O ženách přehled
Osho
Velký guru odpovídá na otázky týkající se témat žena-muž, feminismus, sexualita, homosexualita, manželství, láska, vztah, mateřství. "Když si milenci navzájem říkají - nemůžu bez tebe žít, není to o tom, že by se podváděli, myslí to vážně. Ale neznají podstatu života. Zítra to bude tatáž žena, ale nebude vypadat tak krásně. A v průběhu dalších dní se oba, muž i žena, budou cítit uvězněni."... celý text
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2008 , EugenikaOriginální název:
The Book of Women, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O ženách. Přihlašte se a napište ho.
Cca první polovina knihy mi přišla jako hromada řečí s cílem polechtat ženské ego. Druhá polovina se mi zdála realističtější, ale stejně...jako by bylo prvotním cílem vyjít s netradičním názorem či pobouřit. V knize byly i podnětné myšlenky, mj. zajímavý pohled na vztahy, ale celkově mě neoslovila. Ale třeba jsem ji jen naprosto nepochopila.
Kniha O ženách v seznamech
v Mé knihovně | 18x |
1992 | Život, láska, smích |
1991 | Oranžová kniha |
1996 | Hořčičné semínko |
2003 | Sex |
2007 | Láska, svoboda, samota |
Osho je vždy přímý, říká věci, tak jak jsou, nikdy nemaže med kolem pusy, to se ne každému líbí.
Kdo by měl z této knihy pocit, že snad nadržuje ženám, musí si přečíst i jeho knihu O mužích.
Nicméně žena zde opravdu vyznívá jako ušlechtilejší bytost.