moudivlacek komentáře u knih
Krásný romanticko-detektivní příběh o dvou lidech, kteří se svým chováním tak trochu vymykají normálu společnosti té doby, jsou k sobě vzájemně přitahováni, a zároveň se oba dva snaží přijít na stopu nejen vrahovi zvanému Ženich, ale i na stopu špiona, který se neštítí ničeho. Hlavní hrdinové mi byli od začátku sympatičtí a jejich svérázný humor a postoj mi byl hodně blízký. Dobrodružka cestovatelka Amity a vědec inženýr Benedict byli má krevní skupina, krásně se doplňovali. Další pozoruhodný pár policista Logan a sestra Amity Penny. Tato čtyřka se autorce povedla. A já si vše s chutí užila.
Tuto řadu čtu poctivě a stále se tak trochu divím, že mě stále baví. Vlastně nedivím, Eva a Roarke se postarají nejen o vyřešení případu, ale i o zvažování lidských chyb a provinění.
Tentokrát Eva a kolegyně Peabodyová vyšetřují případ, kdy jim jde oběma o život. Ale Eva dá jasně najevo, že nejdřív musí vraha "poznat", jeho motiv, jeho chování, a to je pak vlastně jeho konec.
Eva totiž ví, že 7 smrtelných hříchů vede k pádu. A vrah nemusí spáchat všechny, stačí pár. Vrah totiž zapomněl vzít v úvahu, že Eva nedojde klidu, dokud spravedlnost nezvítězí nad zlem.
A osobní vztah Evy a Roarka, jejich láska a vzájemné podporování je pro mne vždy jen ta třešnička na dortu.
Tentokrát za svou lásku bojuje Cynsterová, ne Cynster, ale rozhodně za muži v ničem nezaostává. Jejím nečekaným "protivníkem" je muž Martin hrabě Dexter, kdysi vyloučený ze společnosti, muž, který má sice titul i peníze, ale i život "ve stínu". Amanda se rozhodne, že Dextera donutí znovu uchopit jeho právoplatný život, donutí ho vzdát se upřímné lásce, ale i sprovodit ze světa starý skandál.
Amanda a Martin jsou od začátku rovnocenní protivníci, jsou tu vtipné hlášky, ale i poznání, jak rychle se může jedinci život změnit, aniž by se na tom podílel.
Romantika pro mne jak vyšitá, ale od této autorky a v téhle sérii ani nic jiného nečekám. Těším se na další příběh.
Kniha mě zpočátku velmi mátla - spolek milovníků poezie a salzburská kriminálka, která řeší údajnou sebevraždu a vraždu. Velmi pomalými kroky se děj vyvíjí a velmi pomalu si člověk začíná uvědomovat, o co tu jde.
Jsou tu úryvky básní a je jich tu dost, ale ani jedna mi nic neříkala.
Každopádně pro mne se konec příběhu vyvinul ve velmi silné drama s kořínky zla v minulosti. Zlo se nedá schovat, zlo vždy zůstane zlem. To je asi tak hlavní motiv příběhu.
Budu se těšit s ústřední dvojicí na další jejich případ.
Hezký příběh, ale pro mne takový "neslaný, nemastný". Poznáme dva kuchaře - jeho a ji - a oba mají rozdílný názor na jídlo na talíři ve vyhlášených restauracích, ona je lidovější a chce, aby se každý dosyta najedl za rozumnou cenu, on preferuje spíš francouzskou delikátní linii. Oba jsou vynikající kuchaři. A když se k tomu přičte vzájemná přitažlivost a krátce nato vztah, je nabíledni, že brzy se něco "nevyvede". Ale no tak... vždyť je to červená knihovna, tak jak to asi může skončit....
"Lehká" ukázka náročné práce tajných agentů a jím podobných. A také o tom, jak náročný je nejen jejich výcvik, ale jak těžká práce to je i po emoční stránce. Nováček týmu operativec dronu Jina mě bavila na jejím výcviku, přezdívka Babe a tvrdé podmínky na cvičišti ji mění a ona se rozhodla nevzdat. A jsem ráda, že není žádná superholka, která umí hned všechno a dokonale. Na její skutečný tandemový seskok padákem budu ještě dlouho vzpomínat, sice jsem se hodně nasmála, zároveň si ale říkám - klobouk dolů, tohle bych já nedala. Soudržnost týmu i skutečné mise, ale i to ostatní mi říká, že těmto chlapům i ženám není co závidět. Prima čtení, škoda, že není ještě nějaký díl. Doporučuji.
Tentokrát autor silně přitvrdil. Logan už má dost ponižování od nadřízených, bohužel je zde přímo magnetem na maléry, občas je dost naivní a nechá se napálit "údajným" spojencem. Do toho Steelová, která chce od něj osobní službičku, kterou on odmítá splnit. Každopádně - drsné, stále aktuální téma.
