Pavlína39 komentáře u knih
Já vlastně ani nemám slov... Pořád nechápu, jak se něco takového v dnešní době může dít. Silný příběh, který by si měl přečíst každý. O tomto tématu se skoro nikde nemluví (jak je mimo jiné napsáno v knize) a jen minimum lidí je se situací Ujgurů obeznámeno. Určitě doporučuji přečíst.
Skvělá kniha, jakmile se člověk začne, nemůže se od ní odtrhnout. Má to úplně jinou atmosféru, když čtete o reálných případech. Líbilo se mi, že prakticky všechny případy se odehrávaly na území Prahy, kde bydlím celý svůj život a všechna tato místa dobře znám. Člověk se po přečtení tedy trochu bojí v noci vycházet z domu, nicméně kniha je úžasná, mohu ji vřele doporučit.
Bála jsem se, že kniha bude zahrnovat hodně zastaralých informací a nebude v ní tolik aktuálních témat, jelikož je z roku 1995. Ale ono to vlastně ve výsledku vůbec nevadilo, kniha obsahuje spoustu skvělých témat, je zajímavě napsaná a opravdu dobře se čte. Pokud máte problém se zvládáním emocím, mohu jenom doporučit. Po přečtení mohu říct, že mě četba této knihy posunula dál.
Zajímavá kniha, určitě vhodná pro ty, kteří spánek nepokládají za důležitý a spí nepravidelně a málo. Je hodně obsáhlá, přes 400 stran na téma o spaní je podle mého názoru zbytečně moc. Doporučila bych asi spíš lidem co mají se spánkem potíže. Pokud spíte 7-8 hodin denně a ještě k tomu víte co ne/dělat před spaním pro kvalitu spánku, nebude pro vás četba až tak přínosná.
Ke knize mě táhla asi hlavně ta dobrá recenze a to, že psychologii mám ráda a její četbu vyhledávám. Některé části jsou zajímavé. Nicméně mi tedy vůbec nesedl styl psaní. Autorka mě ke konci začala vyloženě iritovat svým způsobem pokládání otázek a snahy vložit svůj názor na dané téma.
Určitě je to zajímavá kniha s dobrými poznatky, ale je podle mého názoru zbytečně zdlouhavá a témata se omílají pořád dokola. Hlavně teda druhá polovina knihy se neuvěřitelně táhne a dokopávala jsem se asi půl roku k jejímu dočtení. Na to jaký to mělo boom, jsem čekala něco přínosnějšího a že se alespoň dozvím něco, co o tématu ještě nevím. Nestalo se.