nikolet nikolet komentáře u knih

Původ člověka Původ člověka Douglas Palmer

Úžasně napsaná kniha, popisující předky člověka.

O lesním carovi O lesním carovi Hana Pražáková

Krásné ukrajinské pohádky. Některé se podobali našim. Rákosníček, u nás Plaváček. Byla tu i velryba pojídající koráby.

16.11.2023 5 z 5

O moudrém Chadaunovi a třech sluncích a jiné pohádky O moudrém Chadaunovi a třech sluncích a jiné pohádky neznámý - neuveden

Nádherné pro mne neznámé pohádky. Hrdinové měli občas zvláštní jména.

Brtnice včera a dnes Brtnice včera a dnes Soňa Plevová

Krásná kniha, moc se mi líbili staré fotky zámku. Akorát škoda, že tam nebyl zobrazen i židovský hřbitov.

08.02.2023 5 z 5

Jihlava včera a dnes II. Jihlava včera a dnes II. Martin Kos

Líbila se mi fotka synagogy, která mi v minulém díle trošku chyběla.

09.12.2022 5 z 5

Jihlava včera a dnes I. Jihlava včera a dnes I. Martin Kos

Moc hezky vybrané staré fotky Jihlavy.

09.12.2022 5 z 5

Stříbrná Jihlava 2007: Studie k dějinám hornictví a důlních prací Stříbrná Jihlava 2007: Studie k dějinám hornictví a důlních prací kolektiv autorů

Dobře zpracovaný sborník o hornictví. Člověk se dozví mnoho informací o dolování, archeologických lokacích.

25.01.2020 5 z 5

Drobné nemovité památky a jiné architektonické zajímavosti města Jihlavy Drobné nemovité památky a jiné architektonické zajímavosti města Jihlavy Zdeněk Jaroš

Velice zajímavá knížka a dobrý průvodce po památkách o kterých by člověk jinak nevěděl.

06.01.2020 5 z 5

Zaniklé hrady, zámky a tvrze Čech, Moravy a Slezska po roce 1945 Zaniklé hrady, zámky a tvrze Čech, Moravy a Slezska po roce 1945 Jiří Úlovec

Smutný osud tolika hradů a zámků.

16.04.2019 5 z 5

Hřbitovní kvítí Hřbitovní kvítí Jan Neruda

Nic moc. Autor očividně nemá rád ženy.

14.04.2019 1 z 5

Hříchy a vášně přemyslovských králů Hříchy a vášně přemyslovských králů Jan Bauer

Dobře čtivá kniha.

14.04.2019 5 z 5

Co by se stalo, kdyby... (aneb Alternativní dějiny Čech a Moravy) Co by se stalo, kdyby... (aneb Alternativní dějiny Čech a Moravy) Jan Bauer

Nic moc kniha. Alternativní dějiny na jedný až dvou stránkách. Zbytek to co člověk zná z jinejch jeho knih.

08.04.2019 1 z 5

Kosmas Kosmas Vladislav Vančura

Čteno v rámci povinné četby. Nedokončený příběh. Děsná nuda.

20.08.2018 ztráta času

Anastázie Anastázie Walt Disney

Milovala jsem knihu i film. Krásná vzpomínka na dětství.

02.08.2018 5 z 5

Zlomený meč Zlomený meč Eduard Štorch

Víckrát čtená kniha. Akorát mě mrzelo, že Běla nezůstala s Marobudem.

02.08.2018 5 z 5