moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Výtečník v jejím loži Výtečník v jejím loži Sabrina Jeffries

Babička Výtečníků prostě nemá chybu. Zná svá vnoučata dokonale. I když to tak nevypadá, ví, že po ničem jiném netouží víc, jak po obyčejném štěstí a nekonečné lásce. A tak i druhý nejstarší syn pozná lásku. Na konci tohoto dílu ji čeká dvojnásobná radost.

16.07.2016 4 z 5

Snoubenka Snoubenka Jude Deveraux (p)

Tato série mě zatím nezklamala ani jedním dílem. Ani tento není výjimkou. První díl - pilotka a mladý Montgomery - dokazuje, že v lásce nezáleží na věku, ale co cítíte jeden k druhému. Druhý díl - osamělý muž Kane a spisovatelka - dvě osamělá srdce, která si myslí, že vše zvládnou sami, ale ono to tak není. Člověk je tvor společenský, nakonec i oni dva to pochopí. Třetí díl - pistolník a mladá dívka - chlap, který si myslí, že je neodolatelný a nesmrtelný, dívka, která si myslí, že nemá v životě šanci potkat lásku. Oba ji najdou tam, kde by ji ani jeden z nich nečekal.

19.06.2016 5 z 5

Odvážná dáma Odvážná dáma Sabrina Jeffries

Tak tato série podle mne začala velmi svižně a skvěle. Plno humorných scének, dvojsmyslných narážek, děj má spád a rozhodně se tu nudit nebudete. Na jedné straně Američan, který se chce dobrat pravdy a dostat dvojici zlodějů, na druhé straně dívka toužící po dobrodružství a zachránit svou rodinu, i když vlastně neví před čím. Oba si říkají, jak se umí bránit erotickým snům o tom druhým, ale těla říkají něco jiného. A skvělý příběh je na světě.

13.03.2016 4 z 5

Nefritová hvězda Nefritová hvězda Catherine Coulter

Je to poslední díl série a mně je to moc líto. Líbila se mi, tento díl byl napínavý, nenudila jsem se. Od prvního dílu jsem Svatého měla moc ráda a byla jsem zvědavá, jakou ženu mu autorka dá. Povedlo se, dal mu ženu, kterou mohl ochraňovat, oba se zároveň museli naučit pravé lásce a porozumění k tomu druhému. Zároveň tu jsou i hrdinové předešlých dílů. Moc jsem si to užila.
Určitě si čtení této série ještě v budoucnu zopakuji.

13.02.2016 4 z 5

Na konci duhy Na konci duhy Dorothy Garlock

Jsem ráda, že jsem po této knížce sáhla, není to slaboduchá romantická knížka, ale děj vás chytne za srdce. Rodina držící pohromadě a mající se ráda, opravdu místy překvapivý děj, řádky budete hltat.

03.09.2015 5 z 5

Rytíř ohně Rytíř ohně Shannon Drake (p)

Přečetla jsem se, pobavila, ale od autorky se mi líbí víc jiné knížky. Přesto hodnotím děj kladně.

03.09.2015 5 z 5

Čarodějka Čarodějka Lisa Jackson

Pěkný závěr série, měla jsem ráda oba hlavní hrdiny, Bryannu i Gavyna. Každopádně to bylo setkání s legendami Wallesu a hlavně velká dávka dobrodružství a nebezpečí. Avšak také velká opravdová láska a odevzdání se osudu. Moc hezké.

29.10.2019 4 z 5

Polibek půlnoci Polibek půlnoci Lara Adrian (p)

Sice nemusím ani upíry, ani vlkodlaky apod., přesto jsem si toto dílko s chutí přečetla. A líbilo se mi. Především pak to, že i upíři byli dobří a zlí, jejich boj, jejich láska i jejich čest. Naproti tomu pak hlavní hrdinka Gabriela má chvíli co dělat, aby pochopila, kdo je, kam patří a jaký je její osud. A to samé i vůdce dobrých upírů Bojovníků Řádu. Konec pak přináší jasnou zprávu, že další díl bude rozhodně zajímavý na boj mezi upíry.

25.08.2019 3 z 5

Růže z papíru Růže z papíru Diana Palmer

Krásný příběh o tom, že pravé lásce se člověk neubrání (a ani by se bránit neměl), ale i o morálních zásadách, bolesti nešťastné lásky, ubližování si z lásky, ale také dar pravých přátel a pomoci v případě nouze.

01.05.2019 4 z 5

Provinilé radosti Provinilé radosti Bertrice Small

Předešlé díly se mi líbily jako odpočinková četba, tohle je jen erotika, žádný pořádný děj.

23.01.2019 3 z 5

Šestý cíl Šestý cíl James Patterson

V tomto díle jsou velmi závažná témata - únosy dětí (však víc člověka vyděsí důvod únosu a osud dětí), psychopat v domě, co nesnáší hluk, psychopat vrah, který se snaží schovat za svou "nepříčetnost".
Je tu také troška z osobního vztahu Joea a Lindsay, zatím takový všelijaký konec mezi nimi.
Každopádně výměna rolí Lindsay a jejího bývalého podřízeného. Zajímavé.
Pokračuji v sérii dále.

