muchomurka komentáře u knih
Zajímavé čtení, sice to nebylo tak strhující, jako Agathiny detektivky, ale i tak to mělo něco do sebe. Je zajímavé číst o dobách, kdy Agatha žila a co podnikala. Nejvíce mě zaujaly ty nákupy. To by bylo, to zažít. Na druhou stranu by to pro mě nebylo, neb bych nesnesla to, že se něco ztratí, všichni po vás chtějí "dary", grrrr. A teda co mi rvalo srdce, tak bylo zacházení s nálezy, které nechtěli nebo nebyly z doby, kterou chtěli. Taková škoda. Vím, že to byla taková doba, ale i tak.
Mnohem lepší než Němé oběti, hlavně zde nebyl ten otravny Colm Healy. Opět napínavý příběh od kterého jsem se nedokázala odtrhnout. Co ze začátku vypadalo jako jednoduché zmizení se proměnilo v nebezpečnou honičku o čas - sice se to dalo čekat, ale i tak mě překvapilo, jak moc se to obrátilo.
Tento díl byl utrpení. Nudné vyprávění bez špetky humoru. Občas jsem se v dialozích ztrácela, nějak jsem nechytala pointu. Pippa byla protivná. Měla být svá, cáklá a prima holka, ale mě to přišlo příliš umělé, nevěrohodné. Z celého toho příběhu se dalo vytřískat tolik, ale bohužel z toho vznikl tento nemastný neslaný odvar. Chybělo tomu jiskření, očekávání. Jediné plus za ostatní postavy z předchozích dílů, ale i tak, bylo to nedotažené. Spousta řečí o ničem, přitom by se člověk tak rád dozvěděl, co se děje.
Zajímavě napsaná detektivka. Sice jsem konec s překvapením i tak vytušila, ale příběhu to neubralo. Celkově to bylo čtivé, i když teda Sam by občas zasloužila, protože tolika lidem vždy slíbila, že nikomu danou informaci neřekne, že je to jen mezi nimi a vzápětí ji někomu vyslepičila. Také jsem podle popisu děje čekala, co budou odkrývat v domě Náčelníka a co všechno objeví, ale ono to bylo jinak, což nevadí, jen to není to, co jsem čekala, že v knize dostanu. Konec byl trochu kvapný a doufala jsem, že vrah bude trpět za to, co prováděl.
Do knížky jsem chtěla jen nakouknout, zda mě bude bavit a pak už jsem se od ní nemohla odtrhnout. Sice jsem začala číst jinou knihu, ale ta šla stranou. Napínavý příběh, tajemno, láska, konspirace, osud světa... co víc si přát? :)
Sice mě překvapilo, jakým směrem se příběh ubírá, ale to mi nevadilo a byla jsem zvědavá, jak to skončí. S koncem jsem spokojená, ale po té jízdě před tím, kdy jsem hltala každou stránku, byla poslední kapitola lehce utahaná, což je škoda.
Knížku jsem si koupila, protože se mi hrozně moc líbila obálka. Vůbec jsem netušila, co od knihy čekat, ani ten kratičký popis mi moc nenapověděl. A byla jsem velmi příjemně překvapená. Knížka je naprosto skvělá, musela jsem se často krotit, abych se nesmála na celé kolo, když jsem si po cestě do práce četla.
Výborný humor, příběh zasazený do zajímavého prostředí, intriky, láska, hlavní postavy, které se Vám dostanou pod kůži (a nejen hlavní postavy, třeba babičku Eduarda a Jany bych si ráda užila na stránkách knihy víc).
Občas mi tedy přišlo, že autorky skákaly mílovými kroky mezi jednotlivými obrazy (např. šup a byli ve Francii) a moc jsem nechytla to s tím medvědem, ale to jsou drobnosti. Příběh plynul víc než hladce a jen jsem doufala, že Marii (tu ropuchu) více potrestají. K této knížce se určitě budu moc ráda vracet.
Podle názvu jsem tak nějak nečekala, že kniha bude o tématu coming outu. Vlastně nevím, o čem jsem si myslela, že bude, ale o tomhle ne. Přes prvotní překvapení jsem se přenesla rychle a do knížky se začetla. Příběh skvěle ubíhal. Líbilo se mi, že postavy působily realisticky, děj měl spád, byla tam romantická linka. Sice mi chvílemi přišlo, že se nic moc neděje, a přesto to nenudilo. Po dočtení jsem si říkala, že mi tam něco chybí, ale ani nevím co, protože takto to bylo akorát správně.
Sladký příběh, který ničím nepřekvapil. V podstatě se tam nic moc nedělo, postavy z minulých dílů se sem tam jenom mihly (což je velká škoda). A Londonino neustálé váhání bylo až nudné. Chyběla tomu jiskra, lehkost, vtip. Ale jako oddychovka dobré.
