prazskaholka komentáře u knih
Není to kniha pro každého, řekla bych, že čeká na svého specifického čtenáře. Pokud vás nebaví dlouhé popisy, nevadí vám drsný pohled na svět a občasné chyby, směle do toho. Zpracování obálky je nicméně strašné, žádnou knihu člověku neprodá to, že na ni napíše, kolik výtisků se udělalo. Čtenáře to nezajímá a marketingově je to úplně debilní tah.
Kniha, která je velmi špatně napsaná i zpracovaná pro každého, kdo oplývá intelektem. Hned autobiografické zpracování má několik chyb - je velmi idealistické a není reálné se s autorkou ztotožnit. Její život je totiž zdánlivě dokonalý.
Nelíbilo se mi ani textové zpracování, texty si protiřečí, jsou mnohdy opravdu špatně formulované. Například řeči o tom, jak je potřeba k potřebám lidí přistupovat s nadhledem, a v dalším okamžiku nazývat lidi “zabedněnci”, jsou opravdu matoucí a vtipné. Jak by asi řekla Margit, která na svých platformách nedává kritikům prostor, jsem já pouze “hater”. Nicméně knihu jsem dostala a dobrovolně bych si ji nekoupila ani ji nedoporučila dál, existuje totiž mnoho jiné kvalitní literatury na toto téma. Je to kniha psaná středoškolským jazykem pro matky v domácnosti, které mají rády pohádkové životní příběhy a první dítě, a nevědí si s ním rady. Rozhodně se nejedná o knihu pro vyspělejšího vzdělaného člověka.