moudivlacek komentáře u knih
Přede mnou se otevřela zase jedna skvělá série, ano je to klasika červená knihovna, ale pro mne zase skvělé autorčino vylíčení postav. Nádherně vtipné a živé dialogy hlavních hrdinů, z Maggie je opravdu cítit živý oheň, který zahřeje, zachrání život, ale dokáže i pěkně sežehnout. A taková je přesně Maggie. Její pravý opak se zdá být Rogan. Ale od první chvíle jsem měla pocit, že prostě ti dva patří k sobě. Velice mě překvapila jeho babička a její vitalitu jsem obdivovala ve všech směrech. Nakonec klobouk dolů i před Patricií, že nezahořkla a dokázala poznat svou lásku. A také můj obdiv rádoby k tiché Brie, i když tuším, že její povaha v dalších dílech ještě ukáže své.
Miluji příběhy z Irska a tento mohu na odreagování jen a jen doporučit.
A opět skvělý příběh, jsem ráda, že Eva tu má trošku problémy s Roarkem, byli mi tím víc bližší, že nebyli vylíčeni jako dokonalý bezchybný pár.
Dedukce Evy a tvrdohlavost a starost o Evu od Roarke mě dojímají v každém díle. Nic mi nezabrání pustit se do dalšího dílu.
To byl zase příběh, to vám povím. Ani nevím, jestli mám chuť Lynn odsuzovat, neboť jsem také máma. Je pravda, že nikomu nepřeji smrt, ale také jsem nikdy nebyla (a doufám, že nikdy nebudu) v situaci Lynn, takže se mi to dobře teď povídá.
Obchod s lidmi a názor bohatých, že oni mají právo žít a ti chudí přece nikomu nechybí, tak ten mě zvedal ze židle.
Velice mě překvapila Caitlin, která se zachovala jak člověk s velkým Č. Klobouk dolů, i když jsem brečela jak želva.
Prostě - velmi silný citově podbarvený příběh. Závěrem jen mohu říct, že se člověk pak ptá sám sebe - kdo má právo rozhodovat o našem životu?
Rozhodně tuto knihu doporučuji.
Opět skvěle rozehraný příběh poručíka Evy, budete tušit spoustu věcí, ale řádné vysvětlení dostanete až na konci. Už se těším na další díl.
První setkání s autorem - i dobrou půl hodiny po čtení stále husí kůže. Jakmile se stane něco dětem, většina z nás má vybuzené city na maximum. A ještě horší je, jak si někdo myslí, že mu to může projít. A kolik hloupých lidí mu uvěří a kolik zlých lidí se chce přiživit.
Já se jen modlím, že hlavní hrdina Alex se už s hlavním mostrem Garym nikdy v žádném dalším díle nepotká.
No - každopádně si u mne tento autor vydobyl poctu za skvěle napsaný příběh. Určitě ho zařadím do oblíbených autorů a jistě sáhnu zas někdy v krátké budoucnosti po dalším díle.
Krásné ukončení série - na tuhle dvojici jsem se obzvlášť těšila - a nezklamala. Fandila jsem jim od hned od začátku, oba jsou moc sympatičtí - sice občas jako voda a oheň, ale oba se srdci na správném místě. Opět se zasmějete některým dialogům .
Ale hlavně ženete v duchu své hrdiny, aby konečně odhalili tajemství Amelie a ukončili její trápení. Podaří se? Tak to neprozradím - ale určitě se to dovtípíte sami.
Doporučuji - skvělé odreagování.
Tato kniha se mi líbila, opět mě autorka nezklamala a jako vždy jsem se na nový příběh těšila. Autorka umí dobře vylíčit drsné podmínky v odlehlých koutech Austrálie a spojit je lidmi, kteří se tam rozhodli žít z jakéhokoliv důvodu a propojit je se životem tamějších domorodců.
A jsem ráda, že romantika zde opětovně nevyjde lacině, ale podkreslí ten příběh tak, že vás chytne za srdce.
Přejete tam lidem štěstí, i když těžko chápete, jak tam vůbec jej mohou mít v těch drsných podmínkách. A slovy autorky - Ne každý zde vydrží žít a umí žít.
Tak tenhle byl skvělý jako ten první, ten druhý trošičku kulhal, ale tenhle si to u mne napravil. Skvělé líčení života médií a ukazují i zápory jejich neobvyklých vlastností. Bishopa mám moc ráda, má skvělou dedukci a plně využívá svých schopností a rád se přiučí i novým věcem.
Zde jsem konečně pochopila jeho minulost i jeho osud.
Tento díl je prostě super, už se těším na další díl.
Už jsem četla pár knih tohoto autora a je pravda, že každá kniha umí povědět příběh, který nějakým způsobem vždy silně zaujme, bylo to i u tohoto čtenáře.