Jen nemohu uvěřit tomu, že se u nás další díly prostě nevydaly! Nechápu to! Doufám, že někdo pochopí, jakou by udělal českým čtenářům radost, kdyby vydal další díl této série.
Knihu doporučuji.
První setkání s autorkou a velice povedené. Miluji romantické příběhy, a pokud jsou navíc prošpikované pořádnou dávkou skvělého humoru, jsem nadšená. A to se zde povedlo v plné míře. Pru s hlavou v oblacích a romantickou duší vyčítá sestře, že se chce vdát za muže, protože prostě má a je to její povinnost. Snaží se v ní probudit cit. Když pozná jejího ucházejícího nápadník Branda, díky dané situaci ho ohodnotí jako darebáka. Ale nebyl by to krásný příběh, kdyby vše, co bylo na začátku, bylo stejné na konci. Užijte si lásku, tajnosti, úctu, ale i tak trochu vzdor a odhodlání - stejně jako já. Těším se na pokračování.
Na doporučení čtenářů jsem se pustila do této knihy a rozhodně toho nelituji. Byla to parádní jízda. Autor, který rozhodně umí psát správné detektivky! Detektiv seržant Logan McRae nastupuje do práce po dlouhé nemoci a hned je nucen se zapojit do několika velmi zapeklitých případů, hlavně do lovu vraha malého chlapce. Logan není sice policista nováček, přesto je tu pro něj spousta "poprvé". Jeho nový šéf detektiv inspektor Insch mě velice pozitivně překvapil. On i Logan jsou "jen" lidé a mají i své chyby, mýlí se a nejde vždy vše tak, jak by si přáli, žádní supermani. V každém případě jsou to chytří mozky.
Takže kdo rád napětí, někdy dost drsné, spletité vyšetřování komplikované a prošpikované jinými případy - tato kniha se vám (stejně jako mně) bude určitě líbit. Doporučuji!
Elektřina dává "život", dává mu smysl, pomáhá lidem v mnoha směrech. Ale tento díl je ukázkou toho, jak v rukou "velmi inteligentního vraha" se dokáže během okamžiku změnit ve smrtící nelítostnou zbraň. Při čtení se člověk dozví plno zajímavého a snad pochopí, co tvrdím já stále - je to pomocník, před kterým ale musíme mít stále respekt a udržovat si neustále odstup a svou pozornost. Je to mrazivé vyprávění o tom, jak člověk "ovládá" a "neovládá" elektřinu. Vynikající napětí. Milovníkům tohoto žánru doporučuji.
Skvělá série. Skvělá autorka, každý díl se mi líbil víc a víc. A chci ještě..... Doufám, že autorka už píše další knihu.
Jude tentokrát dostane pořádně zabrat, a to zejména v emoční oblasti, a jsou to opravdu pořádné šoky, vyšetřuje smrt mrtvých chlapců pod zmrzlým ledem, nalezení malého chlapečka u jejího domu, závažná nemoc Uriaha, objevení spojitosti i Elliotem, a to jsou jen střípky z příběhu, který je založen na silných dojmech a pocitech lidí, kterým není lhostejné špatné zacházení s dětmi, či jejich vraždy.
S klidným svědomím milovníkům thrillerů doporučuji.
Velice napínavý a děsivý příběh, rozhodně bych ho ale řadila jako 1. díl, abychom pak lépe porozuměli povaze Fabiana v díle Oběti bez tváře. Každopádně je to příběh o neopětované lásce, obchodu s bílým masem i obchodu s orgány, a rozhodně policie v Dánsku i Švédsku nehoní jen jednoho vraha. Občas člověk přemýšlí, jestli je v Dánsku či Švédsku, navíc konec je sice reálný, ale odporný. A závěrečná tečka též. Každopádně pokračuji v sérii.
Kniha má velmi rychlý spád a člověk ji nerad odkládá, dokud není na konci.
Krásné odreagování na jedno odpoledne, ale s vážným podtextem. Je to otázka zneužití člověka a jeho důvěry, podsunutí "krkavčího dítěte" a zneužití finanční lásky k dítěti. Každopádně je to také důkaz, že i silně na duši zlomený člověk, který ztratil důvěru v cizí lidi a lásku, může to dostat zpět, a možná ještě víc. Stačí najít jen toho pravého či pravou....
Fíha!!!!! Tak to bylo něco! Moje první setkání s autorem a jsem unesená a nadšená. Je to psychodrama a thriller v jednom. Psycholog trpící Parkinsonovou chorobou se nechtě zaplete do vraždy, chce pomoci odhalit vraha, kterého "vidí" v jednom svém pacientu, ale co čert nechce, karty se obrací a najednou je hledaným a naháněným vrahem on. A čím dál víc je to horší a horší. On už začíná nalézat důvody vražd a skládá jednotlivé střípky pravdy, každopádně on je v problémech hlouběji a hlouběji. Dramatické vyvrcholení v závěru, ale i dlouhodobý strach hlavního protagonisty.
