jeremyho, který se jí pak snaží zachránit z rukou únosců. Jejich putování krajinou jihovýchodního Skotska se mi líbilo z knížky úplně nejvíc. Je taky osvěžující, že hlavní hrdinové nejsou po všech stránkách dokonalí. Připadají mi tak uvěřitelnější a lidštější. Trochu mě zklamal konec knížky - ten byl po akčním pochodu divočinou celkem zdlouhavý a ani sebezpytné přemítání o citech mě až tak nebavilo.
Celkově se mi příběh líbil a navnadil k dalšímu čtení knih ze série.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha V patách Elize Cynsterové v seznamech

v Přečtených136x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených6x
v Knihotéce125x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech3x