Neumimvarit Neumimvarit komentáře u knih

☰ menu

Nádherné Nedostupné Ženy Nádherné Nedostupné Ženy Charlie Greenberg

(SPOILER) Kvůli této audioknize jsem si musela založit účet. Hodnocení, které tu má, je neskutečně vysoké na to, jaký je to prvoplánový odpad.

Kniha ve zkratce popisuje to, jak se mladý nadaný proutník dozvídá o své brzké smrti a začne si užívat konec života tím, že balí nedostupné holky a dokazuje si tím, jak je nadřazený a výjimečný.

Na tom by nejspíš nebylo zas tak nic špatného, kdyby autor neskrýval obdiv k takovému jednání. Všechny postavy k němu vzhlíží, adorují ho a celkově se autor snaží vzbudit dojem toho, že spaní s ženami na jednu noc má snad nějaký vyšší smysl.

Tato kniha podle mě nepatří do dnešní doby kvůli způsobu, jakým jsou v něm ženy popisovány a objektifikovány. Neatraktivní ženy jsou v ní popisovány jako podřadné bytosti, které nestojí za to, aby se o ně muži zajímali. Objevil se tam například výrok o tom, jaká škoda je, že tak krásná žena musí kvůli nedostatku financí nosit tak obnošené boty. Znamená to, že chudé ženy, které jsou podle autora neatraktivní, si zaslouží nosit prochozené boty?

K doposlouchání knihy mě vedla pouze naděje, že hlavní postava na konci konečně zemře.

Závěrem bych dodala, že audiokniha neobsahovala erotické scény (a že jich tam bylo). Ale pochybuju, že jejich poslech by snad zlepšil něco na mém hodnocení. Se stylem, kterým autor popisuje ženy, spíš naopak.

05.09.2024 odpad!