Petronela16 Petronela16 komentáře u knih

Zlodej duší Zlodej duší Sebastian Fitzek

Ako vždy, jedinečná kniha ,jedinečný autor,perfektný záver s bonusom.Pre mňa absolútna jednička ako autor thrillerov, nakoľko pri čítaní sa musím vždy zamýšľať, že to môže byť všetko reálne.To je asi jediný autor, u ktorého čítam vždy aj doslov.Idem sa pozrieť na tú jeho web stránku, tiež si chcem stiahnuť filmy z námetov jeho kníh.

04.08.2020 5 z 5

V kleci V kleci Ellison Cooper

Kniha ma zaujala, síce zo zaciatku som sa dlhšie zacitavala,ale potom to už išlo.Fajn detektívka, zaujímavá zápletka.

28.07.2020 4 z 5

Tichá obeť Tichá obeť Caroline Mitchell

Tiež som sa nechala zlákať pozitívnymi recenziami, no aka to chyba!Do polovice som to ako tak zvládala čítať, myslim tým , že každú stránku, od polovice tak každú druhú a posledné strany už asi tak zo 2-riadky na každej druhej.Zaujimave ,že som sa nestratila a vychytala som pointu, ktorá bola vlastne aj predvídateľná.No čo už, škoda času, peňazí, úsilia...čakala som nie, že viac ,ale sakramentsky viac.Ta * je len zato, že ma to na úvodnych strankach celkom zaujalo, ale myslím že s autorkou kamošky nebudeme.

20.07.2020 1 z 5

Cigaretka na dva tahy Cigaretka na dva tahy Dominik Dán

Takže dofajčene, tabacik to bol znamenitý a Marianko Geišberg geniálny svojim podaním .Ani si neviem predstaviť, že mám dánovky čítať.Len sa bojím dňa, keď všetky s Geišbergom vypočujem...No nič, v každom prípade výborná detektívka, teším sa na ďalšie.

16.07.2020 5 z 5

V bezpečnom úkryte V bezpečnom úkryte Rachel Abbott

Celkom dobrá detektívka, aj keď ten koniec som už tušila.Chvilami trosku viac zamotané, ale v podstate to bolo fajn "čtive" a nenudilo ma to.Moje prvé stretnutie s autorkou a nevylučujem aj ďalšie.

12.07.2020 4 z 5

Sběratelé zla Sběratelé zla Mark Griffin

Veľké sklamanie!Zaujímavý začiatok vystrieda zly , ani nemôžem napísať že koniec, nakolko som to nedocitala.Takze som to vzdala asi 100 strán pred koncom a pravdu povediac už ma to prestávalo bavit tak v polovici. Pre mňa proste totálne strata času a peňazí.

06.07.2020

Cop Cop Lætitia Colombani

Tak toto bola jedna nádhera! Dávno pradávno som nečítala niečo tak krásne a silné, co mi vohnalo slzy do očí. Jedna parádna kniha, ktorá každému, kto chce počúvať, napovie, ako je to vlastne v tom živote všetko poprelinane.Velmi krásne dielo a ja v takýchto prípadoch už len dodávam moje obvyklé: 100 BODOV A TUŠ!

25.06.2020 5 z 5

Nikdo není doma Nikdo není doma Tim Weaver

Myslela som si, že Weawer je zárukou dobrého čítania.Ach, aká chyba! Strašne zamotaný dej, príliš mnoho postáv, už ma to niekde tak veľmi nudilo, že som chcela prestať.Vydržala som s maximálnym úsilím, no čo viac dodať: mohlo to byť lepšie,keby nebolo príliš veľa postáv a na mňa až príliš prekombinovany dej,lebo potencional to vcelku malo.Aj majster tesár sa utne.Tentokrat to spisovateľovi dáko nevyšlo.

24.06.2020 2 z 5

Milé dítě Milé dítě Romy Hausmann

Nebolo to také najhoršie, ale už som asi náročná, čo sa týka tych moderných thrillerov.Bolo to trošičku iné v tom námete, hlavne čo sa týkalo z pohľadu tých detí, ale tak ako vravím nenadchne ani neurazí.Taky stred.

