moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Klinika Klinika Henry Denker

Já si nemohu pomoci, ale moc lidem s problémy s alkoholem nemám co říci. I když hrdinka měla kruté dětství, které nikomu nepřeji, alkohol není řešení, navíc tím neubližovala hrdinka jen sobě. Klobouk dolů před jejím manažerem, který stál po celou dobu při ní v dobrých i zlých časech.
Je dobře, jak hrdinka zvládne nakonec svůj život, ale přeci jen nemíním obdivovat lidi, kteří se do problémů dostanou a pak je zvládnou - v životě jsem zažila opravdu ošklivé věci a rozhodně jsem je neléčila alkoholem. To je na pováženou.

15.05.2018 3 z 5

A... jako alibi A... jako alibi Sue Grafton

Nebyla to špatná detektivka, takový lepší průměr. Víc jak střílení se tu dává důraz na klasickou detektivní práci, hledání důkazů, prověřování, dokazování - prostě mozek hraje větší prim než zbraň.
Každopádně mě to zaujalo. Pustím se do dalšího dílu a uvidíme.

04.05.2018 4 z 5

Krevní test Krevní test Jonathan Kellerman

Tak to mě dostalo, zas skvělý příběh o lidském hyenismu, nadřazenosti a povýšenosti a moci a chuti ovládat druhé slabé tvory.
Začátek je zde sice trochu pomalejší, přesto rozhodně stojí za to vytrvat, Nonu jsem odhadla velice správně ve všech směrech, ale přesto jsem neodhalila vše.
Pro silné žaludky a milovníky tohoto žánru doporučuji.

03.05.2018 5 z 5

Osud Osud Louise Bagshawe (p)

Zprvu jsem chtěla dát jen tři hvězdičky, závěr to zvedl o jednu. Docela reálný příběh o dívce, která díky nešťastnému osudu maminky hlavní hrdinky odmítá chudobu a bídu a rozhodne se být tou správnou zlatokopkou.
Sice se opravdu provdá za magnáta, ale trpí její mozek. Naštěstí má skvělou a upřímnou kamarádku, která jí vždy poví pravdu. A muž dá na výběr - on nebo ona. A najednou je v jejím životě vše jinak.
Prostě příběh o nalezení místa v tvrdé společnosti byznysu, jeho udržení a hlavně s čistým štítem.
Hrdinku jsem obdivovala pro její pracovní píli, druhého důležitého muže v jejím životě pro čest a morálku a pracovitost. Závěr mě ochromil - a klobouk dolů, tohle by jen tak někdo neudělal a ani nedokázal.

03.05.2018 4 z 5

Polibek smrti Polibek smrti John Connolly

Kvůli pomalejšímu začátku dám jen 4 hvězdičky, každopádně zas tu není nouze o napětí, prolínání několika osudů. Jsem ráda, že Bird má zas u sebe své věrné kamarády Angela a Louise, i když to je velmi neobvyklá a svérázná dvojka, každopádně mají i citlivou duši a dokáží se vcítit do pocitů Birda. Bird je tu šokován svou novou schopností (nebudu prozrazovat), někdy to považuje za výhodu, většinou spíš za prokletí.
Každopádně mrtví jsou rádi, že je tu Bird a hodlá najít skutečnou pravdu. A podaří se. Najde klid i ve své duši? To si zjistěte sami.
Každopádně pokračuji v sérii dál.

23.04.2018 4 z 5

Za řekou Styx Za řekou Styx Patricia Cornwell

O tomhle díle nevím, co si mám myslet. Samozřejmě je tu vražda, kterou Kay má pomoci vyšetřit, ale ty vztahy s Marinem, Lucy, Bentonem ... Do toho se objeví někdo z minulého dílu, vše se prostě otřásá v základech. Něco dopadne dobře a něco teprve ukáže čas.
Přesto mi tento díl přišel hodně jako ze skutečného života obyčejných lidí.
Jsem zvědavá na další díl.

19.04.2018 4 z 5

Nell Nell Kay Hooper

Další skvělý příběh a zas trošku jiný paranormální jev, bože, bylo to děsivé, napínavé, zajímavé čtení.
Zase hlavní postavy Nell a Max mi byli velice blízcí a držela jsem jim palce, dlouho jsem podezřívala z vražd někoho jiného, pravého jsem - příznám se - neodhalila.
Každopádně budu pokračovat v dalších příbězích.

