Pivushka komentáře u knih
Povídky mě nijak nenadchly. Nápady by určitě byly dobré, ale celkový styl vyprávění mě spíše nudil. Až na jeden příběh. Zkažený večírek. Ten jediný mi uvízl v paměti a ráda si ho čas od času znovu přečtu.
Knihu jsem využila pro svou seminárku o Rakovině v rodině. Zároveň v té době můj otec bojoval s touto nemocí... Bylo zajímavé si přečíst, jak lidé reagují, co by vlastně člověk neměl dělat a říkat, a přitom to považuje za nejvhodnější, a co by naopak měl říkat a jak by se měl chovat k nemocnému.
Základní linie příběhu se mi líbí. Erotické pasáže jsou dechberoucí. Ale ty zdlouhavé popisy Benátek, zabydlování se a nevím, co ještě, mě tak otrávily, že jsem knihu odložila nedočtenou. Určitě se k ní chci vrátit, zajímá mě, co se s hlavními hrdiny stane, jen tentokrát budu radši přeskakovat. Což opravdu nemám ráda.
Příběh určitě neurazí, ale zároveň pro mě nebyl nijak výjimečný. Ale ta obálka... Opět jedna z knih, u které mám rozporuplné pocity - příběh nic moc, ale kvůli tý obálce bych si ji nejradši koupila :D