Tenhle díl se mi moc líbil. Zajímavý námět, i když bez scén v domě hrůzy bych se docela dobře obešla. Ale líbilo se mi, jak autorka příběh sestavila. Jen jsem se modlila, aby Jane měla dost rozumu a otevřela oči a dala najevo, že ji na Gabrielovi záleží (já ho fakt zbožňuju). A teda také Jane obdivuju, tak krátkou dobu po porodu a už se vrhá do akce, lítá letadlem, je fit a v pohodě. Jinak i když mi přišlo pátrání v příběhu trochu upozaděné a pak najednou překotné, se mi kniha líbila a těším se na další.
(Jen malá poznámka na závěr - Maura nemá zrovna štěstí na chlapy. Třetí kniha a zase to nevyšlo. Jeden je exmanžel, druhý mrtvý, třetí lump. Jsem zvědavá, co jí autorka naloží v příštím díle. Snad taky najde štěstí.)
Napínavý příběh, ale přišlo mi, že byl jaksi upozaděn a do popředí autorka zasadila trable s láskou Jane Rizzoliové a Maury Islesové. Nevadí mi, že to tam bylo, jen bych chtěla i více detektivního příběhu. A stejně jako u ostatních knih Tess Gerritsen, i zde platí, že některé dějové linky nechala Gerritsen vyšumět, konec měl velmi příkrý spád a hotovo. Přesto se mi tento díl líbil víc než předchozí, protože zde bylo víc Maury a Jane byla víc člověk.
Napínavá knížka, která mě vtáhla do děje. Ale ocenila bych méně roztříštěného děje, hlavně z počátku knížky a ne tak rychlý, strohý závěr. Také se mi líbilo hledání souvislostí s teď a před sto lety. Jen je škoda, že vždycky se hlavní postavy pro něco nadchly a pak to nějak vyšumělo. Skvělé teorie o teď a tehdy a pak ani půl slova, proč to třeba zavrhli? Něco chtělo více dovysvětlit, něco zase bylo pitvané až moc. Ale se závěrem a celkově příběhem jsem nadmíru spokojená. Knížka měla napětí a spád a vše se vysvětlilo.
Zbožňuji knížky od J. Lynn. Na tuhle jsem se moc těšila, ale zároveň se i bála, abych nebyla zklamaná. Ale J. Lynn opět napsala skvělou knihu se strhujícím příběhem, od kterého se nešlo odtrhnout. Fak jsem se snažila číst pomalu a užívat si to, ale nešlo to.
I když šlo o tak příšerný zážitek, jako je napadení a vraždy, přesto se mi líbilo, že toto autorka proplétala láskou a prvními zamilovanými kroky hlavní dvojice. Nemám, co bych příběhu vytkla. Sice jsem si ve dvou třetinách tipla, kdo je vrahem, ale to mi na knize nic neubralo. Jensen byl sympaťák a jsem ráda (spoiler), že to nebyl on, dost jsem se toho bála (chvilku jsem měla pocit, že čtu podobný příběh jako od S. Sheperd - Hra lží) a zklamalo by mě, kdyby to byl on. A jen by mě zajímalo, co měla Ella s těmi brouky, doufala jsem v nějaké další vysvětlení a ono nic. :D Jinak i přes vážnost děje se mi líbilo jeho odlehčení a vtip.
Už se mo těším na další autorčinu knihu a doufám, že letos vyjdou minimálně ještě aspoň další čtyři.
Příběh se mi moc líbil, potřebovala jsem knížku na jedno zhltnutí s nenáročným milým dějem. Líbilo se mi jiskření, vtipkování a celková atmosféra mezi Malem a Anne. U Anne se mi líbilo, že nebyla ufňukaná hrdinka, příjemná změna. :) Na to, jak měla knížka hodně stránek, se tam toho příliš neudálo, což bylo na jednu stranu škoda. Doufala jsem, že se například nějak dořeší problém se Skye, nebo že se bude příběh více věnovat Lori apod. ale celkově můžu říct, že i takto mi to velmi vyhovovalo a jsem spokojená.
Zajímavá knížka. Bohužel tohle téma znám blíž a vím, jak se s tím těžko bojuje. A proto jsem moc fandila Meg, aby ten svůj boj vyhrála. Aby rodina pochopila to, co ona už dávno věděla, že je maminka nemocná, a aby to dobře dopadlo.
Jinak pojetí příběhu mě dostalo, čekala jsem pouze nějaké milé vyprávění a vzpomínání, které líně plyne, což tak ze začátku i vypadalo, ale pak autorka překvapila. A musím říct, že pro mě mile. A ten konec - děkuji. I přes to všechno, čím si kdo musel projít, to bylo milé, pohlazení na duši.
