nelcakr nelcakr komentáře u knih

☰ menu

Plavba smrti Plavba smrti Yrsa Sigurðardóttir

Moje první kniha, kterou jsem od autorky četla a rozhodně mě nalákala na další tvorbu. Trochu tajemné, do detailů promyšlené. Mně se to líbilo.

09.10.2024 5 z 5


Živá minulost Živá minulost Veronika Martinková

Stejně jako předchozí díly se mi hodně líbil i tento. Celou knihou prostupovaly drobné náznaky, skoro nenápadné zmínky vedoucí k pachateli...a já jsem pořád přemýšlela, kdo je vrah, ale zrovna toto jsem si netipla. Zároveň se mi hodně líbilo, že to vlastně nakonec dávalo dokonalý smysl. Vrhám se na další díl.

09.10.2024 5 z 5


Odsouzen k smrti Odsouzen k smrti Veronika Martinková

Druhý díl (pro mě tedy třetí, protože jsem začala Vinou a trestem) a opět pecka. Tentokrát je příběh vyprávěn už z pohledu Hany a Davida. Hana mě tady teda občas štvala, ale zase musím přiznat, že emoce zvládne vzbudit. :) Pachatele jsem neuhodla a konec mi teda přišel hodně smutný.

26.09.2024 5 z 5


Podíl viny Podíl viny Veronika Martinková

Nejprve jsem si přečetla třetí díl série (nominovaný na cenu Magnesia Litera) a protože se mi kniha moc líbila, pustila jsem se hned do zbylých dílů.
Podíl viny je trochu jiný (i jinak koncipovaný) než Vina a trest. Není psáno z pohledu Hany a Davida, ale z pohledu Hany a Anety, což je studentka podezřelá z vraždy. Během celého příběhu nechává Aneta čtenáře na pochybách, zda čin skutečně spáchala. Nejedná se o klasickou detektivku, je to hodně psychologické. Mně se to líbilo hodně.

26.09.2024 5 z 5