Netopyr07 | Komentáře u knih | Databáze knih

Netopyr07 Netopyr07 komentáře u knih

Z deníku marnosti Z deníku marnosti Dominik Pecka

Žasnu nad každým, kdo dokáže říct "Podívej se na něj, takový dědek vyžraný a stěžuje si, jak hrozně TRPĚL, stovky by se dožít nechtěl?" Právě díky víře a vnitřní síle dokázali ti lidé přežít. Deník je plný hlubokých myšlenek i "obyčejného" vyprávění, jak to ve vězení, pardon, v nápravných zařízeních, chodilo. Rozhodně doporučuji.

25.08.2019 5 z 5

Deník saúdské manželky Deník saúdské manželky Soňa Bulbeck

Vážně dobrá oddechovka. Ne, že bych zatoužila jet do Saudské Arábie, ale rozhodně jsem si u knihy odpočinula, často se i zasmála (např. u pasáží, kde pan doktor hledal škorpiona a zooložky hledaly hady). Kdyby bylo pokračování, rozhodně bych nepohrdla. Kniha mohla být delší :-)

23.08.2019 5 z 5

Nic netrvá věčně Nic netrvá věčně Sidney Sheldon

Četla jsem ji snad již po třetí, po čtvrté... Je to báječná oddechovka z lékařského prostředí. Možná spoiler :-) : Až teď mi došla trochu nelogická "vize" obžaloby (na začátku knihy), kdy údajně Paige chladnokrevně plánuje vraždu pacienta, jelikož chce cestovat a potřebuje na to peníze. Teprve v závěru knihy je, jak si obžaloba představovala, že by k penězům, donucením pacienta, aby jí odkázal své jmění v závěti, přišla. Ale to je jen drobný detail, protože vlastní příběh se čte krásně.

19.07.2019

Don Bosco a veselost salesiánských hochů Don Bosco a veselost salesiánských hochů Bedřich Vašek

Milé dílko, které mělo ve své době propagovat salesiánskou kongregaci a její činnost :-) Zajímalo by mě, kolik se po ČR potuluje výtisků a KDE :-)

07.06.2019 5 z 5

To je moje biblička pro křehká a nežná a odvážná srdíčka To je moje biblička pro křehká a nežná a odvážná srdíčka Honza Volf

Hezké myšlenky, některé opravdu potěší duši, hezké fotografie. Ale mě tam hrozně štvou ty pravopisné chyby, nemohu si pomoct :-)

25.11.2017 4 z 5

Slavík za mříží Slavík za mříží Jiří Miček

Jak to napsat... Kniha je fascinující svým příběhem. Člověk skoro minutu po minutě prožívá, co prožívali lidé v těch šílených 50. letech při pronásledování řeholníků a řeholnic. Čte myšlenky fízlů a estébáků a dělá se mu nanic z jejich replik. Mráz mu běhá po zádech, když s Václavem Filipcem prchá v severních Čechách skrz les... Doporučuji každému, kdo chce vědět o 50. letech, ačkoli toto je románově napsané. Blahopřeji autorovi!!!

04.11.2017 5 z 5

Dílo salesiánské : kus sociální práce katolické církve Dílo salesiánské : kus sociální práce katolické církve Augustin Štancl

Knížka vyšla jako "propagační text" o salesiánech, které se Mons. Štancl snažil získat i pro Československo a velice se zasloužil o to, že kongregace začala působit ve Fryštáku na Moravě :-) Pro seznámení se salesiány výborná publikace - nejen v první republice, ale i dnes :-)

02.09.2017

Josef Kubín: Člověk v nesprávné době na správném místě Josef Kubín: Člověk v nesprávné době na správném místě Milan Jandáček

Stručná, jasná, výstižná - životopis a vyprávění lidí, kteří P. Josefa Kubína znali. Podle všeho velmi dobrý člověk, plný laskavosti a humoru a odvahy a ... Zajímavé jsou také protokoly o vazbě a rozsudek z roku 1957-58.