Mělo to být velké finále série Pátá vlna, ale já jsem zklamaná. Co je to za finále, které nekončí prostě dobře, všichni přežili a jsou šťastní? Mně se to nelíbilo. Chtěla jsem velikou lásku, která všechno překoná a zachrání. Ale ne takto, jak to napsal autor.
Knížka byla zdlouhavá, spousta různých pohledů různých postav, roztříštěnost děje, nějaké filozofické úvahy (či aspoň pokusy o ně), to všechno děj zpomalovalo. Navíc jsem se nedokázala sžít s Cassii, rozčilovala mě celou dobu. Zato Eso se dobře vybravila.
Celkově - první díl fantastický a od druhého to šlo hodně z kopce. Přijde mi to obdobné jako u série Labyrint. Taková škoda.
Jednoduchý příběh, který jsem potřebovala přečíst - prostě ho jen tak zhltnout a moc u toho nemuset přemýšlet. Ze série "Božský ..." mi přišla tato knížka nejslabší. Asi mi chyběl ten alfa samec, jako u předchozích knížek. I když na druhou stranu to byla zajímavá změna, ale autorky z ní mohly vytěžit podstatně víc. A ten jejich rozkol byl divný. Vůbec se tam nehodil. Moc se mi líbilo, jak Ruby o všem mluvila a vyříkávala si to rovnou a tohle bylo dost v rozporu. Achjo, škoda toho. A také jsem doufala, že bude zlo potrestáno - v tomhle případě Tony.
Ale jinak fajn čtení.
Zajímavý nápad, moc jsem se na příběh těšila. Sice byl celkem čtivý, ale hrozně se to táhlo. Prvních 200 stran se nic moc nedělo, pořád dokola se opakovalo to samé. Navíc mi vadilo, že Lash přecházel různé náznaky a informace (např. co mu řekla před smrtí manželka superpáru dvě). Nebo jsem čekala, že bude řešit problém s bankou a mizející poštou, autor to rozvedl do kapitoly a pak v další nic.
Závěr jsem již trošku tušila, ale nebylo to špatné, příběh dostal spád. Celkově takový lepší průměr.
Konečně jsem to dorazila. Žádný zázrak, sem tam jsem se zasmála. Ale nechápu, proč když mají takový skvělý vyvážený vztah, jedou do Vegas, kde to hrozí průšvihem jen při pomyšlení na to místo hříchu. Sice se Drew držel a i přes to místo neudělal žádnou hovadinu, ale i tak, žádná sláva.
Uf, přečteno. S příběhem (se všemi díly) jsem celkem spokojená, byla to pohádka, vždycky kousek před spaním pro sladké sny. :D
Třetí díl se mi celkově líbil nejméně. Ana byla na zabití, kolikrát jsem si místo jejích odpovědí vymýšlela své vlastní, než které říkala ona, jinak bych musela nad jejím chováním a uvažováním řvát. Hodně řvát. Pořád chtěla po Christianovi dospělé chování, ale sama se kolikrát chovala jak umanutá puberťačka. Naopak Christian byl skvělý, tady se mi moc líbil.
A paradoxně mě víc bavila první polovina knihy (a pak tedy závěr), než se to začalo kazit. Takový přeslazený příběh, zprávy z ráje, to mi vyhovovalo. :) Konec pak byl dost šup šup a je hotovo, snesla bych ještě nějaké dovysvětlení. I když pravda, už to bylo dlouhé i tak víc než dost. Od knížky jsem dostala to, co jsem očekávala. Jsem spokojená.
(A naprosto souhlasím s komentářem od evasamankova. Chápu, že se některým čtenářkám kniha nelíbí, každý jsme jiný, ale nemusí to obecně shazovat a hanět.)
(Obsahuje spoilery.)
Na knížku jsem se hodně těšila a jsem zklamaná. Doufala jsem, že příběh bude mít "to ono" a že prostě bude končit dobře. Ale takový závěr? Co to vůbec za konec je? Asi je dobrý, ale jen pokud si to tak člověk přebere. Pořád jsem doufala, že se probudí a že si také bude pamatovat ty dva roky s Avery. A že navážou v opravdovém světě na ten svůj.
Ale stejně mám mám pocit, že té knize chybí poslední kapitola, dvě. Přece to nekončí takto divně... Se s tím koncem nějak nemůžu popasovat, srovnat. :(
Jinak nesouhlasím s chováním Joshe ohledně Hope. To prostě nedává smysl. Vzhledem k tomu, jak se celou dobu k Averey choval, si myslím, že když mu řekla, že se jí to nelíbí a nechce to, by spíše jeho povaze odpovídalo to, že Avery vyjde vstříc, pochopí ji a udělá pro ni cokoliv.
Hm, jsem z toho zmatená a zklamaná a rozčarovaná. Krásná katastrofa byla boží knížka, tak jsem očekávala i od této jisté kvality, ale bohužel. :(