Ms.Iris komentáře u knih
Pekná kniha, svižné čítanie :-) no občas ma rozčuľovala až prílišná naivita a sprostosť Nely. Jediné čo by som vytkla: je koniec, keď Soňa "pocítila karmu" za jej činy, až tak, že to bolo už dosť okato "umelé" a odrádzajúce... ešteže po tom kniha skončila.
Prvý príbeh bol zaujímavejší, pútavejší, romantickejší.. prečítala som ho na jedno posedenie :-) zato druhý príbeh ma až tak veľmi neoslovil, hoci tiež mal svoje zaujímavé zákutia.
Vcelku pekne napísaná kniha. Z pohľadu bezcitnej ženy, ženy kariéristky... z pohľadu, z ktorého nečítame veľa. Kniha zaujme, ale aj vás zamrzí taký postoj ženy a taktiež vás dojme k slzám obetavosť a láskyplná snaha chlapa, ktorého som ľutovala od začiatku knihy ...
Čítanie na jeden večer :) miestami som sa medzi poviedkami strácala, než som pochopila že viac poviedok má tú istú hlavnú postavu... ale v konečnom dôsledku som bola s knihou spokojnááá :-)
Keď ju začnete čítať, neviete prestať. A ani nebudete chcieť prestať čítať. Kniha je totiž napísaná pútavo, svižne, vtipne i dojemne... z pohľadu chlapa. Ktorý je sukničkár bez chrbtovej kosti. Naštve Vás, to áno...ale aj tak: Odporúčam :-)
Skvele napísané, rozpísané, všetko pre všetkých, ktorých sa to týka či už priamo alebo nepriamo. ODPORÚČAM!
Určite zaujímavá kniha, s obsahom, ktorý si neberie servítok pred ústa ;)
Síce v reálnom živote poznám veľa ľudí, ktorí sú protivní a neustále podráždení. No čítať to na každej jednej strane ako danú hrdinku všetko vytáča, rozčuluje, ako sa chová k synovi .... ma doslova pobúrilo. Najradšej by som ju preplieskala!
Skvelá knižka, super sa čítala, no veľmi ma poburovala naivná láska a slepá dôvera matky. Nuž ako sama autorka napísala: "Niet lepšieho klamára ako človeka, ktorý potrebuje zohnať svoju dávku."
Nepochopím ženy, ktoré sa nechajú ovplyvniť chlapom, ktoré zmenia svoj život tak aby sa to nemu páčilo, že žijú s človekom, ktorý ich nikdy neocení, nepochváli, neposunie ďalej..... páčilo sa mi však na hl. hrdinke, že po facke spravila konečne radikálnu zmenu a uvedomila sa, aj keď jej to uvedomenie trvalo na môj vkus veľmi dlho.
Jednoduchá kniha, s hlbokými myšlienkami, ktorými nám chcú ukázať, že existuje aj iný pohľad na dané skutočnosti a okolnosti, ktoré nás postihnú..
Pútavá a pekná obálka knihy ... a o obsahu ani nevravím :-) bavilo ma to. Stojí za prečítanie.
Jedna kniha, jeden príbeh, dva pohľady.. zaujímavý príbeh na zamyslenie.
„Keď psychiater večer pozerá správy, pravidelne je pritom podráždený. Hovorí sa v nich o vojnových rebelantoch, vrahoch, priemyselných kriminálnikoch, chladných účtovníckych typoch a nehanebných egomanoch, ktorých nikto nelieči. Áno, takéto postavy sa dokonca považujú za úplne normálne. Pritom mi zídu na um ľudia, ktorým som sa venoval počas dňa: dojímaví dementní, senzibilní závislí, vysoko citliví schizofrenici, zdrvujúci depresívni či uchvacujúci maniakálni jedinci, a zachváti ma škaredé podozrenie: liečime nesprávnych! Naším problémom nie sú blázniví, naším problémom sú normálni! Aby som podložil toto odvážne tvrdenie, nestačí sa zaoberať len osobitosťami normálnych, treba spoznať aj tých bláznivých. Vysvetlenie som už naznačil. Vysvetlenie o šialene normálnych a normálne šialených. ... Toto je návod na použitie mimoriadnych ľudí a tých, ktorí sa nimi chcú stať.“
Kniha, resp. "učebnica", ktorá skutočne naučí :-)
Záleží od uhla pohľadu... na jednej strane je to pekná kniha, na druhej strane si poviete, že ste čítali aj oveľa lepšie.
Nezáleží na tom ako veľmi je dobrá učebnica, ale na tom, ako veľmi sa chce človek daný jazyk naučiť!