p3tris komentáře u knih
Tato kniha je trochu o něčem jiném, než o vyvražďování mimozemšťanů. Což ale není na škodu. Navíc se seznámíme s dvěma novými zajímavými postavami. Snad nebudou mít, jak je u Hiroja Oku zvykem, jepičí život.
Další vynikající Usagi. Ještě s vtipným bonusem ze stých narozenin. Jen škoda, že Frank Miller to tak trochu odfláknul.
Útlá knížka, která se moc nezaobírá "husitským revolučním hnutím" jako ostatní době poplatné knihy, ale hezky nám popisuje po sobě jednotlivě jdoucí bitvy. Se skvělými ilustracemi pana Petráčka.
Vynikající dobrodružná knížka. Některé příběhy už jsem slyšel jinde, ale jako celek je to napínavé a velice čtivé. Dobře bych si to dovedl představit jako desetidílný seriál od tvůrců filmu Sky Crawlers. Pilotní 40 minutový film a pak devět 20 minutových dílů, pro každého člena posádky jeden.
Každý ví, že Usagi má syna Jotara. A ten měl samozřejmě další děcka a ty další... Tohle je tak trochu jiný příběh. A jelikož se historie točí v kruhu, má Miyamoto Usagi i s laserovými zbraněmi a hyperpohonem hodně podobné starosti, jako měl jeho prapředek v sedmnáctém století.
Knížka toho nejčernějšího a nejzvrácenějšího humoru. Občas třesknutě vtipné, občas lehce trapné. Ale to první dalece převažuje. Nic pro slabé povahy.
Až je mi líto, že se uzavřel příběh několika předchozích knih. Ale v pozadí je toho rozehráno tolik dalšího, že bude ještě dlouho o čem psát. Připomenou se nám i některé staré postavy, jako Kozel s dítětem (ztracený Gorogoro je skvělý) nebo zbrklá dětská kopie Usagiho Jotaro. A závěrečný souboj? Hltal jsem každý panel a i když je to vlastně jen jeden osudový sek mečem, je nakreslený naprosto úžasně. Něco takového je k vidění snad jen ve starých japonských samurajských filmech.
Mé první setkání s legendárním Alanem Moorem ani zdaleka nedopadlo podle mých představ. Nejen, že mě WildC.A.T.s nenadchly, ale ony mě ani nebavily.
Zajímavá exkurze do dějin vzniku a použití různých popravčích nástrojů.
Původní Zámek jsem nečetl a to má velký vliv i na celkové vyznění této knihy. Styl Švejdíkovi kresby mi sedí a ke Kafkovi se perfektně hodí, ale scénář komiksu je pro mě zmatečný, neuchopitelný a to znamená i nepochopitelný. Což se musí odrazit i na celkovém hodnocení.
Nádhera. Jsem zvědav, jestli je milostné vzplanutí mezi Tomoe a Usagim opravdu zapovězeno, jak naznačuje svázaný kámen v posledním příběhu. Ten je mimochodem vrcholem knihy. Co dokáže jednoduchou kresbou Sakai vytáhnout za emoce z čajového obřadu je téměř neuvěřitelné.