05.04.2018 5 z 5

Maggie Maggie Kay Hooper

Tak takovéto knihy já mohu neustále, protože opravdu existuje spoustu mezi nebem a zemí, čemu nerozumíme a my, obyčejní lidé, ani většinou nejsme schopni pochopit.
Maggie byla vynikající, ale jak řekl Quantin Johnovi - vůbec není co závidět, naopak, klobouk dolů, tohle vydržet není žádná legrace.
Každopádně jsem pozorně sledovala Johna a jeho chování, který byl, jako většina, skeptik a nevěřil na paranormální jevy a schopnosti. Ale jak šel čas, a mohl osobně sledovat takového lidi, začal chápat alespoň to, či to dokonce začal připouštět, že toto se děje, i když je to těžko pochopitelné. Maggie nemohla osudem dostat lepšího ochránce.

04.04.2018 5 z 5

Čas slunečního svitu Čas slunečního svitu Catherine Coulter

Kdo má rád příběhy o Vikingách, trochu romantiky, tak si s touto knížkou přijde rozhodně na své, stejně jako já. Každopádně hlavní hrdinové Zarabeth a Magnus nemají uhlazenou životní cestičku, a i když to tak vypadá, že to tak zůstane, velké hoře je spojí, ale oba se stáhnou do sebe, najdou zas k sobě lásku a cestu a hlavně i důvěru, a najdou to, v co věří?
Moc se těším na další díl.

01.04.2018 5 z 5

Na ostří nože Na ostří nože John Connolly

Vůbec to nebylo tak špatné, ale možná mnoho lidí může odradit taková spousta jmen, hlavně vedlejších postav, které nejsou až tak moc důležití pro hlavní děj. Také je může odradit to, že skutečné hledání vraha Parkerovy manželky a dcerky se děje až ve 3. části knihy, mezitím se řeší a vyřeší spousta jiného, klidně by z toho mohly být 2 - 3 knihy.
Ale jinak, každopádně super detektivka, ale opravdu místy pro silné žaludky. Vraha jsem tipovala od půli knihy a trefila jsem se, ale byla jsem zvědavá, jak ho hrdina dostane a usvědčí.
Konec trochu smutný a rozhodně mě to nutí podívat se po dalším díle.

31.03.2018 4 z 5

Kořeny zla Kořeny zla Robin Cook

Super příběh, hlavně proto, že si jej docela živě dokáži představit v opravdovém životě, a dokonce věřím, že může mít pravdivé základy a je jen trochu literárně upraven.
Nicméně další pohled na to, jak někdo z nepochopitelných důvodů rád ničí životy jiných nevinných lidí. Hlavní hrdina Jeffrey byl super hlavně proto, že to není žádný super hrdina, ale když je zahnán do kouta, umí si docela dobře poradit. A ještě lepší je hrdinka Kelly. Dobře se ti dva doplňují. A i když jde o závažné téma, jsou tam místa, kde jsem se nesmála, ale přímo chechtala.
Každopádně to stojí za přečtení. První setkání s autorem v mém případě se rozhodně povedlo.

19.03.2018 5 z 5

Mlhy Ölandu Mlhy Ölandu Johan Theorin

Musím přiznat, že mě kniha moc nenadchla. Což o to, příběh to byl hezký, věrohodný, a dokázala bych si představit, že se i skutečně stal. Ale bylo to na mne příliš táhlé, místy dost nudné. Nevadilo mi ani tak přeskakování ze současnosti do minulosti, jako místy plácání o ničem.
Každopádně jsem si tipla vraha velice brzo a jen mě mrzí, že se mi potvrdil. Chtěla jsem se mýlit, skvělá postava byla Gerlof a jeho dcera Julia. Ti dokázali to, co nedokázala policie, a tak mohli uzavřít svou tragickou minulost.

10.03.2018 3 z 5

Svědkyně Svědkyně Jonathan Kellerman

První setkání s tímto autorem a pro mne palec nahoru. Je to velice ožehavé téma, a i když se o něm již napsalo spoustu knih a nejen jich, pořád má co říci.
Alexe jsem si oblíbila od první chvíle, ale stejně tak i jeho přítele detektiva Mila. Oboum dvoum jsem dobře rozuměla a chápala je.
Kniha nepostrádá napětí, je tu rychlé střídání situací a napětí. Konec přiměřený, i když Milo opravdu překvapil - v tomto případě ho já osobně odsoudit morálně nemohu.
Příznivcům dobrých detektiv mohu doporučit.