24.07.2017 5 z 5

Velká rybářka Ema Velká rybářka Ema Adolf Stach

Hezká vyprávění o rybářském nadšení, rybách, přírodě, řekách, různých vodních tvorech... a sem tam i Emě Destinnové, která je zde představena jako milovnice rybářského umění :-)

20.05.2017 3 z 5

Dopisy z Koreje Dopisy z Koreje Václav Klement

Vyprávění o misijním úsilí českého salesiána v Koreji mě nadchlo. Ne, že bych se hned chtěla vydat na misie, ale pokud má člověk opravdu povolání a ve své "práci" se najde jako padre Václav, je jistě velmi šťastným člověkem. Z dopisů se čtenář doví o mentalitě Korejců, o situaci v zemi na konci 80. let 20. století a např. i o tom, jak je krásná tamní příroda :-)

20.05.2017 5 z 5

Pirátovo oko Pirátovo oko Guy Bass

Trošku slabší, než jiné díly (čtu to napřeskáčku), ale dobré. Piráti johoho, proč ne... Arabela je drsoňka a Netopice je "hustá" :-D

12.04.2017 5 z 5

První poločas První poločas Matěj Novobilský

Zajímavý příběh, poněkud ovšem rozsáhlý. Pro fotbalové fanoušky taková kronika zápasů a událostí kolem fotbalu, které vlastně plynou stále dál. Vhled do myšlení fotbalistů i fanoušků. Autor píše blog, že? Z čehož vyplývá časté opakování téhož. Dlouho jsem čekala, kdy to se Santiagem sekne, a nebo se z nemoci vylíže :-) Zaujaly mě občasné popisy míst. Někdy až básnické líčení přírody :-) Je vidět, že autor má talent.

31.03.2017 3 z 5

Milá sestřičko... : dopisy otce Vladimíra sestře Růženě Milá sestřičko... : dopisy otce Vladimíra sestře Růženě Vladimír Koudelka

Milé, přátelské dopisy s radami duchovního vůdce mladé dívce, která se stala dominikánskou mniškou. Nejpůsobivější pasáže se týkají mezilidských vztahů, a to jak všeobecně, tak v uzavřené komunitě. Poučit se z nich může každý a nebo si alespoň říci "Aha, takže je to vlastně všude stejné a snažit bychom se měli všici. Když se o něco snaží jen jeden, často to nefunguje..."

02.03.2017 4 z 5

Vyznavač a mučedník Štěpán Trochta Vyznavač a mučedník Štěpán Trochta Jiří Kučera

I přes to, že knížka je malá rozsahem (54 s.), obsahuje zřejmě vše důležité, s čím se člověk může při setkání s panem biskupem Štěpánem Trochtou seznámit. Pro mě je Štěpán Trochta jednou z nejvýraznějších, nejlidštějších a nejnezapomenutelnějších osobnosti :-)

23.01.2017 5 z 5

Záplaťák Záplaťák Guy Bass

Na to, že to čtu na přeskáčku, nikoli od prvního dílu, se bavím. Tak Záplaťák byl původně samotář :-) A jak dokázal vylézt z ulitky. Hezké odpočinkové strašidelné čtení, nejen pro děcka.

16.01.2017 5 z 5

Veteráni v bitvách o duše - 2. díl Veteráni v bitvách o duše - 2. díl Jiří Miček

Další úžasné příběhy úžasných lidí. Díky těmto rozhovorům se mi opět mnozí přiblížili, pokud již nebyli blízkými :-)

04.01.2017 5 z 5

Rudo Rudo Daniel Majling

Knihu mi doporučil náš knihovník a napřed jsem byla skeptická. NIcméně u některých pasáží jsem se smála NAHLAS a přišly mi opravdu báječné. Některé pasáže jsou méně zábavné, ale přesto je celkový dojem kladný :-) John Lennon jako anděl.. haha... Knihu jsem krom toho objednala pro šváru k Vánocům ;-)

01.12.2016 5 z 5

Filín Fidla a prokletí Vidličkáře Filín Fidla a prokletí Vidličkáře Guy Bass

Vřele doufám, že děckám se tyto vtipné strašidelné příběhy líbí. Ale jako rodič bych Filínovi minimálně jednu střihla za ucho!

18.11.2016 4 z 5

Filín Fidla a pomsta rybích lidí Filín Fidla a pomsta rybích lidí Guy Bass

Ježkovy voči! Vím, že je to dětská kniha, ale to je teda eso ten Filín. Zlatý český puberťáčci. Takový "ryze roztomilý strašidelný příběh". Ať žijí rybí prsty!

17.11.2016 4 z 5

Poutní místa jižních Čech Poutní místa jižních Čech Jiří Černý

Velice důkladně a pečlivě sestavená publikace o poutních místech v jižních Čechách, v níž čtenář najde dle abecedy řazené lokality, resp. farnosti a seznámí se s jejich zajímavostmi.

15.11.2016 5 z 5