Purina.pashmina komentáře u knih
Detektivka, ale spíše "thriller po Česku", zvládnut snad ve všech směrech.
Nejkontroverznější stránka knihy je líčení před- a polistopadových události. Autorka nenabízí žádný prostor pro iluze, kritizuje dřívější režim, ale nebere si servítky ani s událostmi, které se staly potom.
Zajímalo by mě, jak bych knihu hodnotila v době jejího vydání, což je dnes už téměř 30 let (!!!) , ale v současnosti dávám 4*, a to protože autorka dokázala schopně vykreslit přesně ty "typy" lidi, kteří i přes svůj pokřivený charakter nenesou zodpovědnost za své činy a vesele si běhají po světě..., a taky protože jsem se ve čtení nemohla zastavit.
Dokonalý souboj dobrého a zlého, kde by zlo nakonec vyhrálo, kdyby nebylo lásky a "bláznivých" lidi.
Wow!
V některých komentářích jsem se dočetla, že se začáek pomalu táhne, ale já tento názor rozhodně nesdílím. Každá pasáž mi přijde odůvodněná a ani chvíli jsem se nenudila. Rozuzlení zápletky naprostý vrchol románu.
Kniha mě opravdu mile překvapila!
Neuvěřitelně silný příběh, který se nedá číst jedním dechem, jinak by vás utrápil zaživa...
Jedna z těch knih, které se mi nesmazatelně zaryly do hlavy, lépe řečeno do srdce.
Autorka popisuje boj svého manžela se závislostí, především ale boj svůj. To činí s neskutečnou otevřeností, která této knize dodává na skutečnosti - ona totiž skutečná je, jelikož tuto smutnou etapu života autorka sama zažila.
Úvahové pasáže o alkoholu jsou to nejzdařilejší na této knize.
Prostě zpověď od té Nejbližší miluju.