Vážka přehled
Michel Bussi
Když se ve Francii těsně před Vánoci zřítí letadlo letící z Istanbulu, vypadá to, že všichni zahynuli. Pak ale záchranáři najdou poblíž letadla živé miminko. Jenže na palubě letadla byly dvě děti v tomto věku. A protože se tak stalo v době, kdy testy DNA jsou ještě věcí neznámou, stojí policie před těžkým rozhodnutím: je miminko Lyse-Rose z bohaté a vlivné rodiny Carvilleových, nebo Emily z obyčejné rodiny Vitralových? Nakonec je dítě prohlášeno za Emily. Carvilleovi se s tím ale nechtějí smířit a najmou si soukromého detektiva, který má dokázat, že dítě patří jim. Osmnáct lét pátrá bývalý policista ve Francii i v Turecku, ale marně. Rozhodující důkaz se mu najít nepodaří. Když už chce se vším skončit, padne jeho zrak na staré noviny, kde se o případu psalo. Vše se mu náhle spojí a on pochopí, jak to bylo. Byla nalezeným dítětem Lyse-Rose, Emily, anebo bylo všechno úplně jinak a někdo celou tu dobu se všemi postavami dramatu obratně manipuloval?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2016 , MottoOriginální název:
Un avion sans elle, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vážka. Přihlašte se a napište ho.
Roky jsem měla tuto knihu ve "chci číst" a konečně jsem se k ní dostala. Tak trochu jiné vyprávění, než na jaké jsem zvyklá a o to víc jsem si ho užila. Místy jsem se trochu ztrácela, což se mi u audio poslechu občas stane, ale ani to nevadilo, protože konec byl nasprosto srozumitelný a neočekávaný :o)
Velmi zvláštní téma a postupné rozuzlování. Každopádně jsem si čtení užila a sedlo mi víc než Černé lekníny. V některých situacích jsem byla trochu v rozpacích a stejně tak z konání některých postav. Chvílemi jsem si musela uvědomit co, kdo, jak, proč ... Ale celkově ok, určitě stojí za přečtení.
Kniha Vážka v seznamech
děti detektivní a krimi romány Francie napětí intriky 80. léta 20. století manipulace (psychologie) 90. léta 20. století letecké katastrofy
2017 | Černé lekníny |
2016 | Vážka |
2016 | Maminka neříká pravdu |
2018 | Nepouštěj se mé ruky |
2018 | Nikdy nezapomenu |
Před osmnácti lety se ve Francii zřítilo letadlo, přežilo jen malé miminko, děvčátko. Na palubě však byly dvě stejně staré holčičky a nepodařilo se určit, která z dívek zůstala na živu. Soukromý detektiv pátrá po důkazech, ale marně. Až když mu padne zrak na noviny z osudného dne, vše pochopí.
Tato kniha si mě získala od prvních řádků. Pohltila a už nepustila. Bylo to příjemně komplikované i napínavé. Bavilo mě to od začátku do konce. Sice jsem tušila, jak by to mohlo dopadnout, ale absolutně jsem nevěděla, jak k tomu chce autor dojít.
Jediné, co mi vadilo, bylo místy přehnané a nelogické chování hlavních postav.
Ale i tak to byla skvělá oddechovka, kterou nedáte z rukou.