11.06.2020 3 z 5

Nežná fatamorgána Nežná fatamorgána Dominik Dán

Pre mňa ako vždy NR.1, vynikajúco prerozpravane /lebo moje čítanie a podanie z úst M.Geisberga sa neda porovnať/.Keďže sa snažím ísť chronologicky ,nie podľa vydania kníh,ale podľa časovej osi deja Danových kníh,tak chápem aj súvislosti,keď sa hovori o minulých prípadoch.Napodiv v tejto časti sa mi zdalo, že tecie menej alkoholu.Ten mi ale v Danovkach vôbec nevadí, lebo to je autentický presne ako to bolo.Takze za mňa palec hore.

07.06.2020 5 z 5

Kořist Kořist Paul Finch

Začína to fajn,bizarné vraždy, veľmi čitateľné.No a tak približne po polovici knihy sa to úplne pokasle, normálne som strácala chuť čítať, pretože som chvíľkami už ani nechápala o čo vlastne ide.Nezmyselne a hlavne rozsiahle opisy napr naháňačky áut ma totálne znechucovali to som len preskakovala strany.No a pred koncom sa to ako-tak vylepší a je to znovu lepšie čitateľné.Cakala som od toho viac.

02.06.2020 3 z 5

Host Host Andreas Winkelmann

Dobrý začiatok, vtiahol ma do deja, dobre sa to čítalo, len už ku koncu mi to prišlo strašne "naťahovanie"akoby sa autor nechcel zmieriť s tým, že ma skončiť.Mozno ešte v budúcnosti niečo skúsim od autora.

21.05.2020 3 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Celkom dobrá detektívka, ale pre mňa taký priemer.Mozno škoda, že som čítala paralelne aj autorkou knihu * Jeden z nás* a tak sa mi táto zdala slabým odvarom.Pre mňa to už bolo príliš prekombinovane, najlepší bol záver keď jedna mrcha si myslela že vypiekla s druhou a bolo to naopak.

21.05.2020 3 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Jáj, no tak toto bola divoká jazda.Vynikajuca detektívka, ktorá má všetko , čo dobrá detektívka má mať.Šialena jazda, kedy sú už všetci podozriví.Ozaj super a podľa konca čakám pokračovanie.

12.05.2020 5 z 5

Krev není voda Krev není voda Dominik Dán

Ako vždy audio kniha, ako vždy Geisbergovo podanie, ako vždy super.Tento diel trošku viac politiky na môj vkus, ale aj tak to bolo veľmi dobre pocuvatelne.

07.05.2020 4 z 5

Pasažéři Pasažéři John Marrs

Tak toto bola skutočne mega jazda v blízkej budúcnosti.Velmi dobrý príbeh, niekoľko dejových zvratov a u mňa teda plný počet *.Len tak ďalej pán spisovateľ.

06.05.2020 5 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Výborná detektívka, lepšia ako predošlá...Zase však dávam * dole, kvôli tomu nešťastnému vedľajšiemu deju s tými bezdomovcami.Neviem prečo autorka v každej jednej knihe musí nejakú tú vedľajšiu linku pridať, myslím, že by to bolo aj bez nej fajn.Ale OK , rešpektujem, asi je to jej charakteristická črta.Odporúčam aj tak prečítať.

29.04.2020 4 z 5

Básnik Básnik Dominik Dán

Ďalšia geniálna kniha od Dána za mnou, síce ako audio kniha ale aj to sa ráta.Zatial , ako som už písala, skúšam len počúvanie ,aj to len Geisbergove,mozno časom skúsim opäť čítanie.Nic sa nemení na tom, že je to bohovska detektívka, s mne srdcu blízkym, humorom.

21.04.2020 5 z 5

Závislost Závislost Paolo Roversi

Začína to sľubne,rýchlo som sa začítala...ale potom už len masaker, niekedy mi to už prišlo ako tretotriedny zabíjacky horor.Koniec som predpokladala,takže ma neprekvapil.Precitane rýchlo, ale už nikdy viac.

20.04.2020 2 z 5

Svedectvá tiel Svedectvá tiel Anne Frasier (p)

Do knihy som sa rýchlo začítala,ale potom to začalo nejak viaznut. A ku koncu to malo opäť spad.Inak nebolo to zle,možno skúsim aj pokračovanie, ale ešte uvidím.

10.04.2020 3 z 5