04.12.2018 4 z 5

Škola zabíjení Škola zabíjení Evan Hunter (p)

Krátké detektivní příběhy, já bohužel nejsem vyznavač povídek, byly tam velice průměrné detektivky, i když pár dobrých je tam také.

21.09.2018 2 z 5

Smrt na útesu Smrt na útesu Manuela Martini

Průměrná detektivka, nechybí sice napětí, hlavně na konci příběhu, ale celé je to pro mě takové překombinované, jinak téma docela obstojné - a hlavně velice reálné.

19.09.2018 3 z 5

Čarokráska Čarokráska Lisa Jackson

Příběh o velké lásce, zradě, touze po bohatství a moci, ale i o cti a hrdinství. Klasický příběh rytířů a jejich oddanosti jejich krásným paním. O zloduchu, který umí jen brát a rozsévat bolest a smrt. Co je asi silnější? Láska nebo smrt?
Zde najdeme obojí, přesto závěr skýtá naději na dobro do budoucna.

04.09.2018 4 z 5

Temný safír Temný safír Lisa Jackson

Kdo má rád romantické příběhy se špetkou toho dobrodružství a napětí, určitě si zde přijde na své. Keenana jsem si zamilovala hned od začátku a stejně tak i Sheenu. Každý měl svůj osobitý šerm, nezdolnou touhu a sílu vzdorovat zlu. A dokonce jsem si zamilovala i posádku. Kdo ve mne vzbuzoval odpor od začátku byl sir Manning a Fawn.
Musím říci, že se mi líbila celá série, byť na sebe díly dějově ani postavami nenavazují.

18.08.2018 4 z 5

Zrádný měsíc Zrádný měsíc Michael Connelly

Sice zrovna tuto tématiku nemusím - mafie + kasína - ale když spisovatel opravdu psát umí, dá se přečíst i tato kniha.
Po dlouhé době jsem nemohla fandit ani hlavní hrdince, protože jsem její způsob života prostě neschvalovala, ani její plány do budoucna, ale zase na druhou stranu jsem kvitovala, že nebyla sprostým vrahem a že jí bylo líto všech zavražděných či zraněných ze správné strany zákona.
A to, co udělala na konci příběhu, tak tam mě dostala a já si zabrečela. Autor mě prostě tak vtáhl do děje, že jsem tam místo Cassie byla já a cítila to, co ona, a svým způsobem mi jí bylo líto.

17.08.2018 5 z 5

Psychopat Psychopat Jonathan Kellerman

Naprosto skvělá detektivka, aspoň pro ty, kdo dokáže ocenit skládání střípků do skládačky, prostě klasickou detektivní prácičku. Osvěžením je tu stážista Isaac, svým IQ mi připomíná jiného literárního hrdinu detektiva Huntera od spisovatele Chrise Cartera, až na tu nespavost.
Vlastně se tu vyšetřují 2 důležité případy - střelba po koncertu a staré nevyřešené případy.
Doporučuji, ale jen pro silné žaludky (alespoň na závěr knihy).

07.08.2018 5 z 5

Pán ostrova Pán ostrova Catherine Coulter

A mně se to tedy líbilo. Spisovatelku mám ráda, Vikingy mám ráda. Rorik si mě získal hned, i když je někdy drsný, ale proboha - je to Viking a bojovník k tomu. Však ani Mirana není žádné něžné kvítko, v ničem si s Rorikem nezadá, skvěle se k němu hodí, ať si rodina i okolí říkají, co chtějí. Ale nemají to jednoduché, o to víc pak po sobě opravdu touží.
Konec je prostě klasická romantika, ale tak to u tohoto žánru prostě má být.

20.07.2018 4 z 5

Bourneův odkaz Bourneův odkaz Eric Van Lustbader

První tři díly byly vynikající, tento také nebyl špatný, jen jsem nepochopila, proč autor začíná "nechat umírat" staré hlavní hrdiny, sice se objevují noví, ale podle závěru nevydrží dlouho, aspoň to tak vypadá. Jinak děj není špatný - zas někdo chce mít moc a peníze a myslí si, že bude jimi ovládat celý svět, to je plán, a plán se občas mění i tak, jak dotyčný nechce.
Na pokračujícího následníka autora Ludluma to vůbec nebylo špatné. Zkusím další díl.

16.07.2018 4 z 5

Bílá cesta Bílá cesta John Connolly

Tak zde mě vyděsil už jen začátek děje, protože jsem se dozvěděla, že minulým dílem nic neskončilo, naopak to pokračuje. Přidá se k tomu rodina se ztracenou dcerou a rodina se zavražděnou dcerou.
Charlie cítí, že musí pro obě udělat své maximum. Také jsem se dozvěděla dost o minulosti Angela a Louise.
Žaludek se mi uklidnil až na úplném konci. Správná detektivka.
Klobouk dolů a pro mne - nutkání pokračovat v sérii dál.

26.06.2018 5 z 5