Nguyenová.Jana Nguyenová.Jana komentáře u knih

Roztomilé malé lhářky Roztomilé malé lhářky Sara Shepard

Tato knížka se čte velmi dobře. Já osobně už jsem viděla seriál a dozvěděla jsem se, že existují i knížky. Tak jsem se rozhodla přečíst je. Toto je první díl. Věděla jsem co bude obsahovat a přesto jsem si ji přečetla. Něco ze seriálu se upřesnilo v knížce. Aria,Spencer,Emily a Hanna jsou velmi odvážné a obdivuju jak stále drží při sobě v jakýkolich situacích. Každá z nich má své tajemství,které ví jenom Alison,ale postupně všechna tajemství vyplouvají na povrch. Velmi záživná a napínavá knížka. Vyskytuje se hodně hovorové řeči. Je to román pro dívky,které rádi čtou záživné knížky jako jsou Upíří Deníky...Doporučuji spíše nejdřív přečíst knížky a poté se podívat na seriál. Seriál je přece jenom nahrán podle knížek. Můžete snadněji potom porovnat. Taky je obdivuhoné řazení kapitol. Moc se mi ten styl líbil.Osobně moje oblíbené postavy ze 4 dívek je Spencer a Hanna. Všechny čtyři díky anonymnímu týmu -A zažívají "peklo". Pořád si,ale zachovávají chladné hlavy i ve většině situacích vycházejí s menšími i většími následky. Některé následky jsou,ale velmi bolestivé. V některých částích knížek jde holkám i o život a je velmi napínavé to číst. Určitě doporučuji přečíst.

31.12.2013

Ségry na zabití Ségry na zabití Thomas Brezina

Kniha se mi velmi líbila. Poprvé jsem ji přečetla když mi bylo 9 let a doporučila mi ji vlastně starší sestra. Je to zábavná a pohodová kniha. Pomůže vám vžít se do té situace. Kniha popisuje takový příběh,který se může stát komukoliv z nás. První díl mě tak zaujal,že jsem si začala půjčovat více a více dílů. Patří do žánru romány-Dívčí. Tinka a Lissi jsou dvě hlavní postavy a je to nerozlučná dvojka. Ty knížky od Thomase Breziny jsem si vážně zamilovala. Thomas Brezina je určitě skvělý spisovatel,umí popsat děj a vcítit se do těch postav což málokteří autoři dokážou. Určitě bych doporučila holkám k věku dospívání.

16.09.2013