Nibiru Nibiru komentáře u knih

Píseň země Píseň země Catherine Coulter

Toto je jedna z těch velmi dobrých z pera této spisovatelky. Dobové prostředí, zápletka i milostný příběh jsou dobře vykresleny a působí věrohodným dojmem. Syrovost středověku je zde zjemněna milostnými scénami, které v této knížce autorka pěkně popisuje, stejně jako postupné sbližování hlavních protagonistů, které začíná vzájemnou nevraživostí a končí manželstvím.

02.04.2012 5 z 5

Pevnost Pevnost Francis Paul Wilson

Výborná, napínavá kniha s dobrou zápletkou a vůbec mi nevadí vykreslené charaktery hlavních postav - že se nechovají jako stroje, ale jsou lidmi?! To se jim dává za vinu?! Hlavní hrdinka je především krásná citlivá žena, která se zamiluje a že kniha nekončí tragicky, na tom nevidím nic negativního - realita života je sama o sobě tragická a smutná, tak proč by každá knížka nutně musela končit negativisticky?! Ostatně, od toho knížky jsou, i když příběh je sebedramatičtější, dobrý konec dává naději duši člověka i v drsné realitě všedního života, a od toho knížky jsou, aby obohacovaly a posilovaly, ne aby člověka naplňovaly smutkem.
Na horory moc nejsem, ale tato knížka je opravdu výborná, i když mystika ji prolíná od začátku do konce.

28.03.2012 5 z 5

Dvanáctá planeta Dvanáctá planeta Zecharia Sitchin

Souhlasím. To platí pro všechny knihy tohoto nevšedního muže s obrovskými vědomostmi a nadhledem.

27.03.2012

Čaje, které léčí a působí zázraky Čaje, které léčí a působí zázraky Anita Höhne

Kniha je užitečná a hodnotím ji celkem kladně, ale chybí mi v ní rozsáhlejší přehled nemocí, hlavně těch vážných. Je dosti obecně pojatá. Ale čajové směsi jsou dostupné a lze si vybrat z několika kombinací na různé zdravotní neduhy.

28.12.2014 3 z 5

Velká lež Velká lež Marie Cordonnier (p)

Opět krásná romance o lásce a vášni, tentokrát je to tak, že zamilovaný je muž a usiluje přes překážky o ženu svého srdce. M. Cordonnierová opět nezklamala, její knížky se moc dobře čtou.

15.09.2014 4 z 5

Nadine - nevinná svůdnice Nadine - nevinná svůdnice Gabriele Marie Schuster

Tak jako ostatní díly Dcery čarodějnice, ani tento mě nezklamal. Poutavé čtení.

31.08.2014 5 z 5

Láska na první pohled Láska na první pohled Sandra Lee

Knihu musím pochválit, i když je psána trochu drsným jazykem a i humor je takový syrovější, ale nakonec, odpovídá době, ve které se příběh odehrává, což je raný středověk. Je tam od všeho trochu, keltské tradice jsou konfrontovány s anexí Normanů v čele s Vilémem Dobyvatelem, je tam keltská mystika, vražda i politické intriky, neštítící se zrady a lži, na druhou stranu rodící se láska, vášeň a pár erotických scén nejsou vykresleny jemně,ale spíše v duchu, odpovídajícímu povaze obou hlavních hrdinů, kteří jsou od přírody horkokrevní a těžko svou vznětlivost ovládají, zvlášť když si mají přiznat doopravdy, co k sobě navzájem cítí.

30.08.2014 4 z 5

Chov koček Chov koček Marie Říhová

Jakožto chovatelka malých tygříků jsem knihu zakoupila a nelituji, dozvěděla jsem se v ní mnoho poučného o těchto malých šelmičkách, které jsou stejně věrnými a přítulnými společníky jako psi, akorát že jsou chytřejší, hrdější a užitečnější, protože (aspoň moje kočky) jsou navíc výbornými lovci různé havěti, kterou mi pak vrší u dveří:-)))

21.08.2014 4 z 5

Divoká hraběnka Divoká hraběnka Hannah Howell

Vzhledem k tomu, že toto je teprve druhá knížka od této autorky, kterou jsem přečetla, tak za sebe hodnotím kladně, možná i proto, že příběhy ze středověku mám raději jako z dob renesance a pozdější. Příběhy skotských klanů mě moc neberou, a ona jak vidět, píše hlavně na toto téma - viz. názvy jejích ostatních knížek - takže tuto romanci považuji celkem za zdařilou, i když už jsem četla i mnohem lepší.

21.08.2014 3 z 5

Gordické uzly rovnoprávného párového dorozumívání Gordické uzly rovnoprávného párového dorozumívání Miroslav Plzák

Dr. Plzák byl určitě výborný lékař a rovněž vynikající spisovatel - tuto knihu jsem četla v době, kdy jsem si myslela, že pro mě takové rady mohou být v dalším životě užitečné a vím, že jsem se nejen poučila o myšlenkových pochodech ženy a muže, ale i náramně jsem se pobavila - a to velmi cením, že MUDr. Plzák měl báječný smysl pro humor, který vnesl i do svých knih.