04.03.2018 5 z 5

Příčina smrti Příčina smrti Patricia Cornwell

Velmi zajímavý díl tohoto tématu, hodně dlouho jsem opravdu byla přesvědčená, že vrah musí být buď z FBI či CIA, závěr mě opravdu dostal.
Tentokrát tu byla dobrá spolupráce Kay a detektiva Marina, dlouho jsem ze špinavostí podezřívala Bentona, ale ten neměl na výběr.
Politika by se opravdu neměla nikdy míchat do vyšetřování vražd, o dotěrných reportérech ani nemluvě. Někdy udělají víc škody, jak užitku.

18.02.2018 4 z 5

Nebezpečí pravdy Nebezpečí pravdy Sidney Sheldon

Tato kniha je volným pokračováním Dokonalých plánů, hlavní hrdinkou tu je reportérka Dana, která začne dumat o "smrtelných nehodách" jedné významné americké rodiny. Tak se dostane do nebezpečí a nejen ona. Navíc její snoubenec je odlákán svou bývalou manželkou, u které diagnostikují rakovinu. Jen jsem se modlila, aby u ní odhalil ještě jiné cíle, naštěstí dotyčná poznala, že Jeff opravdu Danu miluje a šla z cesty, protože ona měla jinou budoucnost. Také je tu Kemal a jeho podivné chování, které ale brzy se vysvětlí.
Knihu doporučuji.

05.02.2018 5 z 5

Cizí nevěsta Cizí nevěsta Kinley MacGregor (p)

A já musím zas konstatovat, že se mi líbil i tento díl. Krásně vylíčení pocitu viny Ewana a tvrdohlavost a upovídanost Nory, které se nakonec podaří přesvědčit Ewana, že i on má nárok na lásku - hlavně na tu její. A on konečně pochopí, že žít se svou láskou je něco neskutečně krásného.
Těším se na další díl.

19.01.2018 5 z 5

Zrušený rozsudek Zrušený rozsudek Michael Connelly

Další skvělý díl o Mickeyovi a Harrym, úžasný náhled do soudní síně. Haller to tam řekl správně, tam je jedno, kdo je vinný a kdo ne, tam jde hlavně o to zničit nepřítele a podkopat jeho důvěru, takže i vrah se klidně dostane na svobodu.
Otevřený konec skýtá dvě možnosti - buď si ho čtenář sám domyslí, nebo z toho bude další příběh.
Rozhodně miluji tuto sérii.

18.01.2018 5 z 5

Hlas srdce Hlas srdce Lisa Kleypas

Další hezký příběh, Nicka-Johna jsem si oblíbila již z minulého dílu. Moc jsem se těšila na jeho díl. Lottie je přesně ta žena, která Nicka miluje a zároveň mu dokáže vyléčit i jeho nemocnou duši.
Když jsou pak oba ve smrtelném nebezpečí, oba si uvědomí, co ten druhý pro ně znamená.

03.12.2017 4 z 5

Dýchej za mě Dýchej za mě Maya Banks

A já budu negovat dolní komentáře, záleží, co člověk od knihy čeká. Náhodou to bylo skvělé, vůbec mi nevadí, že zas někdo někoho zachrání. Takový příběh je běžný i v životě, jsou lidé, kteří chtějí ovládat toho druhého - jeho tělo i mysl, jako zde Thomas. A jsou lidé, jako Eliza, kteří nemyslí na sebe, ale na druhé a za každou cenu je chtějí bránit. A ještě jsou lidé, kteří se rozhodnout bránit všechny okolo sebe a hlavně lidi jako Eliza, která potřebuje také chránit, i když si to nechce připustit.
Měla jsem Elizu ráda od prvního dílu a Wadeho od posledního. Ti dva k sobě patří i díky své minulosti. Wade tu byl skvělý.
Celá série se mi moc líbila a mohu doporučit.

01.12.2017 5 z 5

Dokonalé plány Dokonalé plány Sidney Sheldon

Tak musím dát pět hvězdiček, protože mě autor dostal. Věděla jsem hned od počátku, že Leslie od začátku po zažitém zklamání z Olivera bude mrcha na entou, nikdy jsem jí sladkým řečem nenaletěla. A také jsem rychle pochopila, že Oliver bude děvkař, ať bude v jakémkoliv úřadě.
Ale pořád jsem měla podezření na něj, bylo to tak napsáno, že to jasně na něj ukazovalo, a já se prostě dala nachytat. Závěr mi tedy vyrazil dech. Tohoto člověka jsem za vraha rozhodně nepodezírala.
A rozhodně jsem si oblíbila i reportérku Danu, šéfredaktora Matta i sportovního redaktora Jeffa. A velké plus za to, že v tom dobrém i zlém stála vždy při svém muži - Oliverova Jan.
Kdo má rád politické souboje, přijde si zde rozhodně na své.

22.11.2017 5 z 5