o_mega

Kniha skor pre neznejsiu cast populacie. Mna neskutocne stvala hlavna predstavitelka. Inu boh je asi velky srandista. Lebo tejto na krase pridal, ale ostatneho asi extremne ubral, bo tolko naivity az hluposti je na jednu zensku privela. Velke minus je spracovanie knihy. Evidentne sa setrilo kde len to slo. Tych par obrazkov co tu je, sa ani neda oznacit ako obrazky. To je skor nejaka parodia na čarbanicu. Text miestami hrozne nalepeny na seba, pretoze bol zvoleny font aby sa do riadku zmestilo co najviac. Vzdialenost medzi riadkami minimalna. Vela chyb a celkovo zla citatelnost textu.

MAY akého nechcete. Bezcenný brak. Neviem na čom "fičal", keď toto písal.

Dobre sa čítalo. Aspoň mňa to držalo a nechcelo pustiť až do konca :)

S poľutovaním konštatujem, že otravnosť sa zvyšuje s pribúdajúcimi knihami tejto série. Dobrodružstva ako šafránu, za hrsť akcie a otravných prvkov pribúda. Rádobyvtipné žiaľ viac trápne žvatlanie, moralizovanie, filozofovanie o viere, smrti či kadečom ďalšom a samozrejme zdĺĺĺĺhavééééé opisovanie každého lístočku. Musím preskakovať stále častejšie. Veru takto si ja MAYovky z detstva nepamätám. Na Vinetu-ovky toto nemá ani omylom. Neverím, žeby toto niekoho mohlo baviť.

Piata kniha série nám okrem filozofie, zdĺhavého a otravného opisovania kadečoho zbytočného, prináša aj približne 10stranovú fantasmagóriu, kde fest skárovaný KARA opisuje sen v ktorom sú postavičky ako čaroděj, duch či kostlivec :) Ešte pridať Rumburaka, Babu Jagu a Hermionu === to by bolo "sadlo-maslo" !?! Začínam mať obavy akého "králika z klobúka" vytiahne MAY v následujúcich knihách tejto série.

OTRASnéééé!!! Dobrodružná literatúra ... pche!!! Z 222 strán ani len 22 o dobrodružstve. Zvyšných 200 strán neskutočné tláchanie = filozofovanie o kadečom, siahodlhé opisovanie každej myšacej diery a prázdne drísty nicovatých postavičiek. Obrovské sklamanie!!! Dúfam, že MAY nič horšie nesplodil a hlavne ja na to nenatrafím.

Miestami samochvala, nadradenost inu egoMAYniak :) . Prva polka z divokeho zapadu este akotak usla. Druha polka z Azie uz kusok pokulhava.

Takmer dokonala napinava MAYovka. Otravuju len obcasne hluche miesta ... dlhy opis krajiny a hlavne nekonecne vykecavanie Halef-a. Ten "pidimužík" Hadži veru nema moje sympatie.

Oproti dielu 2 ubudlo akcie a MAY zacina motat filozofovanim o viere, smrti naviac nudne opisovanie krajiny, oblecenia postav ... inu pribudlo sekcii na preskakovanie.

V mladosti ma to riadne "chytlo" a teraz (...po rokoch) stale "prudko citatelne"

Hmmm ... tie vedlajsie postavicky autorovi velmi neidu ... zas otravna "Bambula" a nicotny Anok ano-ano nee-nee

Zatial najslabsia kniha serie Nobody. Kopa moralizovania, zdlhave nudne a chaoticke opisovanie nepotrebneho. Obavam sa, ze opustenie linie "Mefistofela" odsudi dalsie knihy k totalnemu braku. Stalo ma to obrovske premahanie docitat tuto knihu. Mam obavy, ze dalsie taketo "bludne" epizody ma unudia k smrti.