Nejde to jinak - knihu prostě musím doporučit.
Ufff! Psychicky velmi náročné čtení pro náročné čtenáře. Problém dětské pornografie je stále aktuální problém světa a vždy to citlivé lidi hodně zasáhne. Vrah a pedofil je úchylák největšího kalibru, je to lidská zrůda.
Jack má problém vyrovnat se s tímto případem obzvlášť, neboť i jeho stále pohřešovaný bratr se měl stát obětí pedofila.
Je tu o něj zmínka, která mrazí. A závěr též.
Doporučuji - ale jen silným nervům a žaludkům.
Fantastická kniha s příběhem na základě skutečných událostí, i když lehce upraveným. Kat, který dělá dobře své řemeslo, je velice inteligentní, čestný a zároveň nešťastný. Teď je obviněna stará porodní bába, která je údajnou čarodějnicí a vražedkyní. Tomu ale on nevěří, rozhodne se jí pomoci. Musí velmi opatrně, aby sám se svou rodinou nebyl v ohrožení. A nebyl by to příběh, kdyby tu nebyla i trošku láska, i ta tehdy zakázaná. A je tu medik, který už tehdy chápe, že pravá medicína je o něčem jiném, než kterou vykonává jeho otec městský felčar.
Až na konci příběhu jsem si oddechla, mrazení v těle konečně skončilo. Ráda jsem si přečetla i dovětek autora, velice poučné. Po přečtení vím jen jediné jistě - jsem ráda, že jsem nikdy nezažila dobu mistra kata Jacoba a ani čarodějnické procesy.
Doporučuji
Tak to zas byla jízda!!! Tak jsem byla na sebe pyšná, jak brzy jsem odhalila vraha, ha! Ano - odhalila - a nechala se napálit, stejně jako Lincoln a celý jeho tým! Iluze a zas iluze. Když se radujete, že jste něco odhalili, záhy dospějete k názoru, že ale nevíte, na co vám to je, nebo to nakonec vede do slepé uličky, halda postupných důkazů a neustálé zvraty a ještě přidružený případ, který ze začátku vůbec nesouvisí s hlavním. Totálně mi to zamotalo hlavu.
A ten konec!? Tak ten mě srazil na kolena a musela jsem to vydýchat jako Amélie.
Prostě - sice klasická detektivka, kdy skládáte kousky skládačky, ale přitom nejvyšší kvality. Kdo má rád rozum při řešení problémů - zde si přijde na své. Doporučuji.
Wow! To byl skutečný příběh o lidských zrůdách a nevinných obětech, ještě teď mi je špatně. Příběh ze skutečnosti prolíná příběh z minulosti, aby se na konci propojily a vše dovysvětlily, i když budete tušit co a jak.
Přesto - nikdy nepochopím, co v některých lidech je za zrůdnost, nadřazenost, egoismus a hlavně odpor k těm, kdo je slepě nemilují či k nim nevzhlížejí jak k Bohu.
Tohle čtení je opravdu velmi silný emotivní zážitek. Každopádně - milovníkům detektivek mohu jen doporučit - přijdete si určitě na své!!!
Zkrocení divoké ženy a zkrocení hrdého muže. Boj vůli 2 paličáků a umíněnců.
Markýz Ryder si zvolí za budoucí ženu poslední svobodnou dívku z mladé generace Cynsterů. Ona odmítá. On se nevzdává.
Jenže po jedné události jsou nuceni ke svatbě a ani jeden se nezlobí.
Ale také je tu někdo, komu jejich narůstající štěstí je trnem v oku.
Tahle série je pro mě známkou pohodového čtení a zábavy, vtipných scének, ukázky tehdejší šlechty, ale i boje o moc, tituly a peníze.
Těším se na další díl.
První setkání s autorem a za mě spokojenost. Je to drsné vyprávění člověk jen žasne, co je pro peníze schopen člověk druhé osobě.
Děj se odehrává ve 2 zemích, Švédsku a Chille. Zprvu líčení únosu miliardářů pro peníze, záhy tu je činnost místní mafie Legie. Máme tu policistku, kterou kvůli alkoholu za volantem vyšetřuje interní.
Jsou tu pouliční děti imigrantů, kteří začnou mizet.
Je tu i bývalý voják elitní jednotky.
Na druhou stranu poznáváme život v Chille v německé osadě. Zakladateli byli bývalí Hitlerovi muži. Násilí, brutalita a ovládání druhých a nekalé praktiky jim stále nejsou cizí.
Vše se krásně a nenásilně propojí a děj rychle ubíhá. Pro slabé nátury to moc není, psychika dostává zabrat nad zvěrstvy. Místo v Chille je skutečné.
Rozhodně jdu do dalšího dílu.