Rachel753 Rachel753 komentáře u knih

☰ menu

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Jak vystihuje sám název..četla jsem jí do posledního dechu.. bylo zajímavé číst, myšlenky a činy samotného vraha a zároveň počiny Eriky, coby policistky. Mám raději, když se vrah odhalí až na konci, aby to bylo více napínavé, ale Bryndza dokázal to, že napětí a tréma prostupují celou knížkou. Oceňuji, že se autor snaží poukázat na dnešní dobu, tedy dobu sociálních sítí a dává tím najevo, že sociální sítě nejsou dostatečně bezpečné. Hezky je popsaný dialog mezi Erikou a Mossovou, kde se na toto téma baví a řeší, jak dnešní lidé nemají ani pojem, co znamená slovo sdílet. Každopádně se moc těším na další vývoj postavy Eriky a Petersona a na další skvělý případ, který bude řešit. Jednoznačný TOP :-)

11.09.2018 5 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Opět skvělá detektivka úžasného autora! Pohltila mě natolik, že jsem všeho nechala a četla s velkým zájmem. Autor nezklamal, vydařila se mu další skvělá knížka, těším se na další :-)

11.09.2018 5 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Výborný autor - výborná detektivka! Příběh se čte jedním dechem. Jak začnete, nemáte šanci přestat a jít dělat cokoli jiného. Úplně vás to pohltí. Hlavní hrdinka Erika Fosterová má skvělou povahu, přímo určenou pro policistku - svou prostořekou pusou si dokáže vydobít svoje. Líbí se mi, že sází na svůj instinkt a téměř vždy jí to vyjde. Přála bych jí, aby našla lásku v Petersonovi, zasloužila by si být milována potom, co ztratila tragicky muže. Skvělá knížka, nelituju koupě a určitě si jí přečtu znovu :-)

11.09.2018 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Úžasná knížka!! Výborný - ten nejlepší spisovatel detektivních románů! Přečetla jsem všechny (zatím) čtyři díly případů Eriky Fosterové za jediný měsíc - úplně jsem se zžila s hlavními postavami. Zápletky jsou popisovány strašidelně a velice napínavě. Doslova jsem hltala každou další kapitolu se zájmem zjistit, co bude v dění následovat. Za mě rozhodný TOP z detektivek!! :-)

11.09.2018 5 z 5


Můj život bez mříží Můj život bez mříží Jiří Kajínek

Knížka se mi nad mé očekávání velice líbila. Ztotožnila jsem se s jeho životem a plně pochopila jeho počínání. Kniha se četla úplně sama. Je psaná přesně tak, jak to pan Kajínek vypráví.. bez zbytečných úprav a toho si vzhledem k autobiografické knize cením. Musím uznat, že mne pan Kajínek přesvědčil o jeho nevině vzhledem k jeho doživotnímu odsouzení. Uznávám, jak popisuje, že plně souhlasil s tresty, za které si zasloužil být odsouzený. Nesnáší nespravedlnost a velice mu tleskám a klaním se, že vydržel celých 23 let stále doufat ve své propuštění a že ho nikdy neopouštěl optimismus, když musel být v takovém prostředí nadlidským výkonem. Velice se mi líbí, jak píše s láskou o svých rodičích a sestře. Určitě je to hodný muž, který nadevše miluje svobodu. Milost, kterou dostal od pana prezidenta si dle mého názoru určitě zaslouží, jak říká sám pan Kajínek, za to co jsem vše provedl jsem si trest již odseděl. A to je pravda. Přeji mu, ať se mu nyní na svobodě daří a užívá si života, protože si to zaslouží. Díky za krásnou a čtivou knížku! Už nyní se těším na další vydání, které slibuje na poslední straně :-)

27.01.2018 4 z 5


Zeď vzpomínek Zeď vzpomínek Anthony Doerr

Tato kniha mě velice zklamala. Byla jsem natěšená vložit se do další knihy úžasného autora a z předešlých knih jsem měla pocit, že tohle by mohla být super trefa. Bohužel.. knížka vyjadřuje zamyšlení se nad životem, ale nijak mne nezaujala.

27.01.2018 odpad!


Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Knížka je opravdový masakr. Četla se rychle a byla pěkně napínavá do poslední chvíle. Nejsem fanda krvavých knížek, ale tohle mě pobídlo si další takovou přečíst. Parádní děj. Na konci mi bylo líto Lulu, která zemřela, mohl to být trošku pozitivní závěr.

16.01.2018 5 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Kniha se mi z počátku nelíbila a nemohla jsem se přimět jí dočíst. Když jsem si ji ale kupovala, paní v knihkupectví mi říkala, že je za půlkou a bere jí dech a nemůže přestat číst jak je to napínavé. Proto jsem se přemohla a knihu dočetla a musím uznat, že jak měla kniha ponurý a nevábný začátek, tak druhá polovina knihy stojí za to a je opravdu napínavá a vzrušující do poslední chvíle :)

16.01.2018 5 z 5


Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Velice pěkná knížka, která se četla úplně sama :) Člověk se dokáže vžít do děje a celý příběh prožít s hlavní hrdinkou. Ráda se k této knížce budu vracet.

09.01.2018 5 z 5


Všechno, co máme Všechno, co máme Kerry Lonsdale

Krásná kniha! Četla se jedním dechem. Velice zajímavý a napínavý děj do posledního slova. Určitě doporučuji si přečíst, skvěle napsáno. Jedinou chybou je špatný překlad, v textu je příliš chyb, které jsou patrné. Za mě rozhodně 5 hvězdiček.

09.01.2018 5 z 5