Nibiru komentáře u knih
Toto byla první knížka od Kleypas, která se mi dostala do rukou a četla se velice dobře, i napínavá zápletka tam byla a samozřejmě ta správná dávka romantiky, okořeněná erotikou, dobře vyvážená, jak to Kleypas umí, což jsem poznala i u dalších jejích knížek.
Doporučuji k četbě, i když romance z kolonií mě moc neberou. Mám radši starou dobrou Anglii.
Literatura faktu není román nebo vyprávění. Jsou to fakta, obohacená o autorovy hypotézy či teorie.
Z tohoto pohledu knihu hodně cením, protože i u nás je spousta záhad a nevyřešených tajemství, což je více než zajímavé.
Autor má svoje originální hypotézy, které pro milovníky záhad jistě nebudou nezajímavé.
Jak už jsem psala, celá trilogie je výjimečná tím, že velmi čtivou formou nabízí ojedinělý pohled na dějiny nejen naší, ale v kontextu celé planety. Jako by to byl živý organismus, který má své potřeby. Jsem velmi ráda, že tyto knížky mám ve své knihovně.
Úžasně zajímavé čtení, všechny tři díly pro milovníky mysterií a dějin pod povrchem určitě doporučuji.
Je to pohled, který zatím žádný ze známých vědců nenabídl.
Mně se knížka moc líbila, mám ráda rozporuplné, vášnivé hrdiny, a to zde bylo splněno. Děj je také zajímavý, s dobrou zápletkou.
Spisovatelka umí vykreslit moc sympatické mužské postavy.
Opravdu povedená romance, jedna z těch lepších od této spisovatelky. Poutavá, napínavá, vášněmi prostoupená, velmi charismaticky vykreslený tajemný a rozporuplný hlavní hrdina, i když jeho rozpolcené city, které přetrvávají v jeho duši i po smrti jeho ženy jsou asi možné jenom v románech. Skutečnost bývá jiná, nicméně přípěh je velmi dojemný, poutavě napsaný a oba hrdinové jsou velmi, velmi sympatičtí. Moc jsem jim fandila.
Pěkná, docela realisticky napsaná romance, hlavní hrdina je moc sympatický.
Kniha dějově až tak špatná není, ale takové úlety, jako že děti spí společně v zimě ve sněhu a zahřívají se navzájem v chatných šatech, to považuju za těžký úlet, i když je to červená knihovna. Nikdo nebyl nikdy tak otrlý, dokonce ani ve středověku, aby toto vydržel a přežil bez omrzlin a amputací.
Sérii o Vikinzích považuji za vůbec nejlepší ze všech romantických románů autorky.
Už jsem četla od této autorky i lepší romantickou literaturu. Jednání hlavní hrdinky mi místy připadalo velmi slaboduché, jakoby neměla rozum dospělé ženy.
Opravdu velmi poutavě napsaná romance, nepostrádající napětí (vlastně je to taková středověká detektivka), romantiku ani vášeň a v neposlední řadě vtip a humor. Nejvíce se mi líbíla charakteristika mužských elementů, vlastně bych řekla, že ta charakteristika mužské psýché a povahy je tak nadčasová, že se nehodí jenom pro skotské válečníky raného středověku,ale sedí i na muže 21. století, oblečeného v riflích a mikině. Prostě ani stovky let nemají na duševní vývoj muže žádný vliv!!!:-)))
Další z nepřeberných důkazů o tom, jak současná zkostnatělá věda překrucuje či zamlžuje minulost, a to nejen historii světovou, ale i tu českou.
Úžasná kniha, o to cennější poznatek, že autorem je Čech a ne cizinec, ale upřímně, v mnohém překonává i takové autory, jako je E. von Däniken a jeho knížky. Od této knížky čtu všechny další, které autor napsal a vydal a skláním se v úctě před velikostí jeho ducha a širokým rozsahem jeho znalostí. Knihy I. Wiesnera nejsou pro slaboduché čtenáře, ale ty ostatní určitě obohatí a kdo se zajímá o dávnou minulost planety Země a o lidskou civilizaci vůbec, ten získá díky I. Wiesnerovi další úhel pohledu. A já říkám, že ta zkušenost za to stojí!!
Ano, knihy ze série Vikingové se autorce velmi povedly, jsou čtivé, napínavé, jiskří romantikou a vášní. Patří k jejím nejlepším knihám, které jsem od ní dosud četla. Všechny tři díly.
Opět staré známé klišé - slabomyslná, rozporuplná hrdinka, která dělá všechno možné, jen nepoužívá zdravý rozum.
Upřímně- nevím, co na ní hlavní hrdina vidí.
On na rozdíl od ní je vykreslen velmi dobře, výstižně a v souladu s dobou, ve které žije - ryzí, tvrdý chlap, válečník a čestný muž.
Bohužel má někdy Shannon Drake snahu dělat ze svých hrdinek slabomyslné bytosti s rozumem IQ tykve, zato však nymfomanky.
Tato kniha je jednou takovou, prostě autorka umí psát i líp. Asi to záleží na tom, v jakém duševním rozpoložení se při psaní právě nachází.
Jiný díl k této knize jsem nečetla, takže nemohu posuzovat, zato jsem četla jiné knížky od této autorky, a proto tuto mohu objektivně zařadit k těm slabým. Děj nanicovatý, hl. hrdinka rozporuplná, řekla bych přímo nána, která neví, co chce.
Opravdu mě kniha ničím nezaujala.
Tato kniha patří mezi ty lepší, které autorka napsala. Její styl psaní se mi líbí, neboť je zemitý, místy až syrový a dobře vystihuje atmosféru těch dávných dob, o kterých vypráví. Hlavní hrdinky mi bylo místy až líto, protože musela prožít neskutečné utrpení, než došla ke štěstí a našla ztracenou lásku, ale její hrdinka je statečná a nesobecká žena, která se umí s překážkami poprat a hned tak něco ji nezlomí.