Odsúdený přehled

Odsúdený
https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58575/odsudeny-58575.jpg 4 86 86

Desivý rodinný trojuholník: matka, syn a drogy Autentický príbeh milujúcej matky, ktorej lásku k synovi nezničia ani drogy. Kniha bez akýchkoľvek príkras, bez vymyslených postáv, bez túžby po senzácii – skutočný osud ženy, ktorej sa v živote naozaj „stalo všetko“. Rovnako ako tisíce iných žien, aj Vlaďka zostane po rozvode sama s dospievajúcim synom Lukášom. Konečne s pocitom, že to najhoršie už má za sebou a pred sebou dosť času na to, aby si dala život do poriadku. Svojho syna miluje, no napriek tomu, alebo práve preto, si nevšimne, že berie drogy. Keď Lukášova závislosť vyjde najavo, je už neskoro. Nepomôže mu ani liečenie, nezachráni ho ani milujúca mama, ochotná pomáhať mu v každej situácii a za každú cenu. Lukáš skončí na ulici ako feťák schopný spraviť čokoľvek, len aby si mohol kúpiť svoju dávku - podvádza, vydiera a kradne. Ani po dvoch rokoch strávených vo väzení sa nedokáže vrátiť do normálneho života, droga ho opäť premôže. Mama je pre neho len zdrojom peňazí, no o všetky ju už dávno obral a ona sa pred ním musí skrývať... Prvú reportáž o Lukášovi Hoffmannovi odvysielala televízia JOJ v roku 2006. Príbeh mladého muža, ktorý prešiel peklom drogovej závislosti, bol niekoľkokrát vo väzení, rok strávil v resocializačnom stredisku a napokon sa veľmi úspešne predstavil ako herec v televíznom seriáli Odsúdené, pozná celé Slovensko. Kniha Odsúdený je autentickým príbehom jeho mamy. Na základe rozprávania Vladislavy Hoffmannovej ju napísala Eva Bacigalová, autorka knihy Čistá nuda.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odsúdený. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

lalela
13.08.2022 4 z 5

Kdo nezažil, nepochopí, kdo zažil, bolí ho srdce. Bolí ho srdce z toho, když čte, to co sám ví a zažívá nebo zažíval. Hodně tyto knihy vyhledávají rodiče, aby našli řešení. Oni ho v podstatě znají, ale nechtějí si připustit, že se musí opravdu odstřihnout, nebo je to semele taky, jako to semlelo Vlaďku. Až když se dokázala odstřihnout, tak se paradoxně vše vyřešilo. Není to lehké, říkáte si, proč právě já? Kdy už bude konec? Za co? Ať někde zhebne ve škarpě, ať už mám klid. Jsou to strašné myšlenky, které vás napadají. Trvá to strašně dlouho, někdy se to povede, ale někdy si opravdu feťák nepřipustí, že potřebuje pomoct. A jak už bylo mockrát napsáno v těchto knihách, dokud si dotyčný nepřipustí sám, že pomoc potřebuje, že už takto nechce žít, tak mu žádné zákazy, výčitky, ani pomoc od bližních nepomůže. Velmi bolavé ale moc poučné čtení.

martina8156
15.11.2021 5 z 5

Velice silný a smutný příběh. Kdy na jedné je vidno, co dokážou drogy udělat s člověkem, na straně druhé matka, která i přeze všechno miluje svého syna i za cenu vlastního života. Jsem sama matkou skoro dospělé dcery a nikdy nikdo nevíme, co nás rodiče může potkat. Cesta k drogám a závislosti je velice rychlá a krátká, bohužel dopady jsou pro všechny zúčastněné celoživotní.


Jajina564
11.05.2021 5 z 5

Hodně silný a smutný příběh.....

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odsúdený v seznamech

v Přečtených126x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených13x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst60x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x