nikolet Online nikolet komentáře u knih

Bučovice včera a dnes Bučovice včera a dnes Jan Růžička

Krásná kniha a moc smutný osud židovské čtvrti.

25.10.2024 5 z 5

Středověké hlavolamy - Bratr William a Brána poznání Středověké hlavolamy - Bratr William a Brána poznání Philip Kiefer

Tak tímhle tím si krátím cestu autobusem. Je tu spousta logických úloh. U některých je řešení snadné, u jiných zase těžší. Ale je to zábavné.

17.10.2024 5 z 5

Náměšť nad Oslavou včera a dnes Náměšť nad Oslavou včera a dnes František Gregor

Nádherná knížka, ve které je krásně vidět proměna a rozrůstaní Náměště. Tam kde byly dřív louky stojí dnes domy.

26.09.2024 5 z 5

Žďár nad Sázavou včera a dnes II. Žďár nad Sázavou včera a dnes II. Stanislav Mikule

Krásná knížka, dobře se četla. Spousta míst vypadala lépe dřív než dnes.

24.08.2024 5 z 5

S malířem kolem světa S malířem kolem světa Josef Šubrt

Na téhle knize jsem jako malá milovala ilustrace. Strašně ráda jsem si je prohlížela a knihou listovala. Text jsem moc nečetla. V dnešní době je spousta informací už zastaralých a hodně se toho na mapě Evropy změnilo.

06.08.2024

Žďár nad Sázavou včera a dnes Žďár nad Sázavou včera a dnes Miloslav Lopaur

Krásná knížka. Škoda těch krásných míst.

31.07.2024 5 z 5

Havlíčkův Brod včera a dnes II Havlíčkův Brod včera a dnes II Alena Jindrová

Krásná knížka. Některá místa byla daleko hezčí dřív.

26.06.2024 5 z 5

Velká všeobecná dětská encyklopedie Velká všeobecná dětská encyklopedie kolektiv autorů

Jako malá jsem jí hodně četla. Nejraději jsem měla části o historii. Kniha má nádherné obrázky, které jsem jako dítě milovala.

21.06.2024 5 z 5

Cesta na popraviště Cesta na popraviště Vladimír Šindelář

Velice čtivá kniha s krásnými obrázky.

Záhadná místa Česka Záhadná místa Česka Jitka Lenková

Nádherná knížka plná známých i méně známých tajuplných míst naší vlasti. Potěšila mně Svítící chodba v jihlavském podzemí.

Záhady staré Prahy Záhady staré Prahy Aleš Česal

Na knížce se mi nejvíce líbily obrázky.

Havlíčkův Brod včera a dnes Havlíčkův Brod včera a dnes Milan Šustr

Skvělá práce.

29.05.2024 5 z 5

Loupežník / R.U.R. /  Bílá nemoc Loupežník / R.U.R. / Bílá nemoc Karel Čapek

R. U. R. a Bílá nemoc se četly krásně. R. U. R. ukazuje co se může stát, když si člověk hraje na Boha. Bílá nemoc nás zase varuje před nebezpečím války. Loupežník mě nebavil. Konec byl zvláštní.

23.05.2024 4 z 5

Tu felix Austria Tu felix Austria Sigrid-Maria Größing

Velice čtivá knížečka. Jsou zde známé i méně známé příběhy z historie.

19.05.2024

Lásky královské Lásky královské Miloš Václav Kratochvíl

Krásné a někdy i smutné příběhy našich královen.

19.05.2024 5 z 5

Historické pověsti lidu českého Historické pověsti lidu českého August Sedláček

Na této knize se mi nejvíce líbily ilustrace.

19.05.2024 5 z 5

Prokletá místa Čech a Moravy Prokletá místa Čech a Moravy Veronika Rubínková

Hezká knížka o tajemných místech naší země. Akorát tam toho mohlo být víc.

19.05.2024 4 z 5

Záchrana českých uprchlíků 1938-39 Záchrana českých uprchlíků 1938-39 William R. Chadwick

Zajímavá knížečka o lidech, kteří zachraňovali nevinné děti. Děti které měli celý život před sebou.

18.05.2024 5 z 5

Ilustrovaný atlas světové historie Ilustrovaný atlas světové historie Lisa Miles

Z této knihy se mi dobře dělaly referáty do hodin dějepisu.

18.05.2024 5 z 5