ona_vi komentáře u knih
Paráda, přesně to, co jsem od knížky očekávala. A ilustrace ?? jedna báseň :-)
Poprvé jsem četla v roce 1997, kdy bylo slovo tantra téměř neznámé.
Dnes se skloňuje ve všech pádech, ale tam, kde to s tantrou nemá nic společné - viz slavné tzv. tantra masážní salony .-)
A já jsem přečetla rychle znovu :-)
Klasika - hatha jóga, je to ta nejcennější knïha, která mi zůstala po rozdělení "majetku" po rozvodu :-) Asi se těžko shání, chráním si ji jako oko v hlavě :-)
Podstata muže s velkým M, pochopení toho, o čem sexualita je, pro klasické evropské 5 minutové kohoutky je to docela návodné, ale je hodně těžké se tímto směrem vydat :-)
Můj poslední pokus s drakem byl korunován tím, že nefritový rozhodně nebyl.
Uvidíme, jak to bude s mým novým panenským drakem :-)
Tao je cesta a cesta je tao, ve všem, co v životě je :-) Boj a neboj, tady v oblasti, která je v Evropě těžce zablokovaná :-)
NJN, co dodat k Oshovi ?? Mluví mi z duše :-) Zvlášť v pasáži kolem manželství :-) Jeho oranžová kniha je pro mě dobrým průvodcem spolu s Eckhartem Tolle. Oslovilo to i mého přítele :-)
Osho, jako vždy :-) K zamyšlení, pro většinu Evropanů velmi provokativní. Jeho přístup k manželství a podobným svazkům mi mluví z duše :-) Teď jdu na protipól - o ženách, tam čekám větší masakr. Málo marný v evropské kultuře je žena svázána s rolí matky a hospodyně a do toho bude Osho určitě důsledně tepat :-)
Přečetla jsem 15 stránek z 50 odstínů šedi a odložila to na jindy :-) Tuhle knížku jsem přelouskala za dva večery a musím konstatovat, že bych si dala říct, kdyby mi nabídli možnost vplout do této doby na pár dní :-)
Dobrý návod, jak na to, naučila jsem se to ale až od mistra :-) A věřte tomu, že je to o něčem úplně jiným než evropská pětiminutovka :-)
Kniha osloví každého z nás, doporučuju především k četbě studentům v rámci zkouškového období. Prokrastinační křeček je mé nově poznané domácí zvíře, které si doma "pěstuju"
Docela dobrý návodník pro dámy, aby už konečně pochopily, že chlapi jsou jiný živočišný druh a nechaly je ŽÍT !!
Jedna z nejlepších knih této problematiky, kterou jsem četla.