Pafka Pafka komentáře u knih

Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Každý z nás má v srdci místo, o kterém nemluví před lidmi ani sám před sebou, bolavá vzpomínka, kterou nezahojí čas, zklamání, zrada, hořkost - zkrátka vlastní Chatrč uvnitř každého z nás. Jednoho dne dostanete pozvání podívat se dovnitř své Chatrče ...
Tato kniha se nečte, tato kniha se žije... inspirativní záležitost, která radikálně změnila můj pohled na to kým Bůh je a kým není. Má láska hranice? a má bolest někde svůj konec? Proč Bůh dopustil, aby umíraly děti? A proč bych měla odpustit někomu, kdo mi postavil v srdci Chatrč?

06.08.2012 5 z 5

Místo, na němž stojíš, je posvátná země Místo, na němž stojíš, je posvátná země Marek Vácha

Ať napíše cokoli, vždycky jsem nadšená!
Přijatelně, pochopitelně a nenuceně předaná informace o důležitosti každého člověka. KAŽDÉHO! Navíc velmi pěkně a s citem vysvětlená nepřijatelnost eutanazie, potratů, zrádnost asistované reprodukce a etický problém kmenových buněk získaných z embrya.

16.08.2013 5 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Celý život je jedno velké hledání. Člověk hledá aby našel, ale vlastně neví co a taky kde začít?
Kniha o tom, že pravé štěstí někdy čeká docela blízko, ale my potřebujeme ujít dlouhou cestu k tomu, abychom dokázali prozřít a vidět věci takové, jaké skutečně jsou. Nádherný příběh lásky o tom, že ač si člověk sám sebe leckdy neváží, pro druhé může být pokladem a životním cílem.
Všechno má v životě svůj smysl a vůbec nevadí, že v tuto chvíli nevíme, jaký ten smysl je. Věci nejsou dobré ani špatné, prostě jsou.
Silné myšlenky, nepřekonatelný příběh lásky, trpělivé oči Fátimy a klid pouště - to je Alchymista v mých očích.

03.08.2012 5 z 5

Rachab: Žena za hradbami Rachab: Žena za hradbami Francine Rivers

Žena víry, trpělivosti a naprosté důvěry v Boha. Následování hodné!

23.05.2014 5 z 5

Dýka a kříž Dýka a kříž David Wilkerson

Neuvěřitelné, neskutečné, přesto se příběh i poselství podivně zavrtá pod kůži. Chci mít stejnou víru!

09.08.2013 5 z 5

Všichni lidé bratry jsou Všichni lidé bratry jsou Johannes Mario Simmel

Co všechno lze uvěřit a odpustit osudové lásce? Lze člověka plně pochopit jen z jeho činů? Všichni lidé bratry jsou aneb kde jsou ony hranice, po jejichž překročení už neznám bratra.

03.08.2012

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Prostě se mi líbí autorčin styl psaní, projevu a vůbec všechno. Při čtení jsem měla pocit, že jedu s Blankou v autě a pes mi dýchá na záda, zatím co já podávám prstík Filípkovi. Za mě super, díky skvělému popisu jsem se uměla vžít do každé z postav a plně jim rozumět.

29.09.2015 5 z 5

Osmý den Osmý den Thornton Wilder

Dávno tomu, co jsem knihu naposledy držela v rukou. Od známých jsem na ní slyšela tak skvělé ohlasy, že jsem si knihu dokonce ihned koupila, ale pro mě osobně to nebylo zase tak velkolepé dílo. Možná k ní jen potřebuji dorůst.

03.08.2012 3 z 5