Numenesse Numenesse komentáře u knih

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Z počátku to vypadalo jako každý jiný lepší fantasy román, ale vyklubala se z toho neskutečně promyšlená strhující sága, která si zaslouží více než jedno přečtení. Zvraty, za které člověk autora upřímně nenávidí, dokonale nečernobílé charaktery postavy, které ať jsou to pletichářské potvory, chrabří rytíři, bezcitní vládci nebo nevýrazní potomci, tak je musíte milovat.

17.02.2015 5 z 5

První zpovědnice: Legenda o Magdě Searusové První zpovědnice: Legenda o Magdě Searusové Terry Goodkind

Ač je pravda, že se kniha nevyrovná některým dílům ze série Meče pravdy, musím dodat, že jsem ji přečetla jedním dechem. Ze začátku mi maličko vadilo, že Magda je téměř jako přes kopírák podobná Kahlan, ale pak jsem si uvědomila, že to tak být musí, jinak by nemohla být první zpovědnice vůbec vytvořena, kdyby nebyla ještě před proměnou zastánkyně stejných hodnot. Bylo to takové doplnění střípků, které chyběly po přečtení celé série.

17.02.2015 5 z 5

Královský klam Královský klam Steve Berry

Kniha je velmi čtivá a napínavá. Autor si vybral velmi zajímavé a ne příliš známé téma a moc oceňuji, že v závěru knihy vysvětlil co byla fikce a co skutečnost. V některých částech mi přišlo poměrně zmatené kdo je kdo a k jaké organizaci kterého státu patří, ale ve výsledku to kvalitu knihy nesnížilo.

17.02.2015 4 z 5