putpuda putpuda komentáře u knih

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

O tuto knihu jsem požádala Ježíška a on byl tak hodný, že mi ji pod stromeček nadělil :)
Moc jsem se těšila po roce na další díl. Nebylo to tak akční jako předchozí díly, ale vyšetřování nevyřešeného a odloženého případu se mi četlo velice dobře...no jako všechny knihy od autora. Předpokládám, že další díl vyjde zase za rok !!!! :(
Ale aspoň už vím oč požádat Ježuldu příští Vánoce ;)

09.01.2022 5 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

První díl se mi líbil o trochu víc, bylo v něm více napětí. Ale i toto se mi dobře četlo, Josie a Noah jsou mi sympatičtí a už se těším na Matčin hrob :)

13.12.2021 4 z 5

Ledové sestry Ledové sestry S.K. Tremayne (p)

Tuto knihu jsem hodně dlouho odkládala, ani nevím proč. Ale vím, že jsem pitomá! Tak skvělá knížka!!! Skvělé ponurá atmosféra, ze začátku jsem měla pocit,že čtu Erskinovou ;) Asi kvůli té atmosféře a místu, kde se příběh odehrává. Opravdu skvěle napsané. Hodně napínavé a po každé kapitole jsem si myslela, že vím a věděla jsem prdlajs...jak píše Sixtinka, já též v noci čuměla do tmy a čekala, a napínala uši,co se kde šustne a cítila se hóódně nepříjemně :D ....to už se mi tedy dlouho nestalo. Před touto knihou jsem četla (m)učedníci, ale kam se na tohle hrabe...
Už mám zamluvené Dítě ohně a moc se těším, až nebudu moct usnout ;)

23.04.2021 5 z 5

Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

Kniha je velice čtivá, první polovina mě pořád táhla dál, ale pak mě to nějak přestalo bavit. Zlatou placku si určitě nezaslouží. Je to takový ten typ knihy, která se sice dobře čte, ale za měsíc si nevzpomenete o čem že to vlastně bylo.

08.03.2019 3 z 5

Zátiší Zátiší Louise Penny

Že začátku jsem tedy tak nějak nechápala, co to vlastně čtu. Kdybych nevěděla, že je to detektivka, myslela bych, že čtu nějakou parodii či co. Už jsem přemýšlela, že knihu odložím, ale dala jsem na zdejší komentáře a vydržela. Jen jsem měla trošku problém s postavou inspektora Gamache, nevím proč, ale vloudila se mi představa Steva Martina v roli inspektora Clouseaua a dlouho se jí nemohla zbavit :D
Ale musím říct, že se mi to začalo hooodně líbit a děsně mě zajímalo, co za tajemství se skrývá za "lítačkami". Takže za mě určitě ano. A samozřejmě se vrhnu na další případy inspektora G. ;)

08.06.2018 4 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Tak trochu podle "barrandovských filmů podle skutečnosti" ;), v podstatě jednoduchý námět, který tu byl už mockrát, ale stejně jsem hltala stránku za stránkou....krátké kapitoly, dobře se četla. Manžele odvedle jsem nečetla, tak nemůžu srovnávat. Ale už ji mám zamluvenou a těším se :D

28.02.2018 4 z 5

Vážka Vážka Michel Bussi

No pro mě tedy naprosto luxusní záležitost! Já se nemohla odtrhnout :D
Knihu s takovou zápletkou ani podobnou jsem ještě nečetla a jak tu většina píše, že jim to bylo hned jasné..... no já jsem asi hlava zadubená, já netušila pravdu až do posledních stránek ;)

Další kniha od tohoto spisovatele se jmenuje Maminka neříká pravdu a doufám, že brzy vyjde. Už se móóóc těším!

05.07.2016 5 z 5

Strom čarodějnic Strom čarodějnic Elena Collins (p)

Na Strom čarodějnic jsem se moc těšila.
Je hodně přirovnávan ke knihám Erskinové a o to víc jsem byla zvědavá. Knihy Erskinové mají úplně jinou a jedinečnou atmosféru a tu jsem zde sice nenašla, ale musím říct, že se mi to moc líbilo. Příběh Grace mě úplně pohltil. Část se Selenou mě začala hodně bavit až ke konci...kde se oba příběhy pěkně propojí.
Určitě bych si ráda přečetla i další knihy v tomto "duchu" od pro mě neznámé autorky.
Posledních 100 stránek jsem tedy shltla.
Bylo to krásné i smutné zároveň.

