natalie2171 natalie2171 komentáře u knih

Percy Jackson - komplet 1.-5.díl - box Percy Jackson - komplet 1.-5.díl - box Rick Riordan

Jóó tak tento příběh se dokáže docela dost vrýt do těla. Po přečtení celé této série mě opravdu dost začala upoutávat řecká mytologie a také jsem se donutila přečíst si všechny ty příběhy, báje a vše o bozích. Příběh upoutá, pobaví, napne a to všechno jsem si parádně užila. Byla jsem ráda, že v 5. díle už hrdinové nejsou takoví smrkáči (sranda). Přece jen mi přišlo blbé číst takové povídky, které se bohužel nacházejí v oddělení pro děti.. S čím teda moc nesouhlasím. :D A nakonec chi říct. Nedívejte se na filmové zpracování pokud nejste opravdu zoufalí. To co tam změnili a udělali z toho skoro americkou mytologii mi nahnalo do těla nechuť.

Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Úžasné zpracování knihy. Mě jen trochu nebavila ta věc s tím "Stínem políbená" a tak :) Mám ráda trochu akčnosti, ale i tak jsem si tohle vysvětlování docela užila, přece jen fantasy je moje :) Rose. Její komentáře se mi usadily v hlavě a ještě dlouho se tomu budu smát. Dimitrije jsem čekala trochu přístupového, ale i tohle má své kouzlo. A Mini-Miu jsem nenáviděla už od začátku. Kdybych byla na místě Rose, už by skončila zmlácená, zákaz-nezákaz. :D

Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Člověk někdy nemůže uvěřit, kam až zajde lidská pošetilost a kam až jsou lidé schopni zajít. Všechno mi to přijde jako opravdu masivní porušování přírody a zasahování do věcí, které by nám měly být ukryty. Kniha mě dojala, ihned jsem si to oblíbila a snad jsem si z toho i něco vzala. Bylo úžasné sledovat to celé, ty proměny až do konce. Tuhle knihu mám v plánu vrazit do ruky každému, který se směje takovýmto lidem a lidem, kteří by měli občas některé věci nechat být.

Aliance Aliance Veronica Roth

Občas trochu dlouhé povýdání a pořád myšlenka jen v jednom a tom samém bodě. Avšak to, co nám autorka předepsala a tu pravdu o všem jsem opravdu nečekala. Doslova jsem se musela zastavit a chvíli přemýšlet. Bohužel mé překvapení vystřídal hněv, když jsem došla k osudné části o které všichni tak mluví. Smutné. Hodně smutné. Přijde mi to nespravedlivé, protože Tris a Tobias si zasloužili mnohem lepší život, protože toho tolik udělali a dokázali. Konec knihy mě skoro zhroutil, protože jsem chtěla křičet: TO NENÍ FÉR!!!
Ale dost pesimistického a musím knihu zhodnotit jako pěknou, ale 1. díl byl 100% nejlepší :)

27.12.2014 3 z 5

Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Musím se přiznat. Čekala jsem toho víc. Možná jsem jen chtěla nějaké úchylné scénky s Tris, ale přeci jen je to o něm. Dozvěděla jsem se toho docela dost, ale nějak mi přišlo, že se to v Divergenci trochu neprojevilo. Mnohé Tobias věděl, ale nepřišlo mi, že by do toho zrovna 2x zasahoval. Ale bylo to moc pěkné, příběh jsem si užila a můžu doporučit, hlavně pro fanoušky trilogie Divergent. Udělala jsem si díky tomu pěkný obrázek Tobiase. :)

27.12.2014 3 z 5

Rozdělená srdce Rozdělená srdce Bettina Belitz

Knihu jsem zhlta opravdu rychle a říkala jsem si: Úplně super!! Dokonalé!!
Poté jsem si knihu přečetla vícekrát a došlo mi, že 500 stran bylo už opravdu hodně. Postupem času jsem našla v knize nedostatky, zdlouhavé řeči a mlení o tom samém. Pěkný příběh, pěkně zpracované postavy a myšlenka, avšak jsem se nedočkala závěru. Konec-nekonec, to už nedokážu říct. Bohužel. Další díl prý přeložený nebude a já v němčině zrovna nevynikám. Škoda.

27.12.2014 4 z 5

Klan koní Klan koní Live Bonnevie

První myšlenka: Doufám, že to nebude nějaká přihlouplá holčička a příběh o pohádkovém koníkovi. Dooost jsem se spletla. Do příběhu jsem se natolik zažrala a mnoho jsem se toho dozvěděla o zdejším zvyklostem. Jelikož jsou tyto severské země mé oblíbené, dost jsem byla ráda, že autorka všechno dostatečně popsala a vysvětlila. Možná jen konec mi přišel trochu unáhlený, ale všechno ostatní to vynahradilo. Škoda, že takových lidí není víc jako autorka

Odhalená Odhalená Kristin Cast

Vždy se vrhnu do dalšího dílu této série a čekám od toho bůh ví co. Bohužel, knihu jsem jen z mého donucení dočetla do konce a stále jsem docela mimo. Nevím, proč autorky udělaly z toho takovou sáhodlouhou patlaninu. Vím, že se to třeba nedá nacpat do třech knih, ale tohle už mi přijde jako reklamy mezi vyhodnocení soutěže. Doufám, že už bude brzo konec a já se konečně něco dozvím, protože s takovou už mi to hlava moc nebere a celý příběh mi nějak ztrácí zálibu.

27.12.2014 2 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Naštěstí i přes to, že jsem viděla jako první filmové zpracování jsem si knihu představovala podle svého a celý děj se mi vpil do hlavy. Moc pěkná knížka, stejně jako ostatní 2 díly, ikdyž se mi jako hodně lidem nelíbí závěr 3., finální knihy celé série. Dávám 5 hvězdiček, protože si to tato kniha zaslouží, stojí za to přečíst! :)

Splynutí Splynutí Maggie Stiefvater

Celá série Vlci z Mercy Falls mi po chvíli přirostla k srdci a našla jsem v ní pěknou myšlenku. Upřímně jsem ale čekala trochu vyřešenější konec. Nelituji, že jsem si sérii přečetla :)

27.12.2014 4 z 5