NikinkaFantasy NikinkaFantasy komentáře u knih

Krvavý slib Krvavý slib Richelle Mead

Páni a zas páni. Myslela jsem si, že se budu nudit, když to nebude na akademii, ale bylo to hrozně zajímavý. Jen mě nebavilo, jak tam byla v zajetí Strigoje (Dimitrije) a byla skoro krvavá děvka. Naštěstí se vzchopila a utekla. Knížka se mi líbila.

28.08.2013 5 z 5

Dvojí spravedlnost Dvojí spravedlnost Patricia Briggs

Kniha byla jako vždy úžasná. Mrzí mě, že autorka na chvíli přestane psát knihy do série Alfa a Omega, ale určitě to není na škodu, když bude psát další knihu k sérii Mercy Thompson. Kniha byla hodně dramatická, ale bylo zajímavé číst o tom, jak vyšetřují Charles a Anna sérii vražd. Jsem taky ráda, že tam je zmíňka o Adamovi a Mercy. Ale jsem šťastná, že vše dobře dopadlo. Jen bych nejradši namlátila lidem, kteří nechali jednoho z vrahů běhat na svobodě. No... myslím, že se o to asi postarají Fae. Doporučuji.

27.08.2013 5 z 5

Stínem políbená Stínem políbená Richelle Mead

Páni. Tato kniha byla o dost lepší než předchozí dvojka. Bylo to... zajímavé. Dimitrij se konečně přestal chovat k Rose jako k dítěti, což potvrzovaly jen události v chatě. Konec byl pro mě smutný, ale snad vše dobře dopadne. Kniha se mi moc líbila.

27.08.2013 5 z 5

Mrazivý polibek Mrazivý polibek Richelle Mead

Tato knížka byla lepší, než ta předchozí. Byla zajímavá, na scénu přišel Adrian. Dimitrij mě v této knize pěkně štval. A naposled tu byl normálně Mason. Nebudu odůvodňovat, proč jsem napsala "normálně". Až si přečtete 3. díl série, tak pochopíte. Zajmutí Strigoji bylo celkem nudné, ale útěk byl nesmírně zajímavý. Jen sem bračala, když psali, co se stalo s Masonem. Jsem prostě děsná citlivka. Nádherná kniha.

Loviště Loviště Patricia Briggs

Tento díl se mi zdál o moc lepší. Bavilo mě číst o situacích s vlkodlaky. Kniha byla i hodně vtipná. Začátek se mi zalíbil, nemyslím to, jak si ta Anna hrála s Charlesem, ale myslím rozhovor s Branem. Bylo vtipné číst o jeho reakci, na to, že ho někdo neposlouchá. Bylo to i hodně dramatické. Smála jsem se tomu, že si Alfa Britských ostrovů myslel, že je Artuš. Pochybuju, že by měl být Artuš nějaký bláznivý vlkodlak. Člověk by se k roli Artuše prostě hodil víc. Taky jsem se ráda dočetla o další Omeze. Tato kniha prostě byla mocná. Doporučuji.

Štvanice Štvanice Patricia Briggs

Vážně jsem to nečekala. Trochu upřesním, co jsem vlastně nečekala: Překvapilo mě, že mohlo být něco lepšího, než série Mercy Thompson. Je to, ale tak. Tato kniha byla prostě úžasná. Bylo zajímavé, jak se Anna učila Charlesovi důvěřovat. Také mě zaujalo, jak to dopadne s jejich poutem. Naštěstí se upevnilo. Také bylo pozoruhodné, jak plaché štěně lehce zabilo čarodějku, když před ní utíkal Maur řadu let. Před tím, než jsem začala tuto knihu číst, jsem ani nevěděla, co to znamená slovo "omega". Naštěstí jsem to brzy zjistila. Když jsem četla sérii Mercy Thompson, tak jsem tam jen párkrát narazila na jméno Anna, nebo Charles. Nějak mě ta jména nevábila, ale když jsem si tuto knihu přečetla, nevím jak se mi mohlo stát, že pro mě byli předtím nezajímavými. Tuto knihu jen doporučuji.

12.08.2013 5 z 5

Proměněna za soumraku Proměněna za soumraku C. C. Hunter (p)

Tak tenhle díl se mi asi nejvíc líbil, kvůli tomu, že Kylie se víc přikláněla k Lucasovi, než k Derekovi a celkem jsem zírala, když se Kylie dozvědělo co je vůbec zač. No posuďte sami.

30.06.2013 4 z 5

Vzkříšena za úsvitu Vzkříšena za úsvitu C. C. Hunter (p)

Tato kniha pro mě nebyla tak zajímavá ,jako předtím 1. díl. V duchu jsem řvala na Kylie, když řekla Lucasovi, který se konečně vrátil, že budou jen kamarádi. Přiznávám, že nejsem fanda Dereka, to už je důkaz, když jsem se musela kouknout do obsahu, abych si vzpomněla, jak se jmenuje a doufala jsem že nebudou s Lucasem jen kamarádi, ale štvalo mě jak se mezi oběma klukama neustále rozmýšlí. No, nic moc.

