Ms.Iris Ms.Iris komentáře u knih

Jak přestat brát (drogy) - Svépomocná příručka Jak přestat brát (drogy) - Svépomocná příručka Karel Nešpor

Skvele napísané, rozpísané, všetko pre všetkých, ktorých sa to týka či už priamo alebo nepriamo. ODPORÚČAM!

18.04.2014 5 z 5

Za hranicami rozkoše Za hranicami rozkoše T. J. Lex

Na knihu som sa veľmi tešila. Ponúkla mi celkom toho dosť. Dej sa javí ako zvrátený, ale záleží od uhla pohľadu.. mňa to zaujalo. Kniha je pútavá. Akurát ten záver nebol podľa môjho gusta. Spravit taký rázny koniec, ukončiť etapu a naservírovať to v inom obale...uhm. No a v neposlednom rade, najdôležitejšie zo všetkého, čo mi pokazilo dobrý pocit z knižky, sú chyby. Bože, neskutočne veľa chýb na jednu knihu.. až to oči trhá a kazí to veškerý dojem.

01.11.2022 3 z 5

Nevesta Nevesta Katarína Machová

Uchvátila ma táto kniha. Štýl písania je skvelý, číta sa kniha priam sama. Dej je zaujímavý, smutný, až dokonca čakáte happy end a on akosi nepríde, alebo príde, no nie v takej sile a v takom ponímaním v akom by čitatel očakával. Knihu ODPORÚČAM!

28.04.2022 5 z 5

Dobré dni sa začínajú v noci Dobré dni sa začínajú v noci Adriana Macháčová

Kniha nebola zlá, miestami ma dojali niektoré riadky. No vadilo mi extrémne hrotenie situácií a prehnané menenie nálad a rozhodnutí postáv. Ale knihu som dočítala, rada.

24.03.2022 3 z 5

V ohromení a strachu V ohromení a strachu Amélie Nothomb

Zvláštna kniha. V začiatku ma nadchla, potom sa mi zdal ten dej vcelku malo uveritelny, a myšlienkové pochody hlavnej postavy dosť divné. Posledná tretina knihy bola čisté psycho, ktoré ma nebavilo ani čítať a ani nad tým rozmýšľat. Pre mňa to boli drísty...

15.06.2020 2 z 5

Manželka mi nevadí Manželka mi nevadí Evita Twardzik Urbaníková (p)

Nie každé rozhodnutie, je správnym rozhodnutím... ale to zistí človek až neskôr, už keď je neskoro.

19.01.2020 4 z 5

Noci s cudzincom Noci s cudzincom Mirka Manáková

Nebolo to vcelku zlé, ale ani ma to príliš neohúrilo. Dej bol pútavý aj svižný. Len ma štvali postavy, ktoré mali až prehnané správanie a celé to pôsobilo pritiahnuté za vlasy.

27.09.2019 3 z 5

Lokomotíva Lokomotíva neznámý - neuveden

Pekne spracovaná, na začiatku dlhá krásna basnička, potom úlohy a cvičenia, milé a jednoduché = syn (3,5r. bol z nej nadšený)

29.07.2019 5 z 5

Zabi tú mrchu Zabi tú mrchu Dana Hlavatá

Zvláštna kniha....keď ju neprečítate, o nič neprídete.

18.05.2019 1 z 5

Stromy rastú do neba Stromy rastú do neba Ivona Gallová

Výborná knižka, v každom smere. Precítená, prežitá, pútavo napísaná.

04.05.2019 5 z 5

Zatmenie mysle Zatmenie mysle Linda Chopin

Príbeh, ktorý zachytáva všetko, silné myšlienky i silu city, či sexu, no na druhej strane prevláda povrchnosť deja, ľahkovážnosť. Kniha má síce svoju hĺbku, vie čo chce "povedať", ale nevtiahlo ma to do deja, hlavná postava ma nepresvedčila, .......nuž, zaujímavá knižka, z ktorej mám zmiešané pocity. Nieje taká skvelá, ale ani zlá.

14.02.2019 3 z 5

Svet nestojí na jednom chlapovi Svet nestojí na jednom chlapovi Elizabeth JV.

Pútavé čítanie. Nebolo to vôbec zlé. Prekážalo mi akurat to prehnané správanie/chovanie postáv, ktoré autorka vykresľuje až príliš extrémne. Ale inak zaujímavý príbeh :-)

06.02.2019 4 z 5

Vždy sa vráť Vždy sa vráť Jana Chmelová

Štýl písania sa mi páčil, ALE na môj vkus, priveľa smrti a nešťastia na jednu knihu tváriacu sa ako román.

12.07.2018 3 z 5

Slovenky Slovenky Richard Rychtarech

Celkom dobré čítaníčko

11.06.2018 4 z 5

Striptérka Striptérka Magdaléna Lunáková

Kniha sa číta priam sama ;-) príbeh zaujímavý, štýl písania jednoduchý no napriek tomu skvelý. Dej nenudí, ba práve naopak. A v neposlednom rade: hlavná hrdinka a jej okruh priateľov, sú ľudia ktorých som si obľúbila, až mi bolo ľúto ze kniha skončila.

30.04.2018 4 z 5

Čo na ňom vidíš Čo na ňom vidíš Dana Hlavatá

Klasický scenár zo života, aký žijú ľudia v dnešnej dobe.. model rodiny bez otca, rozvod kvoli podvadzaniu, žena ktorá hľadá pravú lásku, no neúspešne.. žena ktorá je týrana, ale niet jej pomoci, pokial sama nechce.. žena, ktorá zabudne aj na dcerine narodeniny, ale na svoje šťastie a užívanie nezabúda...chlap, ktorému žena zomrela,...jednoducho zahrnute z kazdeho rozka troska, obalene do jedného príbehu s celkom svetlym koncom ;-)

16.03.2018 3 z 5

Nepobozkaná Nepobozkaná Miroslava Varáčková

Príjemné, milé čítanie o stredoškolskej láske ;-) nenudilo, neurazilo, sprijemnilo mi večer.

02.03.2018 4 z 5

Ozvem sa, keď budem šťastná Ozvem sa, keď budem šťastná Monika Macháčková

Ale nieeee, taký koniec som nechcela! Čakala som od tej knihy viac, čakala som väčší príbeh o novej Hane, čakala som na jej osudovu lásku, čakala som deti, ktoré bude mať a ľúbiť, čakala som.....čakala....nedočkala som sa. Chápem, že život sa nepýta a skončí s nami kedykoľvek, ale aj tak......

01.03.2018 3 z 5

Podvodníčka Podvodníčka Kristína Ježovičová

...kniha je písaná pútavo, nevedela som sa od nej odtrhnúť, musela som ju prečítať na prvé "zahryznutie". Samozrejme nebolo to dokonalé dielo, ale pre mňa bola kniha skvelá. Chcela som dať v hodnotení 4*, ale kvôli celkovému nízkemu hodnoteniu, zámerne dávam 5* ;-)

25.02.2018 5 z 5

Otecko sa postará Otecko sa postará Karin Krausová

Pohodové oddychové čítanie. Deju trocha chýba spád, čo je ale vyvážené humorom a trefnými prirovnaniami.

04.02.2018 3 z 5