Je pravda, že jsem tu knihu odložila a nevěděla, jestli má cenu ji číst, přišlo mi to takové zmatené, ale po pár stránkách se to konečně začalo prudce měnit. Skvěle vylíčené postavy, hlavně jejich pocity, jako kdyby byl autor v jejich hlavách. Od začátku jsem milovala Willa, je to taková čistá duše, která nemůže uvěřit zlu a možná ani zpočátku nechce. Konec je opravdu vystupňován až do vrcholného napětí hrdiny citů Willa i vás, čtenářů. Je mi líto, že Will musel poznat tak krutou pravdu, ale jak sám tvrdí, lepší krutá pravda než nevědět, na čem člověk je.
Mohu jen tuto knihu doporučit.
Myslela jsem si, že to bude blbost a nuda. Nikdy jsem se nemohla mýlit víc. Sice začátek nic moc, ale jakmile hlavní hrdinka se přestěhuje a dostane práci v super rodinném zahradnictví, děj se skvěle rozjede. Maličká duchařina to jen podpoří, ale kdo chce, dokáže si ji určitě v mysli trochu upravit do reality.
Nejvíc mě však dostaly synové Stelly a jejich repliky - to prostě nemá chybu, na konci knihy jsem už měla slušný astmatický záchvat ze smíchu.
Konec je otevřený a přímo vybízí k přečtení dílu dalšího - což já určitě udělám.
Pohodové čtení - mohu jen doporučit.
Fascinující příběh o elitní požární jednotce. Tak jako obdivuji špičkové plastické chirurgy, kteří umějí po nějaké nehodě vám vymodelovat skoro celou tvář, tak obdivuji i lidi, kteří nasazují své vlastní životy, aby nás ochránili před ohněm. Uvědomuji si, jak je tato práce náročná, a to nejen na fyzickou kondici.
Skvělé vylíčení jak nároků právě na fyzičku, tak i ale soudržnost v kolektivu, kde prostě musíte věřit své partě lidí a svěřit jim i svůj život a vědět, že udělají vše pro to, aby pokořili zlý oheň a zachovali všechny lidské životy, včetně toho vašeho. A totéž čekají od vás.
Zrada se neodpouští. A jejich civilní protějšky musejí mít svatou trpělivost. Bohužel ne každý ji má spolu s pochopením k práci.
Erotický příběh, který mě zaujal hlavně velkou dávkou humoru. Názory mužů - které vysvětluje a objasňuje hlavní hrdina - tak ty vás dámy dostanou do kolena a rozechvějí bránici.
Velice jsem se pobavila.
Hezký mini příběh o velké lásce, která se musí probojovat z hloubi srdcí hrdinů až na povrch a vybojovat si místo ve srdci toho druhého. Některé lidi neštěstí zničí, některé posílí. K jakým patří pár našich hrdinů? To zjistíte, až si ten příběh přečtete.
A další skvělý kriminální příběh poručíka Evy, tentokrát se jí dotýká i dost osobně. I když se to možná tak nejeví, ale i člověka, kterého moc nemusí, brání před zlem. Což je jen její další plus.
A pak že se člověk nevymaní ze škatulky, kterou mu okolí nachystá. Stačí mít laskavé srdce a rodiče, kteří vám věří, a je to jedno že jsou adoptivní. To pak můžete dávat lásku dál.
Skvělá kniha, jen malá výtka, ne každý umí francouzsky, musela jsem při čtení používat překladač. Ale opětovně pěkně rozehraný děj, plno obratů a zvratů. A jak plno lidí níže uvádí, různí lidé vás různě překvapí.
A další příběh, který se mohl a může kdykoliv stát, boj o věčnou krásu a moc, čím dál zajímavější příběhy.
Velmi krásný příběh o lidech, kteří jsou společensky zaškatulkováni, aniž by cokoli udělali, jen pro svůj původ či místo, kde se nacházejí. Ale tito lidé, společností odvrženi, jsou kolikrát morálně mnohem výše na úrovni, jak kdokoli jiný. Prostředí nevěstince je proto klasickou ukázkou.
Krásný příběh, a dle mého soudu docela velmi reálně vylíčen, majetek a tituly znamenaly pro muže víc jak láska. Tvrdý život potulných rytířů, krutá realita zrad a cti na druhé straně, naprostá bezmocnost na řízení svého osudu u žen.
Otázka levoboček velmi tvrdě poznamenala dospělého Farona, má strach, že ho sourozenci vyhodí ze svého srdce, aniž by poznal svou macechu, nenávidí ji i mrtvého otce, ale nakonec se ukáže plno věcí úplně v jiném světle. Sourozenci stojí stále při něm, macecha je jeho milenka, ale on chce víc, chce v ní najít svou životní družku. Musí se snažit, aby zachránil své nemocné srdce a její velmi zraněné a poznamenané. O to víc je sladší konec.