mysteriouslukas

Pěkná povídka o sobeckosti a hamyžnosti některých jedinců tohoto světa.

Hlavní hrdina je hotový všeuměl. Zvládá číst z hvězd, stopovat v poušti, vrhat nožem a střílet jako nikdo. Nebojácný a nezkrotný. Tento příběh pobaví i zaujme, pěkné oddechové čtení.

Další celkem poutavý příběh, ale nezaujal tak jako ostatní. Napsáno je to dobře ale chvíli trvalo, než se děj pořádně "rozjel".

Taky je to dobrá povídka, ale přijde mi malinko slabší než některé z dalších z této edice.

Jeden z dalších westernových příběhů. Tento příběh je místy lehce erotický, ale nic nevybočuje z děje o kterém tato povídka je. Jako obvykle dobře čitelná povídka.

Perfektně popsaná situace jak se Němci chovali k židům a jakou situaci odstartovali od koncentračních táborů, izolace židů, nenávist k židům. Pro ty, kteří o té době vědí málo (třeba od prarodičů) a chtějí si představit, jak takové věci fungovali a co všechno se na lidech zkoušelo, pak je tato kniha ta pravá. Opravdu strhující příběh jedné rodiny. A to takových příběhů je spousta, jen nebyly zveřejněny nebo se o nich nemluví. Fotografie a poznámky na konci knihy jsou také strhující. Doporučuji všem i "adolescentům" aby si udělali obrázek o historii nám velice blízké.

Tento styl psaní mě baví. Velice dobře popsány zážitky z války i z osobního života kterých nebylo příliš. U některých pasáží jsem se pozastavoval, jiné jsem doslova hltal a představoval si situace z knihy. Dobře napsáno a dobře se čte.

Velmi stručně a výstižně zpracovaná kniha o kávě. Ideální pro začátečníky baristy nebo pro začínající "kavaře". Zde se dozvíte základy a druhy přípravy kávy, které jsou velmi dobře popsány, takže vše pochopí i naprostý "lajk". Doporučují všem i pro rozšíření obzoru.

Tento příběh jsem doslova zhltnul. Pěkně napsáno a děj taky super.

Celkem výstižně popsaný příběh. Ideální čtení do vlaku nebo na volné odpoledne. Edice Rodokapsu se čtou dobře.

Nostalgie. Pořád ho mám doma i se svými kresbami. Bylo to krásné období a pokaždé když ho otevřu, tak se zavzpomínám a půl dne se mnou není řeč :-D

Velmi pěkně zpracovaná kniha. Kniha je vhodná i pro děti řekl bych tak od 5. třídy ZŠ, je plná obrázků a není náročná na čtení. Určitě doporučuji přečíst více knih z této edice. Jsou naučné a rozšíří všem obzory. (alespoň ve zkratce)