Plechy1 komentáře u knih
Pokud jste četli předešlý díl (Do pekel a zpět), tak není důvod proč si nekoupit druhý díl. Ian Kershaw je jeden z nejznámějších a nejprestižnějších historiků moderní doby. Kvalita tomu odpovídá a pokud se zajímáte o moderní dějiny, nebo si pouze chcete rozšířit obzory, tak Vám tuto kniho všemi deseti doporučuji.
Kniha, která se čte velice příjemně a rychle utíká. Nicméně musím říct, že mi nevyhovovalo střídání témat, nad kterými se hlavní postava zamýšlela. Určitě bych uvítal více stran a rozvětvení úvah, nad kterými Miloš přemýšlí. Místo knihy doporučuji film, který je opravdu brilantní.
Pro všechny milovníky whisky je tato kniha jasná volba. Autor Vás zavede do nejrůznějších států kde se whisky vyrábí, a něco Vám řekne o každé palírně. Zároveň se snaží ochutnat co možná nejvíce whisky a musím říct, že se mu to daří. Kromě pár sezónních zde popisuje téměř každou whisky. Ano, tato kniha je o něco dražší než ostatní knihy s touto tématiku, ale stojí za to.
Pro ty co se zajímají o svět Zaklínače je tato kniha povinnost. Hlavním tahákem této knihy jsou především ilustrace, které jsou jedním slovem nádherné. Kniha je psána z pohledu Marigolda, který vše popisuje svým osobitým stylem a i díky tomu víte, že čtete Zaklínače. Kniha si mohou přečíst i ti, co s knížkami nemají žádné zkušenosti, protože i když se občas kniha odkazuje na události z minulosti, tak jsou zde většinou podrobně vysvětleny.
Výborná trilogie, která vás chytne za srdce a nepustí. Obálka je něco skvostného a pokud jste fanouškem Hunger Games, tak tuto knihu musíte mít doma.
Kniha se nečte jednoduše, ale nabízí spoustu informací o první "mafii" v Americe. Hlavní hrdina je sympatický a jeho osud vás dojme. Musím říct, že se již teď těším na filmové zpracování, pokud tedy vůbec někdy bude.
Čtivá a zajímavá kniha nejen o Osvětimi, ale také o vývoji konečného řešení. Nechybí zde ani rozhovory s očitými svědky oněch hrůz. Kniha nabízí také mnoho informací, o kterých jste nejspíš nevěděli.