30.06.2013 3 z 5

Zrozena o půlnoci Zrozena o půlnoci C. C. Hunter (p)

Ze začátku, když jsem četla tuto knihu mi nepřišla nějak zajímavá a uvažovala jsem o tom jestli ji přestanu číst, pak na scénu ale přišel pohledný vlkodlak Lucas a dodal příběhu to pravé. Přiznávám že jsem na konci brečela a řikala si, jestli to dopadne v druhém díle dobře. Kniha se mi prostě moc líbila. :-)

30.06.2013 4 z 5

Milenec z věčnosti Milenec z věčnosti J. R. Ward (p)

Tento díl se mi líbil snad nejvíc. A příjemně mě překvapil konec, když jsem myslela, že všechno špatně dopadne a nakonec to nedopadlo nijak tragicky. Prostě úžasné čtení. :-)

První rudá kapka První rudá kapka Jeaniene Frost

Tato niha se mi celkem líbila a jelikož jsem ji četla jako druhou i když to byl 1. díl, tak říkám, že se mi mnohem víc líbila, něž ta dvojka. Měla mnohem lepší zápletku a celkem mě naštvalo, jak Spade rozhodl za Denise, že bude upírkou atd.. Knihu jsem však četla velmi dlouho do noci a byla příjemná na čtení. :-)

30.06.2013 5 z 5

Polibek šarlatu Polibek šarlatu Lara Adrian (p)

Tahle knížka byla velmi vtipná a poněkud i v některých věcí "ujetá". Hodně jsem se smála, když Dante oznamoval, jak se jmenuje pes a zajímala by mě reakce Chase, až se dozví proč byl pes takto pojmenován. Znechutila mě však Tessina reakce na to, že Dante je upír. No nevím jak bych se zachovala já, kdybych se něco podobného dozvěděla, tuhle situaci však můžeme vyloučit. Kniha se mi i přesto líbila a byla celkem zábavná na čtení.

30.06.2013 4 z 5

Procitnutí půlnoci Procitnutí půlnoci Lara Adrian (p)

Tato kniha patří mezi mé nejoblíbenější a velmi mě zajímalo jak to dopadne s Teganem. Trochu mě ale rozčilovalo, jak dělal Tegan drahoty kolem toho, jestli má být s Elis, nebo ne. Tohle se však dělo v každé knize z této série a ne jen konkrétně v tomto díle. Doporučuji však, abyste si sérii těchto knih přečetli. :)

30.06.2013 5 z 5

Nástup půlnoci Nástup půlnoci Lara Adrian (p)

Tato kniha se mi celkem líbila. Obálka mi ale přijde trošku divná. Jak kvůli situaci kde řve nějaká ženská osoba, nejspíš Eva, kvůli tomu že tam je pár = Dylan a Rio a to Eva takhle nežárlila a dokonce se s tím asi i smířila. Ale hlavně kvůli tomu že pár mi připomíná Edwarda/Roberta Pattinsona a Bellu/Kristen Stewart, při jedné postelové scéně v Rozbřesku. Nevím jestli se mi to tak nezdá jen mě, ale trochu to tak vypadá. Nicméně mě zajímalo, jak se opět Rio zamiluje a do koho a jsem celkem ráda, že nezůstal tím špinavým bezdomovcem, jako předtím než ho objevila Dylan. Knihu doporučuji. :-)

Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Tato kniha pro mě byla utrpením :D. Ne, že by byla špatná, ale chyběl mi v ní Edward, jelikož jsem do něj byla v dobách, kdy jsem knihu četla zblázněná. Nicméně se mi líbila. V některých věcech mě bavila, ale tu část, kde chyběl Edward, jsem četla tak trochu hlavou jinde. Bylo to prakticky o ničem, jelikož já od Twilight sagy čekám upíry a nadpřirozeno a tam jen taktak Bella proplouvala životem a neustále se jí stýskalo po Edwardovi. Tedy nesnesitelná nuda a u některých pasážích jsem počítala stránky, kdy to skončí. Snad nejslabší díl této ságy.

30.06.2013 2 z 5

Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Tato kniha mě spíš zklamala. Film byl pro mě o dost zajímavější. Nejspíš je to kvůli tomu, že to bylo rozděleno na Jacob a Bella a já nejsem velký fanoušek Jacoba. Nicméně, to nebylo nejhorší co jsem četla, ale s této série snad nejslabší. Znovu bych si ji asi přečíst nechtěla.

30.06.2013 3 z 5

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Tato kniha byla první, kterou jsem si přečetla, až potom co jsem viděla variantu filmu. Musím říct, že se mi moc líbila. Byla jak už to bývá obsáhlejší a mnohem zajímavější. Dočetla jsem ji za jeden den a mohu ji jen doporučit. :-)

30.06.2013 5 z 5

Závoj půlnoci Závoj půlnoci Lara Adrian (p)

Doufám, že kniha bude stejně dobrá, jako předešlé díly a zajímalo by mě co se v ní bude dít :-)

Mezi láskou a smrtí Mezi láskou a smrtí Meg Cabot

Zpočátku, když jsem na tuto knihu narazila, tak jsem si myslela - podle popisu -, že to je kopie Stmívání. Ale zatímco jsem ji začala číst, tak jsem pochopila, že to je čistý originál. Nakonec jsem ji dočetla a vůbec nejsem zklamaná.

Měsíční píseň Měsíční píseň Patricia Briggs

K této knize a tím pádem i k celé sérii, mě dovedla má sestra a musím překvapivě říct, že to bylo jedno z nejhezčích čtení. Zatím jsem četla většinou knížky o upírech a až teď jsem si přečetla něco o vlkodlacích a můj názor je, že se mi svět vlkodlaků zalíbil o dost víc, než upírů. Nejspíš je to kvůli tomu, že vlkodlaci se v této knize nerozmýšleli, jestli maj tu osobu rádi nebo ne, to nevím. Kniha se mi líbila, bylo to velmi zábavné čtení. :-)