Nedelim_se

Půjdu proti proudu. Tohle byla neskutečná slátanina, navíc špatně napsaná. Mafiánská tématika bývá obvykle něco, co se mi dobře čte, ale toto byl tedy "zážitek". Nevím, jestli je to tím, že knihu přeložil muž, nebo je takto napsaná už v originále (zkusím sehnat a srovnat), ale takto toporně popsané sexuální scény se jen tak nevidí. Víc se rozepisovat nebudu, nechci spojleřit :-)

První kapitola a měla jsem chuť to odložit. Druhá kapitola = cože, tam má kočka svoje vlastní kapitoly? Odkládám. Po pěti minutách to z nějaké divné zvědavosti vezmete do ruky znovu a nakonec jsem ráda, že jsem tomu dala šanci, protože za mě skvělé!

Četlo se to samo. Čekala jsem větší "wow", co se týče odhalení vraha, ale budiž odpuštěno. Tahle paní mě taky baví :-)

Vyděsil mě počet stran. Ne proto, že by mi to vadilo a neuměla jsem to přečíst. Ale proto, že (omlouvám se všem fanouškům) nemůžu přijít na chuť knihám od Kinga a bála jsem se, že narazím přesně na ten styl psaní. Mnozí tvrdí, že děj se dal zhustit do méně stran. Ano, dal, ale pak by to tak nějak nebylo ono. K téhle knize nějak patří rozvláčnost a (někdy) nuda.
Asi to nebude nic, co bych doporučila dál, ale .. neurazilo mě to

Velké těšení a očekávání po předchozích třech dílech. Předobjednávku jsem udělala snad mezi prvními. Po vyzvednutí knihy bum, první zklamání. Tenké :-( 193 stran.
Samotný příběh má obrovský potenciál a určitě na nejméně 400 stran. Toto bylo zmatené, rychlé, zhuštěné. Nicméně ano, zhltla jsem to za dvě hodiny. Ta paní mě prostě baví a snad si to příště napraví.

Někdo tu psal, že autorka umí člověka dovést k zamyšlení nad životem. To mohu potvrdit. Někde v polovině knihy jsem se objednala ke kadeřnici :-D
Jinak krásná práce, i první "seznamovací" polovina.

Kniha pro nenáročné, takové odpočinkové čtení po hektickém pracovním týdnu. Ano, čte se to poměrně snadno, rychle, nemusíte u toho ani trochu přemýšlet. Časem si zvyknete na autorovo vnucování toho, kolik kapel v životě oblažil tím, že o nich napsal článek a na konci zjistíte, že jste něco četli, ale vlastně nevíte proč

Jediná kniha pana Kinga, kterou jsem vydržela neodložit. Snad pro tu absenci nadpřirozena. Ale i v tomto případě jsem třeba půl stranu , stranu přeskočila. Pro tu (pro mě) nesnesitelnou touhu autora všechno okecávat a něco přirovnávat k rozšklebeným ústům mraků.

Tak jsem se opět nechala zblbnout nálepkou "Světový bestseller". Protivná hlavní hrdinka, ... nesčetněkrát "detektive šéfinspektore" už tu zmínilo více lidí (peklo) a jsem ráda, že nákup Dívky v ledu pokryly body z cafeterie. Vtíravá žádost autora na konci knihy, aby se mu čtenáři ozvali na všechny možné sociální sítě, je jen třešnička. Pan Bryndza pro mě ne, stěhuje se do krabice k panu Kingovi :-)

Já nevím, jestli to pramení z nějakých zážitků z dětství autorky, nebo jsem špatná cílová věková skupina, ale touha mít za hlavního hrdinu ňoumu se nese už od Ashburnů (kde teda hlavní postava byla ultra blbka). Ono se to vlastně čte hrozně dobře, je to taková lehká, oddychová věc, ale na konci by se otazník nad vaší hlavou dal nahmatat.

Prvních sto stran jsem si říkala, že to přijde, že všude říkali, že to po prvních sto stranách přijde (proč si kupuju knížku, u které vím, že prvních sto stran protrpím?). Po sto stranách popisu, jak někdo někam jezdí, na čem jel, jakou to mělo barvu, prokousáním se všemi cizími názvy ulic, domů, kytek, rohů, mostů a čeho všeho pokračujete a najednou zjistíte, že jste za polovinou a neděje se stále vůbec nic. Odloženo.
Řekla bych, že komu se čte špatně King, tomu se bude špatně číst i Simmons.
Pardon, pane Simmonsi, já váš fanda nebudu :-)

Knihu jsem přečetla..no, spíš zhltla..chvíli po jejím vydání. Od té doby chodím po knihkupectvích a všude si žádám "knihu podobnou Zimním lidem". Za mě super!

Rozporuplné pocity. Ano, kniha je napsaná poutavě, zajímavě, nicméně za mě je to celé příliš "rychlé". V podstatě jako byste se na začátku knihy nadechli a na konci vydechli, není nikde moc prostoru si od pátrání oddechnout. A celé to mohlo být kratší. Čímž nechci říct, že se nečetla dobře. A souhlasím s dříve zveřejněným názorem, že není radno knihu číst s únavou za očima.