20.08.2014 5 z 5

Hrady, zámky, zříceniny Hrady, zámky, zříceniny Jiří Špaček

U této publikace se mně kromě kvality provedení rovněž líbí, že u každé stavby obsahuje mapovou výseč pro lepší orientaci a také popis přístupové trasy či cesty. Pro milovníky historických staveb doporučuji!

19.08.2014 5 z 5

Králova nevěsta Králova nevěsta Gabriele Marie Schuster

Další ze série o Růžích, zase pěkný vášnivý příběh podbarvený syrovým kouzlem středověkých kulis.

15.08.2014 5 z 5

Nebezpečná vášeň Nebezpečná vášeň Catherine Coulter

Rozporuplný pocit - nemohla jsem uvěřit tomu, že by tolik mužů neprohlédlo převlečenou ženu, která se vydává za muže.
Navíc, když v té době prý byly ženy mnohem fyzicky křehčí než dnes.
Tahle kniha mě zklamala.

13.08.2014 2 z 5

Havraní princ Havraní princ Elizabeth Hoyt

Mně se knížka velmi líbila, jednak svou čtivostí a vtipem, jednak i námětem. Nemusí být každá "červená knihovna" příběhem dokonale fyzicky krásných lidí, tím více se příběh blíží skutečnosti, když jeden z nich má nějakou tu vadu na kráse.

05.08.2014 5 z 5

Alison – milovaná kejklířka Alison – milovaná kejklířka Marie Cordonnier (p)

Toto byla první kniha, kterou jsem od M.Cordonnierové četla a její strhující popisy vášní a pocitů hlavních protagonistů a napínavý děj mě úplně pohltily. Postupně jsem začala shromažďovat ostatní její knihy a musím říct, že většina mě nezklamala, proto ji považuji za jednu z nejlepších spisovatelek historických romancí, ať si kritika říká, co chce. Nakonec, je nejprodávanější autorkou tohoto žánru v Německu, takže čtenáři sami určí kvalitu jejích knih.
Pozor: Nezaměňovat tuto autorku s jinou podobného jména, a sice Michele Cordonnerovou!!! I zde na Databázi knih jsem zjistila, že si to mnohé čtenářky pletou!! Mají stejné iniciály M.C. , ale jsou to dvě různé osoby!!

05.08.2014 5 z 5

Kniha Dzyan Kniha Dzyan Helena Petrovna Blavatská (p)

Tuto knihu jsem si koupila s velkým očekáváním, ale trochu mě zklamala, přesto doporučuji k přečtení, už jen proto, že osobnost H.P.Blavatské byla asi stejně záhadná a netuctová, jako třeba prorok E.Cayce.
Kniha obsahuje zajímavé informace, ale čte se poněkud těžkopádně a dle mého názoru nemá správnou návaznost. Nicméně, jsou tam popisována fakta z života pí. Blavatské, které se člověk jinde nedočte. Také její dlouholeté putování po tibetských klášterech a zdrojové textové prameny, které jí bylo umožněno číst, měly zřejmě rozhodující vliv na její další působení a světonázor.

04.08.2014 3 z 5

Návrat ke Genesis Návrat ke Genesis Zecharia Sitchin

Všech 8 dílů Sitchinova cyklu: Kroniky Země jsou strhující a mě rozhodně přesvědčují o tom, že minulost Země a jejích obyvatel byla mnohem, mnohem záhadnější a zajímavější, než je současnost a dokonce, i než bude budoucnost.
Škoda, že neexistuje stroj času. Nebo ano? Prý Američané oprášili Teslův vynález - projekt Philadephia - a experimenty s cestování časem uskutečňovali.....

04.08.2014 5 z 5

Necronomicon podle Murahawy Necronomicon podle Murahawy neznámý - neuveden

Upřímně řečeno, nevím, co si o knize mám myslet. Vzhledem k tomu, že jsem pár knih o Sumerech a jejich mytologii četla, tak vím, že oni své bohy považovali za bytosti z masa a kostí, které uctívali a dokonce jim poskytovali vybrané dívky k potěše, když mezi Sumery v dávných dobách pravidelně sestupovali za velkého hřmotu z nebes. Takže jména, citovaná v zaříkadlech, pro mě nejsou žádné čarodějné rituály, ale ozvěny dávných, a zřejmě věky a nepochopením překroucených vzývání a projevy posvátné úcty a bázně před bytostmi z hvězd, které Sumerům předaly civlizační dovednosti za účelem toho, aby těmto "bohům" sloužili.

04.08.2014 3 z 5

Štúdia v červenom / Pes baskervillský Štúdia v červenom / Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Pes baskervillský - jedna z nejlepších hororových detektivek s nádechem mystiky a tajemna, jaká kdy byla napsána.

04.08.2014 5 z 5

Falešná vévodkyně Falešná vévodkyně Gabriele Marie Schuster

Mně se příběh moc líbil, tak jako všechny ostatní knížky, protože tuhle autorku prostě miluju, mám ráda její vypravěčský styl a to, jak umí vykreslit sílu vášní hlavních postav.

03.08.2014 4 z 5