23.09.2024 5 z 5

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Knihu jsem dočetla včera a už pomalu nevím o čem to bylo...
Dobře se to čte, jako všechny knihy autorky, ale čekala jsem asi víc napětí. Zbytečně natahované.
A je fakt, že by takto přemýšlela devítiletá holka? Já bych ji taky viděla tak na 14 , 15 let ;)
No ale jelikož mám autorku ráda, ikdyž ne každá kniha je úžasná, tak si určitě přečtu i další dílko :)

13.08.2024 3 z 5

Mlčení Mlčení Diane Chamberlain

Jedna z knih, která mě nějak míjela a koupila jsem na bazaru. Moc se mi líbila. Postupně mi došlo, jak to asi bude se Sárou a Laurou a měla jsem pravdu ;) ... No skvělé čtení...jako všechny knihy této autorky.

16.04.2022 5 z 5

Na špatném místě Na špatném místě Joy Fielding

Čekala jsem něco úplně jiného, víc dramatického. Ani mi nepřišlo, že to psala Fieldingová a určitě má lepší knihy, ale bavilo mě to a to se počítá ;)

24.01.2021 4 z 5

Stará tajemství Stará tajemství Patricia Gibney

Čím dál tím lepší ... konec byl hodně napínavý. Momentálně jedna z nejlepších sérií..snad bude brzy další díl...

21.11.2020 5 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Ne a ne se začíst. Kapitoly jsou krátké, což je fajn, ale stejně tomu něco chybělo. Proto jsem četla tak dlouho ;) Theo mě nebavil, celkem průměrná kniha. Neurazí, nenadchne...

04.11.2020 3 z 5

Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

No to teda byl závěr! Vlastně nevím, jak si to přebrat...Velice emotivní, smutné... dočetla jsem před chvílí a asi se mi nebude zrovna nejlépe usínat.
Rozhodně doporučuji!
A už se těším na další knihu autorky. Ta rozhodně vtáhnout do děje umí!

22.10.2019 5 z 5

Sestra bouře Sestra bouře Lucinda Riley

Pěkné to bylo, čtivé, příjemná atmosféra stejně jako v prvním díle.
Určitě si přečtu i příběhy dalších sester :)

13.03.2019 5 z 5

Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Hm... To bylo dobré, opravdu dobré! Před chvílí jsem dočetla (dnes jsem ani nic jiného nedělala:)) Kniha vtáhne hned od začátku. Nejlepší je samozřejmě několik posledních kapitol...srdce mi bušilo, jak splašené. Předpokládám, že se s Jude a Uriahem ještě setkáme, takže se už teď těším :)

13.10.2018 5 z 5

Co zbylo z mojí sestry Co zbylo z mojí sestry Nuala Ellwood

Výborné počtení ;),. Mě se to líbilo hned od začátku. Jen jsem vůbec netušila, jakým směrem se vlastně kniha bude ubírat, protože to se dozvíte vlastně až na konci. Nechápu, proč někdo pořád řeší, že je to nereálné, a že by se zachoval tak a tak... Však příběh samotný je fikce ne?! ... (autorka uvádí, že je z rodiny válečných reportérů a čerpala z jejich vyprávění co se týče situace v Sýrii... smutné a pro mě absolutně nepředstavitelné). A knihu určitě doporučuji.

20.06.2018 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Ano, knížka na jedno odpoledne!Ale proto, že není možné přestat číst! Já tu mám od včerejšího večera horu prádla na žehlení, ale bohužel.....žehlení muselo počkat :D Ze začátku jsem měla obavy, že se nezačtu. Děsně mi vadí vyprávění ve třetí osobě. Ale kupodivu jsem to po pár stránkách přestala vnímat. Při čtení této knihy, jsem si vzpomněla na Tmavé stěny Willardu, kde hrdinka prožívá v podstatě něco podobného jako Grace, ikdyž jiným způsobem. Fakt jsem se nemohla odtrhnout. Člověk neví, jak by se v takové situaci zachoval, ale já bych se asi zcvokla. A pravděpodobně bych skončila ve vězení za vraždu. Než snášet toto. Určitě doporučuji!

18.07.2017 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Já četla první polovinu knihy 14 dní - což mluví samo za sebe :o Napínavých bylo asi posledních 30 stran. Takže se připojuji spíše k těm negativním hodnocením. Průměrný detektivní román, ani jedna osoba mi nijak nepřirostla k srdci.....také jsem dala na "mediální masáž" kolem tohoto dílka, podle které je to naprostá bomba. Podle mě je to kniha, kterou jsem sice přečetla, ale nic mi nedala a rozhodně ve mě nic nezanechá. Škoda.

18.04.2016 3 z 5

Tiché hlasy Tiché hlasy Patricia Gibney

No co dodat? Tato série teď prostě vede!!
Opět velice čtivá záležitost... vůbec mi nevadilo množství postav, naopak....na konci se všechno pěkně propojilo..už se opravdu moooc těším na další díl ;)

23.06.2024